Ανανέωση προεδρείου με τα …ίδια πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ειδική συνεδρίαση είχε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας με σκοπό την εκλογή προεδρείου του Σώματος για το υπόλοιπο μισό της θητείας του και για την εκλογή των μελών σε δυο επιτροπές.

Για το νέο προεδρείο, σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπονταν τρεις ψηφοφορίες των μελών του Δ.Σ. Μία για την εκλογή προέδρου (που πρέπει να προέρχεται απ΄ την πλειοψηφία), μια για την εκλογή αντιπροέδρου (που πρέπει να προέρχεται απ΄την αξιωματική αντιπολίτευση) και μια για την εκλογή γραμματέα, (που πρέπει να προέρχεται απ΄την ελάσσονα αντιπολίτευση).

                                   

Η συλλογή των ψηφοδελτίων ξεκίνησε απ΄την πλευρά της αντιπολίτευσης…             

Ο Πρακτικογράφος-ψηφοσυλέκτης  πέρασε στα έδρανα της συμπολίτευσης…                 

Για να καταλήξει στην έδρα και στην καταμέτρηση των ψήφων μαζί με τον προεδρεύοντα πλειοψηφούντα σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Για την εκλογή προέδρου, που μονοπώλησε και το ενδιαφέρον της συνεδρίασης, δεν υπήρξε καμιά σοβαρή έκπληξη. Προτάθηκε ο ίδιος πρόεδρος, ο κ. Γρηγόρης Γκογκάκης που κατέχει την θέση τους τελευταίους μήνες, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου κ. Γιώργου Γεωργάκη.

Το αποτέλεσμα:

Ψηφίσαντες: 31

Γκογκάκης :    26

Λευκό :   5

Για την εκλογή αντιπροέδρου η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε ξανά την κα Σωτηρία Γαζή-Παρασκευά.

Το αποτέλεσμα:

Ψηφίσαντες : 31

Γαζή -Παρασκευά: 29

Λευκά: 2

Για την εκλογή γραμματέα η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης πρότεινε Ξανά τον κ. Φίλιππο Σκληρό

Το αποτέλεσμα:

Ψηφίσαντες:  31

Φίλιππος Σκληρός: 28

Λευκά :  3

Το νεοεκλεγέν προεδρείο. Από δεξιά προς τ΄ αριστερά: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας

Σημείωση 1: Και στις τρεις ψηφοφορίες υπήρχαν δυο απόντα απ΄ τα 33 μέλη του Δ. Σ.: Το ένα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας  κ. Βαγγέλης Κοντομίχης, (ο οποίος λείπει στο εξωτερικό, όπως δηλώθηκε αρμοδίως) και το άλλο ήταν ο αντικαταστάτης του προσφάτως παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου (και βουλευτή) κ.Αθανασίου Καββαδά, ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμη.

Σημείωση 2: Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ψήφιζαν λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες, κατά δήλωση του επικεφαλής, όχι σε σχέση με τα πρόσωπα αλλά για διαφωνία τους με τις σχετικές προβλέψεις των καθηκόντων του προεδρείου όπως αυτά καθορίζονται απ΄ τον Καλλικράτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *