Ο επ. καθηγητής κ, Κ. Παπαγεωργίου μίλησε στην έκτακτη Γ. Συνέλευση των Φίλων της Ι. Μ. Φανερωμένης

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου…

Ο κ. καθηγητής ενώ αναλύει τα της απόφασης του ΣτΕ…

Πρωτόγνωρη ήταν η κοσμοσυρροή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου το Σάββατο (29-4-2017) το απόγευμα, όπου ο επίκουρος καθηγητής του εκκλησιαστικού δικαίου κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου μίλησε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Φίλων της Ιεράς Μονής Φανερωμένης σχετικά με την ερμηνεία των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούν το καθεστώς διοίκησης της Ι. Μονής.

Εκτός της αίθουσας των εκδηλώσεων, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, τόσοι κι ακόμη περισσότεροι βρίσκονταν στον χώρο έξω απ΄ την αίθουσα, ενώ αρκετοί ήταν και όσοι έρχονταν με σκοπό να παρακολουθήσουν την ομιλία κι επειδή δεν εύρισκαν καρέκλα ελεύθερη έφευγαν άπρακτοι…

Γεμάτος όμως ήταν κι ο χώρος του φουαγιέ, έξω απ΄ την αίθουσα…

Ούτε καν ο χώρος της πόρτας δεν γλίτωσε!…

Υπήρξαν αρκετές στιγμές που το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα…

Ο ιερωμένος της φωτογραφίας ήταν ο μοναδικός ρασοφόρος της Συνέλευσης. Και για όσους έχουν την απορία, να τους πούμε ότι είναι ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Ναυπάκτου…

Εν.ω τελευταίος, που έκλεισε τον κύκλο των ομιλητών και ευχαρίστησε τον καθηγητή, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γεράσιμος Φωκάς

Μετά την εμπεριστατωμένη ανάλυση του παραπάνω θέματος από τον κ. καθηγητή, τον λόγο πήραν αρκετοί από τους ακροατές για να κάνουν ερωτήσεις ή για να ταθέσουν και την δική τους άποψη για τα τεκταινόμενα στην Ι. Μονή, ενώ κάποιοι διατράνωσαν την απόφασή τους να προστατέψουν την Μονή και την νομιμότητα…

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Σωματείου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με κύριο ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Σωματείου μας.

Ο κ. καθηγητής με λόγο άμεσο, μεστό και κατανοητό ενημέρωσε μέλη και φίλους του Σωματείου μας, που κατέκλυσαν τον Α΄ Όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας για το περιεχόμενο των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε για όλους μας η εμπεριστατωμένη αναφορά του στο θεσμικό πλαίσιο διοίκησης των Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στις δικαιοδοσίες και όρια των επιχώριων Επισκόπων επί αυτών βάσει του Συντάγματος, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ιερών κανόνων.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ανέλυσε λεπτομερώς με νομικά επιχειρήματα την πορεία των γεγονότων τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Ιερά Μονή Φανερωμένης, την αδελφότητα αυτής αλλά και όλους μας ως ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της ομιλίας το σώμα της Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου μας όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια βάσει του καταστατικού του προκειμένου να στηρίξει την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ποίο θερμές μας ευχαριστίες στον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου για την άρτια ομιλία του καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τον κ. καθηγητή όσο και το Σωματείο μας.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση με την ομιλία του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου.

Από το Δ.Σ.
του Σωματείου Φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *