Ο Θέαλος καταγγέλλει: Νεκροταφείο πλοίων και σάπιων πλεούμενων ο κόλπος του Βλυχού!

Μετά την, επί χρόνια ολόκληρα, κατάληψη μέρους της παραλίας και όχι μόνο, από “επαγγελματίες”, μετά τη μετατροπή του κόλπου σε νεκροταφείο ναυαγίων και σάπιων πλεούμενων – με αποκορύφωνα την μεταφορά καμένου κουφαριού ιστιοπλοϊκου που μεταφέρθηκε στα τέλη Αυγούσττου σον κόλπο, αλλά και μια σειρά άλλων γεγονότων που κατά καιρούς έχει καταγγείλει ο Θέαλος, έρχεται και το γεγονός που περιγράφουμε παρακάτω και για το οποίο ως σύλλογος περιμένουμε κάποια εξήγηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες, για την ακρίβεια στις 6 Οκτωβρίου 2016 η Κτηματική Υπηρεσία  ζητούσε με πρόσκλησή της σε ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα του νησιού, να δοθούν από όποιον γνωρίζει σχετικά, πληροφορίες και ονόματα των κατασκευαστών τριών αυθαίρετων αυτοσχέδιων αγκυροβολίων (ρεμέντζα)  στον κόλπο ΒΛΥΧΟΥ- ΓΕΝΙΟΥ. Δεν γνωρίζουμε αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες δόθηκαν τελικά ή όχι στην Κτηματική Υπηρεσία, ωστόσο το έγγραφο αυτό αποδεικνύει την αυθαιρεσία που χρόνια τώρα κυριαρχεί στον απείρου κάλους προστατευόμενο αυτό φυσικό κόλπο.

Σήμερα (28 Μαρτίου 2017), έπεσε στην αντίληψή μας η ρίψη δυο μονομπλόκ, στο αλιευτικό καταφύγιο κατά τη διάρκεια μεσημεριανής ώρας. Ειδοποιήθηκαν άμεσα  οι αρμόδιες αρχές (λιμεναρχείο και αστυνομία) που όμως δεν ανταποκρίθηκαν ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ στην αίτησή μας να έρθουν άμεσα στο αλιευτικό καταφύγιο για να εξακριβώσουν αν η όλη επιχείρηση τηρούσε τη νόμιμη διαδικασία και αν υπήρχε σχετική άδεια.
Μάλιστα σε προφορική επαφή με το Λιμεναρχείο πιθανολογήθηκε η ύπαρξη άδειας, χωρίς ωστόσο να έρθει ένας αρμόδιος για έλεγχο.

Έχουμε στη διάθεση όλων των αρμοδίων αρχών αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός και ενημερώνουμε παράλληλα τα ειδησεογραφικά μέσα του νησιού.

Επιτέλους ας σεβαστούν κάποιοι το περιβάλλον. τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των οικισμών του Βλυχού και του Γενίου και ας σταματήσουν να αυθαιρετούν εις βάρος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.