Συνέλευση της τοπικής Ν. Δ. με φόντο την εξουσία

Ρεπορτάζ: ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειας της (κεντρικής) Νέας Δημοκρατίας  για συσπείρωση και ενεργοποίηση της βάσης της πανελλαδικά, διοργανώθηκε την Κυριακή (14-5-17) στον “Ιανό” στην Μαρίνα της Λευκάδας ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα.

Αρκετοί ήταν οι Νεοδημοκράτες που παρευρέθηκαν στην κομματική αυτή εκδήλωση, με τα πρωτοκλασάτα παραδοσιακά ενεργά τοπικά στελέχη στην πρώτη σειρά, κάτι που δείχνει πως η διαβλεπόμενη εκλογική επικράτηση του κόμματος είναι και το ισχυρότερο ενωτικό φίλτρο! Την πρώτη σειρά συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής Άρτας (και πολλές φορές δήμαρχος στον Δήμο Αράχθου) Κωνσταντίνος Παπασιώζος.

  Υπήρξαν βέβαια κάποιες χαρακτηριστικές απουσίες δευτεροκλασάτων κομματικών στελεχών, προφανώς χολωμένων για την επικράτηση εσωκομματικών “αντιπάλων” τους στα όργανα, όμως είναι παραπάνω από βέβαιο πως αυτές δεν είναι παρά παροδικά “μουτσουτσούνια”, που θα σκορπίσουν αμέσως μόλις φυσήξει ο προεκλογικός άνεμος κι ακουστεί το σάλπισμα της μάχης, απ΄ την οποία όποιος λείπει, βέβαια, δεν θα έχει καμιά ελπίδα συμμετοχής  στα λάφυρα της νίκης…

Στην συνέλευση, πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βασίλης Παπαχρήστος, ο οποίος σε ρόλο οικοδεσπότη είχε και την αποστολή του συντονιστή της εκδήλωσης. Καλωσόρισε τον βουλευτή της Βοιωτίας και προσφώνησε από μικροφώνου τους παρευρισκόμενους «επίσημους». Στην συνέχεια τον λόγο έδωσε στον βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά, ο οποίος αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τον εκ Βοιωτίας συνάδελφό του, είπε:

Θανάσης Καββαδάς

 «Η κυβέρνηση κατέθεσε το νέο μνημόνιο, πιο βαρύ, με επιπλέον μέτρα 1 δισ ευρώ περισσότερα από αυτά που μας έλεγαν μέχρι χθες. Συνολικά τα μέτρα του νέου μνημονίου φτάνουν τα 4,6 δισ. ευρώ τα οποία θα επιβληθούν τη διετία 2019-20 με το μαχαίρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις να φτάνει τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ η μείωση του αφορολογήτου έρχεται να προσθέσει 1,9 δισ. ευρώ στο λογαριασμό.

-Φέρνουν μια συμφωνία που μειώνει το αφορολόγητο, μειώνει τις συντάξεις, στις οποίες συντάξεις όχι μόνο δεν δίνει 13η, αλλά αφαιρεί την 12, σε πολλές περιπτώσεις και την 11η, χωρίς να υπολογίζεται η μείωση από το αφορολόγητο.

-Έχουμε μια κυβέρνηση δύο ετών και φέρνει τώρα ένα νέο μνημόνιο. Το δεύτερο στη διάρκεια της διακυβέρνησή της. Δηλαδή κάθε χρόνο και ένα μνημόνιο.
-Συμφωνήθηκε, ένα τέταρτο Μνημόνιο, που ο κ.  Τσίπρας το αντάλλαξε με την παραμονή του στην εξουσία, αποδεχόμενος τα πάντα. Και τα κόμιστρα για την παραμονή του στην εξουσία τα πληρώνουμε όλοι εμείς. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, όλοι μας.

-Κάνει λόγο, για αντίμετρα. που δεν θα μπορέσει να δώσει ποτέ και εάν τα δώσει δεν είναι τίποτα παραπάνω από συσσίτια για να ταΐσει τους χιλιάδες έλληνες που τον πίστεψαν και  τους άφησε στο δρόμο.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία,  που δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή  την παρωδία. Που δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το ψέμα που εξευτελίζει τον Έλληνα πολίτη και τον φέρνει στα επίπεδα των πολιτών του φίλου του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

-Ο κ. Τσίπρας μπορεί να αυξάνει τους φόρους εξαθλιώνοντας τα εισοδήματα και την αγορά, όμως βρίσκει τα χρήματα να δημιουργεί τον κομματικό του στρατό, «μισθοφόρους» που θα περιφρουρήσουν  τις  επιδιώξεις του για παραμονή στην εξουσία.

-Δεν νοιάζονται για τους 200.000 νέους συνταξιούχους που περιμένουν τρία χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους. Δεν τους νοιάζει  που το φοιτητικό επίδομα έχει να χορηγηθεί 2 χρόνια. Δεν τους ενδιαφέρει εάν κλείνουν κατά χιλιάδες οι επιχειρήσεις, 18.500 κλείσανε το δεύτερο εξάμηνο του ΄16 και άλλες τόσες υπολογίζεται να βάλουν λουκέτο το πρώτο εξάμηνο φέτος, βγάζοντας στο δρόμο 34. 000 εργαζόμενους. Ούτε εάν ο ελεύθερος  επαγγελματίας, στα 100 ευρώ που θα βγάλει θα δώσει τα 80 των κερδών του ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, φρενάροντας την οικονομία.

 -Δεν τους νοιάζει. Δεν τους καίγεται καρφί και εάν λένε ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν τους ενδιαφέρει πως περνά κάθε ημέρα η ελληνική οικογένεια. Ούτε πως θα πληρωθούν οι φόροι, ούτε εάν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να μεγαλώσει αξιοπρεπώς μια οικογένεια τα παιδιά της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα των δικών τους και η εξουσία.

Εμείς, στη Νέα δημοκρατία πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, το οποίο θα εφαρμόσουμε εφόσον διαπραγματευτούμε από την αρχή τους όρους της συμφωνίας, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, με μείωση φόρων, μείωση δαπανών μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.
-Με μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις που θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και έσοδα στο κράτος. Δεν βάζουμε αναχώματα σε ό,τι προσφέρει δουλειές και πλούτο στη χώρα. Μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου που θα παραχθεί στην χώρα και των εισοδημάτων και όχι από τις σάρκες μας.
Η ανάπτυξη είναι το Α και το Ω για την έξοδο από αυτή την κρίση.
-Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Ελληνικός λαός,  έχει πλέον καταλάβει και την ανικανότητά τους, την ανευθυνότητά τους και την υποκρισία τους.

-Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Καθημερινά προσπαθούμε να χτίσουμε το πρόγραμμά μας λέγοντας μόνο αλήθειες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες όπως ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του.

-Υλοποιούμε μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες, για να προχωρήσουμε μπροστά, με όραμα, με σταθερότητα, με σχεδιασμό και πρόγραμμα αναπτυξιακό με λιγότερους φόρους, καλά μελετημένο και κοστολογημένο, για να βγούμε από την οικονομική κατάρρευση που βρισκόμαστε, να ανοίξουν δουλειές, θέσεις εργασίας, και το κυριότερο να ανακτήσει ο έλληνας την δύναμή του και την αξιοπρέπειά του.

-Σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα κλιθεί να αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου. Η παράταξη μας χρειάζεται όλους τώρα περισσότερο από ποτέ. Και ειδικά τους νέους μας. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό που γίνεται στην χώρα μας και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο και όραμα που μπορεί να δώσει προοπτική και να δημιουργήσει χώρο για τα όνειρά τους.

-Όλοι εμείς, είμαστε αυτοί που αύριο θα δώσουμε τον αγώνα για την παράταξη. Και ο αγώνας αυτός πρέπει να μας βρει οργανωμένους, ενωμένους και  αποφασισμένους. Σύντομα θα είμαστε πάλι εμείς που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για την Οικονομική Ανάπτυξη και ευημερία που έχει ανάγκη ο τόπος». 

Ο κ. Κουτσούμπας

Παίρνοντας τον λόγο ο επίσημος κομματικός ομιλητής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, δεν παρέλειψε να «καρφώσει» με το γάντι τον προλαλήσαντα βουλευτή κ. Θανάση Καββαδά για την εκτεταμένη ομιλία του λέγοντας: «Αγαπητέ Θανάση, δεν ξέρω μετά απ΄ αυτή την λεπτομερή ανάλυση αν έμεινε κάτι να πω εγώ, αλλά θα μείνω στο αρχαίο ρητό που λέει η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης και θα προσπαθήσω μ΄ ένα διαφορετικό τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας μεταφέρω αυτά που έχω επιφορτισθεί να σας μεταφέρω απ΄ την κεντρική διοίκηση… Αρχικά όμως να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε.».

Στην συνέχεια ευχήθηκε στις γυναίκες-μητέρες που γιόρταζαν καθότι ήταν η μέρα της μητέρας η Κυριακή και μετά αναρωτήθηκε αν προσφέρουν κάτι αυτές οι συσκέψεις-συνελεύσεις. Εξήγησε ότι ήταν εκτός Βουλής τα τελευταία χρόνια και ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή πρόσφατα μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντοπίτη του βουλευτή και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου. Μένοντας όμως έξω στην κοινωνία κατάλαβε ότι πολλά πράγματα είτε δεν τα ξέρουν οι εν ενεργεία πολιτικοί, είτε έχουν κοντή μνήμη και τα ξεχνάνε. Θεωρούν όμως πως τα ξέρουν όλα και συχνά δεν κάνουν το αυτονόητο: Να συζητάνε με τους πολίτες και να παράγουν πολιτική!

«Η Νομαρχιακή αυτή συνέλευση, συνέχισε, που είναι το ανώτατο κομματικό όργανο, έχει ένα σκοπό: Να πληροφορεί, μα επικοινωνεί με τον κόσμο, να δίνει τα μηνύματα και να παράγει πολιτική. Κανείς βέβαια δεν θα πει πως δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το κυριότερο καθήκον μας είναι να παράξουμε πολιτική και να πούμε τι θα κάνουμε όταν έχουμε εμείς την εξουσία. Θα κληθούμε να κυβερνήσουμε. Αλλά το ζήτημα είναι πως θα κυβερνήσουμε. Με εντιμότητα, με ήθος και με ευπρέπεια. Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό αυτά που μπορούμε να κάνουμε και τίποτε περισσότερο».

Μετά αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009 για να τους πεί: «Έχουμε πάρει τον στραβό δρόμο. Ελάτε όλοι μαζί για να μην φτάσουμε στα χειρότερα. Κανένας δεν τον άκουσε. Και το κακό ξεκίνησε απ΄ το ¨λεφτά υπάρχουνε¨. Ήταν η βούληση του Γιώργου Παπανδρέου τότε, ήταν προσχεδιασμένο να μας βάλουν στο ΔΝΤ. Πρέπει να τα λέμε αυτά στον κόσμο, για το πώς φθάσαμε εδώ. Από κει λοιπόν ξεκίνησε το κακό. Βεβιασμένη είσοδο στο ΔΝΤ και μετά βεβαίως απ΄ τα πολλά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπλάνησε την κοινωνία με πράγματα που συνειδητά ήξερε πως δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν μας έλεγαν πως μ΄ ένα νόμο θα καταργήσουν όλους τους νόμους; Δεν μας έλεγαν πως θα σκίσουν το μνημόνιο; Μας υποσχέθηκαν ρύθμιση του χρέους. Κι ο απλός πολίτης τους πίστεψε και ανέμενε πως θα το μειώσουν. Αυτή την κορυφαία παραπλάνηση του ελληνικού λαού, θα πρέπει κάθε τόσο να την θυμίζουμε. Αυτοί δεν είπαν πως θα κάνουν τον μισθό 751 ευρώ; Αυτοί δεν είπαν πως θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ; Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά. Αυτό το νόημα έχει μια Νομαρχιακή συνέλευση. Να τα συζητάει στην κοινωνία, στο δρόμο, στα καφενεία, να παράγει πολιτική».

Αναφερόμενος στον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως έχει δώσει με σαφήνεια το στίγμα του στην ελληνική κοινωνία, ως προς το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Μίλησε για μείωση του ΦΠΑ και είπε για το αφορολόγητο. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πολιτευθούμε με ειλικρίνεια και με συνέπεια, για να μην το πάθουμε σαν τον Γιώργο Παπανδρέου που απ΄ το 44% το 2009 κατρακύλησε στο 4% το 2012!. Και βέβαια πρέπει να λέμε πως αυτοί που κόπτονταν ότι θα καταργήσουν τα πρώτα μνημόνια έφεραν το τρίτο μνημόνιο και χρέωσαν την Ελλάδα άλλα 80 δις!

Θυμάται κανείς από σας ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ψηφίσει κι έχει δεσμεύσει την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου  για 99 χρόνια; Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν κάτι τέτοιο το είχαμε κάνει εμείς, τι θα γίνονταν απ΄ τους γνωστούς-άγνωστους μπαχαλάκηδες που έκαιγαν την Αθήνα το 2008; Τώρα που είναι όλοι αυτοί; Που εξαφανίστηκαν;»

Στην συνέχεια κατέθεσε την άποψη ότι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια, όμως ζήτησαν εκλογές γιατί έβλεπαν πως όσο περνάει ο καιρός, αυτοί στην κυβέρνηση γίνονταν όλο και πιο επικίνδυνοι. Θύμισε ότι ο Τσίπρας κι ο Τσακαλώτος μέχρι πολύ πρόσφατα ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα και τώρα τους βλέπουμε. Εκτίμησε ότι με τα πλεονάσματα που συμφώνησε  η κυβέρνηση αποκλείεται να έρθουν επενδύσεις και πρόσθεσε πως αυτοί που εγκαλούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση για την συμφωνία με την COSCO ήρθαν και ξεπούλησαν τα πάντα. Και κατέληξε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να προσφέρει στον ελληνικό λαό ασφάλεια, ανάπτυξη και δουλειά. Και στα παιδιά της που σπουδάζουν και μοχθούν τώρα για τα πτυχία τους, να τους δώσουν θέσεις εργασίας, να τους δώσουν δουλειά.

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι ερωτήσεις που γίνονται από “κομματικούς” γονείς και αναφέρονται στα (αδιόριστα) “δικά μας (τους) παιδιά”! Τι μπορείς να τους πείς;

Στο σημείο αυτό παρενέβη μια κυρία η οποία παραπονέθηκε πως η Ν Δ διόριζε τα παιδιά από άλλα κόμματα παραβλέποντας τα δικά της παιδιά για να πάρει την απάντηση πως τα δικά μας παιδιά έχουν προσόντα, είναι αξιόλογα. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ούτε σώζουν την κατάσταση ένας-δυο διορισμοί, είπε.

Ο πρώην βουλευτής κ. Θόδωρος Σολδάτος επενέβη για να καταθέσει την πεποίθησή του, ότι με την άνοδο της Ν. Δημοκρατίας στην εξουσία θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα και για τα παιδιά. Μετά καλωσόρισε τον βουλευτή της Βοιωτίας και τον συνεχάρη. Έθεσε όμως ένα διαφορετικό ζήτημα που άπτεται την εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας ότι πριν από λίγες μέρες  ακούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη να λέει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ήρεμα νερά και δεν θα έχουμε εκλογές.

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι ενοχλεί βέβαια μια τέτοια δήλωση, όμως έπρεπε να χαμηλώσουμε το θέμα, γιατί δεν θα ήταν συνετό να επιμείνουμε σ΄ αυτό…

Οι ερωτήσεις του ακροατηρίου είναι πάντα δύσκολες σε τέτοιες περιστάσεις. Γι αυτό και οι απαντήσεις απαιτούν ψυχραιμία, γνώση και πειθώ!

Ο κ. Δημήτρης Γαβρίλης έκανε μια πολύ λακωνική ερώτηση: Γιατί χρεοκοπήσαμε; ρώτησε.

Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε με μια καλή παρομοίωση: « Είναι όπως μια οικογένεια. Αν ξοδεύει περισσότερα απ΄ όσα βγάζει και τα ρέστα τα δανείζεται, μοιραία θα χρεοκοπήσει. Γι αυτό χρεοκοπήσαμε» , είπε.

Δρ Ξενοφών Βεργίνης

Ο πρώην βουλευτής και καθηγητής κ. Ξενοφών Βεργίνης που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, πρώτα καλωσόρισε τον κ. Κουτσούμπα αποκαλώντας τον μαχόμενο δικηγόρο αλλά και μαχόμενο βουλευτή! Στην συνέχεια είπε: «Εμείς έχουμε μια διαφορά από τα άλλα κόμματα. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσωρινή απασχόληση, αλλά να δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Που σημαίνει πως μας ενδιαφέρει πρώτον να δώσουμε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις ν΄ αναπνεύσουν, να δώσουν δυνατότητα εργασίας σε όλα τα μέλη της οικογένειας και τρίτον να δώσουμε την δυνατότητα στον επιχειρηματία, στον καταναλωτή, αλλά και στον κάθε νοικοκύρη, να μπορεί να δημιουργεί εισοδήματα και από κει να ζει και να πληρώνει αυτά που οφείλει. Δεν είναι λοιπόν πολιτική δική μας ο λαϊκισμός όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δίνει ένα κομμάτι ψωμί με την έννοια είτε της αλληλεγγύης είτε του εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο βέβαια εμείς πρώτοι εφαρμόσαμε, εμείς το υιοθετήσαμε.

Η δική μας επιλογή λοιπόν είναι να δίνουμε εργασία κι όχι απασχόληση».

Στη συνέχεια ο κ. Βεργίνης ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη έδωσε καθαρή κατεύθυνση, όταν είπε πως θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους νέους να σπουδάσουν και να παραμείνουν εδώ και να κάνουν επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε πως αυτά πρέπει να γίνει κτήμα όλων και να μην γυρίσουμε πίσω γιατί δεν θα σηκωθούμε ποτέ!

«Γιατί τι θέλουμε, είπε ο κ. Βεργίνης, να πάμε σ΄ αυτό που είπε ο Δημήτρης ο Γαβρίλης; Γιατί τι είναι; Χρεοκοπία είναι. Όταν το χρέος ξεπερνά σχεδόν το διπλάσιο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, δηλαδή αυτού που παράγουμε, τότε αυτό τι είναι; Χρεοκοπία δεν είναι;  Όταν επί 99 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει καταδικασμένους αυτό δεν μας ενοχλεί; Και δεν είναι χρεοκοπία; Βεβαίως χρεοκοπία είναι. Ο κόσμος μας έχει πέσει σε μελαγχολία. Αυτή την μελαγχολία πρέπει να του την αφαιρέσουμε. Κι αυτό θα γίνει όταν περιμένει καλύτερες μέρες. Γιατί πάνω απ΄ όλα, αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι το νοικοκύρεμα. Και νοικοκυριό σήμερα δεν υπάρχει. Εγώ σας το λέω, όπως είναι σήμερα η κατάσταση, αν είχαμε καλύτερο νοικοκυριό, το χρέος θα ήταν πολύ λιγότερο. Και δεν θα έκλειναν οι επιχειρήσεις που περισσότερες κλείνουν παρά ανοίγουν. Εκατόν είκοσι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν πέρυσι.  Και ρωτάω εγώ αυτόν που ζητάει απασχόληση. Θα δώσει απασχόληση σε ποιους; Στο ενάμισι εκατομμύριο άνεργους που δημιούργησε για να τους απασχολήσει ένα τετράμηνο, για να τους έχει δούλους; Ή θα πρέπει να δώσει εργασία, ώστε ο άλλος να είναι θετικός για το αύριο; Γιατί αυτό που προπαντός θέλει ο εργαζόμενος, είναι η βεβαιότητα ότι αύριο θα πάει στη δουλειά του. Εμείς το πρόγραμμα που δουλεύουμε είναι πάνω στην αλήθεια και στους πραγματικούς συντελεστές της οικονομίας, με προοπτική ν΄ αυξήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης απ΄ το 2,5 με 3 % και θα το φθάσουμε στο 6%. Και θα γίνει! Διότι εμείς είμαστε υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των επενδύσεων, υπέρ της αισιοδοξίας, της θετικότητας και της βεβαιότητας και δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο με λαϊκισμούς».

Μετά αναφέρθηκε στους αγρότες που έχει πλήξει θανάσιμα ο νόμος Κατρούγκαλου και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας γι αυτή την κατηγορία πολιτών, που προβλέπει για παράδειγμα όταν ο «αρχηγός» απασχολεί την σύζυγο και ένα απ΄ τα τέκνα του, τότε οι ασφαλιστικές του εισφορές και ο φορολογικός του συντελεστής θα μειώνεται απ΄ το 1/3 μέχρι και 50%. Επέμεινε ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια, γιατί η αλήθεια συνδέεται με επενδυτικό πνεύμα για την προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι απλά να συντηρούμε τον κόσμο με απασχόληση για να τον κάνουμε δούλο κατά το κομμουνιστικό σύστημα…

Αναφερόμενος στην επιτροπεία και τους χειρισμούς των κυβερνόντων είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε και δέχεται όλα τα μέτρα στο τέλος και μάλιστα αυξημένα διότι δεν έχει μειώσει το χρέος. «Με παρακλήσεις όμως χρέη δεν μειώνονται. Ούτε και συμφωνίες γίνονται με παρακλήσεις. Όσο ο δανειστής σε βλέπει πιο αδύναμο, τόσο περισσότερο θα σε πιέσει στη γωνία για να σου επιβάλλει περισσότερα. Έ λοιπόν η Ν.Δ. δεν θα κάνει αυτό το πράγμα, αλλά με συγκεκριμένα μέσα θα δώσει τη μάχη για να πετύχει το καλύτερο. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να λένε ότι θα μειώσουν το χρέος και να μην έχουν πετύχει τίποτε. Και με τα μέτρα αυτά Τσίπρας δεσμεύει όχι τον εαυτό του, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Διότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά. Αυτή είναι η ιστορία. Και γι αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν».

Τα συγχαρητήρια από μια κυρία έχουν πάντα ιδιαίτερη αξία…               

Το ακροατήριο όμως δεν πλησιάζει πάντα για συγχαρητήρια, αλλά και για να γκρινιάξει ενίοτε…        

*******

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *