Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το ’17 ζητά ο βουλευτής

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το ’17 ζητά ο βουλευτής

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α ΚΑΙ ΤΟ 2017 ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2015

Την απαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων της Λευκάδας από την καταβολή  ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για το 2017, των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες (χαρακτηρισμένες ως «κόκκινες» ή «κίτρινες») και δεν κατοικούνται λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό του Νοεμβρίου του 2015, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει στον υπουργό τις σοβαρές ζημιές στις κύριες κατοικίες των κατοίκων της Λευκάδας, οι οποίες παραμένουν, ακόμα και σήμερα μετά από δύο σχεδόν χρόνια από το σεισμό, στην ίδια κατάσταση και δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Σημειώνει μάλιστα ότι για τις κατοικίες αυτές μόλις πρόσφατα εγκρίθηκαν οι πρώτες 20 άδειες για να ξεκινήσουν οι επισκευές.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής σημειώνει ότι κρίνεται σκόπιμο η απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. που ίσχυσε για το 2015 και το 2016 να παραταθεί και για το 2017.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *