Let’s do it: Στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδα-Καρυά

 

Ο καθαρισμός του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας-Καρυάς αποδείχτηκε ίσως η μεγαλύτερη απ΄τις επιχειρήσεις καθαρισμών της ημέρας. Και χρειάστηκε συνδυασμός εθελοντών, τοπικών συλλόγων και μηχανημάτων σε μια αγαστή συνεργασία για να έλθη σε πέρας.

Υπήρξαν δυο συνεργεία καθαρισμού γι αυτή την επιχείρηση. Το ένα ξεκίνησε απ΄την Τσεχλιμπού (όπως λέγεται η περιοχή της διασταύρωσης στην πόλη) προς τα ορεινά χωριά και το άλλο ξεκίνησε απ΄ την Καρυά προς την πόλη, με σκοπό να συναντηθούν στο μνημείο του ξεσηκωμού των αγροτών στη θέση Μπόζα, όπερ και εγένετο.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και σας παρουσιάζει φωτορεπορτάζ απ΄την δράση αυτών των συνεργείων:

Εξοπλισμός , τάξη και προπαντός ασφάλεια γιατί το ατύχημα πάντα παραμονεύει…

Εδώ βλέπετε ένα μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού που συνήθως μας βγάζει ασπροπρόσωπους σ’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Και τα δυο μηχανήματα που βλέπετε, φέρουν τον λεγόμενο “Καταστροφέα”  που είναι όνομα και πράγμα…                

Στον σταθμό “Μπόζα” ο Ηλίας Κούρτης ετοιμάζει τη φουφού γιατί σε λίγο οι εργαζόμενοι θα πεινούν. Και σήμερα ο Ηλίας δεν θα έχει προβατίνα (που είναι η σπέσιαλ ειδικότητά του) αλλά σουβλάκια που απλά είναι από χοιρινό!

Παρούσα και σε εγρήγορση κι η Τροχαία κι όχι μόνο για την κίνηση των οχημάτων, αλλά και για πιο έκτακτα συμβάντα, όπως την άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο της κοπέλας που λιποθύμισε. Ευτυχώς δεν ήταν τίποτε το σοβαρό, πέρα από απλή εξάντληση που βοηθήθηκε κι απ΄ τον ήλιο…

Έτσι καταλήγουν τα σκουπίδια και τα γενικότερα μαζέματα. Με τάξη και υπευθυνότητα τοποθετημένα στις σακκούλες εκτός οδοστρώματος, είναι έτοιμα να περάσει ο το φορτηγάκι ή το απορριματοφόρο να τα πάρει.  

*****

                       

Σχολιάστε

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΜΕΡΕΛΗΣ

    Υπήρξαν δυο συνεργεία καθαρισμού γι αυτή την επιχείρηση. Το ένα ξεκίνησε απ΄την Τσεχλιμπού (όπως λέγεται η περιοχή της διασταύρωσης στην πόλη) προς τα ορεινά χωριά και το άλλο ξεκίνησε απ΄ την Καρυά προς την πόλη,.
    Μεγάλο λάθος η παράληψη υπήρξε και τρίτο συνεργειο που ξεκινεισε από Λαζαρατα προς μνημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *