Η εκδήλωση για τους φτερωτούς ταξιδιώτες στη λιμνοθάλασσά μας

               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 η εκδήλωση για παιδιά και νέους με τίτλο:

Φτερωτοί ταξιδιώτες στη λιμνοθάλασσά μας

 

που διοργάνωσαν η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και το ΚΠΕ Σφακιωτών, σε συνεργασία με την  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2 Φλεβάρη).

Τόσο τα εργαστήρια στο χώρο της βιβλιοθήκης όσο και η παρατήρηση στο πεδίο έφεραν κοντά στα πουλιά που φιλοξενούμε στη Λευκάδας, όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Κατά γενική ομολογία το θέμα αλλά και η προσέγγισή του είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της λιμνοθάλασσας στο ταξίδι των πουλιών, και  την μεγάλη ευθύνη μας στην προστασία της.

Παρατηρήσαμε  αρκετά  είδη που ξεχειμωνιάζουν ή διέρχονται από το νησί μας με τη βοήθεια του κατάλληλου  εξοπλισμού που διέθεσε ο κ. Αχιλλέας Τρανουλίδης ο οποίος  παρουσίασε ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής και της συμπεριφοράς των πουλιών και  τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Λευκάδας και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Κατωπόδη αλλά και τον οδηγό κ. Απόστολο Μαραγκό για την ευγενική παραχώρηση του λεωφορείου για την περιήγηση.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε  τον κ. Φίλιππο Κολυβά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερα στοιχεία στα σχετικά βιβλία της Βιβλιοθήκης, αλλά και στους σχετικούς φορείς.

 

Οι φορείς διοργάνωσης

*****

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *