Η πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ομιλητή τον Παύλο Γερουλάνο

Μιας κάποιας ηλικίας ήταν στο σύνολό του το κοινό της εκδήλωσης. Κι αυτό είναι κάπως ανησυχητικό…

Μικρή αλλά εμφανής είναι η πρόοδος που καταγράφεται στις πολιτικές εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που γίνονται στον τόπο μας κατά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα από τότε που συστεγάστηκαν σ΄ αυτόν τον φορέα  ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι στην πολιτική εκδήλωση της Τετάρτης (8 Μαρτίου 2017) που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Παύλο Γερουλάνο, ήταν φανετό πως τόσο η προσέλευση όσο και η ανταπόκριση του ακροατηρίου είχε αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες.

Στο βήμα ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας Γιάννης Λάζαρης…

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας Γιάννης Λάζαρης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον π. υπουργό ευχήθηκε στις γυναίκες χρόνια πολλά λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Μετά αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις για την ισότητα των φύλων, την κατάργηση της προίκας κ.λ.π. που καθιέρωσε στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια  αναφέρθηκε στην επιτυχημένη -όπως την χαρακτήρισε- πρόσφατη πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τους ετεροδημότες της Αθήνας, απ΄την οποία εξάγονται αισιόδοξα συμπεράσματα. Και πριν καλέσει στο βήμα τον επόμενο ομιλητή, επεχείρησε μια αποσαφήνιση του πολιτικού στίγματος του φορέα.

Αρκετά απ΄αυτά που είπε ο Γραμματέας του ΚΙΔΗΣΟ Βαγγέλης Θεριανός ανάγκασαν τον π. υπουργό να κρατήσει σημειώσεις και να τοποθετηθεί μετά στην ομιλία του…

Ο Γραμματέας του ΚΙΔΗΣΟ Λευκάδας Βαγγέλης Θεριανός που τον διαδέχθηκε στο βήμα ξεκίνησε λέγοντας ότι μεταφέρει τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ομόφωνα από τα περισσότερα από 160 κόμματα που συμμετέχουν σ΄αυτήν!

Δεν παρέλειψε όμως ο Γραμματέας να ξεκαθαρίσει το ακριβές στίγμα του Κινήματος που εκπροσωπεί, που επαναφέρει σαν βασικό του σύνθημα την “αλλαγή”:

“Βρισκόμαστε εδώ για να συμβάλλουμε ως ΚΙΝΗΜΑ στην επιτακτική εθνική ανάγκη της αλλαγής της χώρας. Της προοδευτικής αλλαγής της χώρας. Να αγωνισθούμε για την αλλαγή της χώρας και της εξουσίας. Για την αλλαγή του κράτους, της αυτοδιοίκησης, του παραγωγικού μοντέλου και βεβαίως του πολιτικού συστήματος. Για την αλλαγή. Όχι για την διαχείριση και την νομή της εξουσίας…”, είπε. Και πριν παραχωρήσει το βήμα στον κεντρικό ομιλητή Παύλο Γερουλάνο, έκανε μια συνοπτική ανάλυση για τα αίτια της κρίσης που μας οδήγησαν σαν χώρα στην δεινή θέση που βρισκόμαστε και στην αναγκαιότητα αυτά να θεραπευθούν.

Στο βήμα το στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. Παύλος Γερουλάνος

Ο π. υπουργός Παύλος Γερουλάνος, αφού ευχήθηκε κι αυτός ευχήθηκε χρόνια πολλά στις κυρίες, ευχαρίστησε τους τοπικούς κομματικούς για την πρόσκληση. Ο λόγος του ξεκάθαρα πολιτικός, δεν θύμιζε καθόλου τους “ξύλινους” κομματικούς λόγους που μας είχαν συνηθίσει τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιες εμφανίσεις τους. Με πλατειά και πολύπλευρη μόρφωση από καλά αμερικάνικα πανεπιστήμια, αλλά και άνθρωπος της αγοράς και των επιχειρήσεων  ο ομιλητης, είχε την ευχέρεια να αναπτύξει με απλό και κατανοητό λόγο τους προβληματισμούς και τις προσδοκείες του ίδιου και του φορέα του σε τούτη την συγκυρία. Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προετοιμάζεται για τον Ιούνιο και το οποίο θεωρεί κομβικό σημείο για να υπάρξει αποσαφήνιση του στίγματος και των προθέσεών του.

Σημαντική προσδοκεία του είναι η ΔΗ.ΣΥ. “…που θα βγει από το συνέδριο να έχει ισχυρή φωνή, η οποία να εξηγεί ποιες είναι διαφορές μας σε σχέση με τα άλλα δύο κόμματα. Να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά, ότι ο χώρος μας ξέρει να τιμά και να σέβεται τον Έλληνα πολίτη.  Και ο σημαντικότερος λόγος που αυτό το συνέδριο είναι σημαντικό, είναι γιατί μετά από πολλά χρόνια πρέπει να εκφράσουμε θέσεις που να ακουμπάνε την κοινωνία”. 

Και λίγο παρακάτω: ” …Είναι ένα συνέδριο που μετά από πολύ καιρό πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε όραμα. Και ότι είμαστε ένας χώρος βαθύτατα δημοκρατικός όπου ο πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει την εξουσία.  Θα πρέπει να φανεί ότι έχουμε ξεκάθαρες θέσεις.” 

Στην συνέχεια μίλησε για την τάσεις που διαμορφώνονται στην οικονομία διεθνώς λόγω της παγκοσμιοποίησης, που συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα το χαμήλωμα του πήχυ και του βιωτικού επιπέδου των λαών κι έφερε το παράδειγμα της Τουρκίας στις ιχθυοκαλλιέργειες, έναν τομέα που γνωρίζει καλά λόγω της οικογενειακής του επιχείρησης, η οποία χωρίς να έχει τους ποιοτικούς περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μη χρήση  ορμονών κ.λ.π. μπορεί όμως και εξάγει τα υποβαθμισμένα αυτά προϊόντα της στην Ευρώπη. “Να μην κάνουμε την Ελλάδα Τουρκία, ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως να κάνουμε την Τουρκία Ελλάδα” (δηλαδή πιο ποιοτική), κατέληξε.

Για την αναγκαιότητα των επενδύσεων και για το πως θα φέρουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, είπε πως “οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν πρώτα με τα χρήματα των ελλήνων επενδυτών, που τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό. Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε απ΄τους ξένους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα κι εμείς να καταθέτουμε τα όποια χρήματά μας στο εξωτερικό!…”. 

Μετά την ομιλία του π. υπουργού τοποθετήθηκαν κάποιοι απ΄ το ακροατήριο κι επακολούθησε διάλογος…

                                                                                                                     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *