Δικαστικές αλλά και δυναμικές αντιδράσεις αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση για τα ανεπιτήρητα ζώα

Έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών στα Λαζαράτα η προαναγγελθείσα Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των ορεινών χωριών (και όχι μόνο), με σκοπό να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος αντίδρασης που θα τους απαλλάξει επιτέλους από τον εφιάλτη των ανεπιτήρητων ζώων.

Στην συνέλευση αυτή που διοργανώθηκε απ΄την συντονιστική επιτροπή η οποία είχε οριστεί στην προηγούμενη αντίστοιχη συνέλευση στην Καρυά, συμμετείχε και ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Σεραφείμ, ο οποίος πρότεινε τις νομικές κινήσεις που κατά την άποψή του θα έφερναν το καλύτερο αποτέλεσμα σ΄ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο, καταστρέφει περιουσίες, απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων επί πολλά χρόνια τώρα και για το οποίο όλες οι αρχές και εξουσίες του τόπου εξ αιτίας και του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος δεν κατάφεραν να λύσουν.

Μετά την λεπτομερειακή ενημέρωση από πλευράς του δικηγόρου, την κατάθεση προτάσεων των συγκεντρωθέντων και την σχετική συζήτησή των, αποφασίστηκε η αντίδραση από δω και στο εξής να προχωρήσει οργανωμένα προς δυο κατευθύνσεις:

Η πρώτη θα είναι η δικαστική οδός με κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς κάθε κατεύθυνση, προς φυσικά πρόσωπα και Υπηρεσίες και κυρίως προς την δημοτική Αρχή για παράβαση καθήκοντος ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Για να έχει την μέγιστη προοπτική επιτυχίας αυτός ο δρόμος, όπως είπε ο δικηγόρος,  θα πρέπει να συγκεντρωθεί ολόκληρο το σχετικό αποδεικτικό υλικό που υπάρχει μέχρι τώρα, ιστορικό, περιγραφές και καταθέσεις, φωτογραφίες, εκτιμήσεις ζημιών, καιθώς και τα έγγραφα όπως και οι μαρτυρίες από το πλήθος των σχετικών δικών που έχουν γίνει.

Η δεύτερη κατεύθυνση θα είναι η κλιμάκωση οργανωμένων δυναμικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινούν από παραστάσεις διαμαρτυρίας (π.χ. στηνν Γεωργική και Δασική Υπηρεσία, την Εισαγγελία κ.α.) και θα φθάνουν μέχρι κατάληψη (π.χ. του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητηρίου κ.λ.π.)  ή σε όποια άλλη δυναμική κινητοποίηση κριθεί προσφορότερη.

Για να τελεσφορήσει οποιαδήποτε τέτοια κινητοποίηση βέβαια, προϋποτίθεται ότι η συμμετοχή σ΄αυτή θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄την αναιμική συμμετοχή που παρατηρήθηκε σε κάποιες προηγούμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *