Ευρεία σύσκεψη στον Δήμο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λευκάδας ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν: Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λευκάδας, η Δ/νση Δασών, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο Λευκάδας, το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, ο Πολιτιστικός και Ζωοφιλικός Σύλλογος Λευκάδας Animal Care Lefkas, η Μαρίνα Λευκάδας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λευκάδας. Επίσης παρευρέθηκαν οι ιδιώτες κτηνίατροι κ.κ. Νικ. Αραβανής, Χαρ. Καλός, Αλ. Υφαντής και ο άμισθος σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας κτηνίατρος κ. Δημ. Τράκας.

Κατά τη δίωρη σύσκεψη έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση για το πρόβλημα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του Δήμου μας, με στόχο την από κοινού εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του και στα πλαίσια του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4235/2014.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τη διάθεση να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και να συνεργαστούν στη βάση μιας οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα σε σχετικά άμεσο χρόνο.

Από τον αντιδήμαρχο εκφράστηκε η βούληση, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια και να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις για την ανάδειξη του προβλήματος, την ενημέρωση των πολιτών και τη δρομολόγηση λύσεων. Επίσης δεσμεύτηκε για την αύξηση της πίστωσης στη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου και την προώθηση ενεργειών, στα πλαίσια της νομοθεσίας και των δυνατοτήτων του Δήμου, που θα βοηθούσαν στην εξεύρεση λύσεων.

Από το Δήμο Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *