Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί στην συγκέντρωση για τις Λυκειακές Τάξεις Καρυάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπακούοντας στις ανειλημμένες από την κυβέρνηση δεσμεύσεις σε Ε.Ε. και ΟΟΣΑ, έχει εξαπολύσει από τις αρχές Οκτωβρίου ένα ανελέητο κυνήγι περικοπών σε τμήματα Γενικών Λυκείων ,Γυμνασίων και ΕΠΑΛ. Στο όνομα της εξοικονόμησης προσωπικού «παίζουν» με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τεχνητή εξοικονόμηση προσωπικού, αλλά και έντεχνη προσπάθεια να προετοιμαστεί το έδαφος για την αντιδραστικότερη εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» των τελευταίων χρόνων.

Αρνούνται τη λειτουργία στη Β΄ τάξη του λυκείου Καρυάς των δύο ομάδων προσανατολισμού οδηγώντας ουσιαστικά σε μη λειτουργία της για φέτος και  κατά συνέπεια της Γ΄ τάξης την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτά τα υλοποιούν , όταν είναι γνωστό ότι η Καρυά συγκεντρώνει μαθητές από τις ορεινές και  απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας. Η μη λειτουργία των ομάδων προσανατολισμού θα αναγκάσει τους μαθητές  να αλλάξουν σχολείο με τεράστιες συνέπειες στους ίδιους και στις οικογένειες τους,  με φυσικό επακόλουθο το κλείσιμο του σχολείου και το χάσιμο θέσεων των εκπαιδευτικών . Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των στελεχών του Υπουργείου ότι “από το περσινό ποσοστό των ολιγομελών τμημάτων που ήταν στο 35% θα πέσουμε φέτος κάτω από το 10%.”

Αυτή η πολιτική , των περικοπών, του τσακίσματος του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών των λαϊκών και φτωχών  οικογενειών,  όπου η μόρφωση θα γίνει  απλησίαστο όνειρο ,είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στο  ευαίσθητο χώρο της υγείας  με το κλείσιμο τμημάτων – κλινικών , την συρρίκνωση  δομών υγείας και την εμπορευματοποίηση  της  . Είναι η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. του ΟΟΣΑ  που αντιμετωπίζουν  ως κόστος τις ανάγκες του λαού για  δωρεάν παιδεία, μόρφωση  και υγεία ώστε να περισσεύουν χρήματα για την ενίσχυση   των επιχειρηματικών ομίλων.

Στηρίζουμε των αγώνα των μαθητών και γονέων της Καρυάς και καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα στον Άη Μηνά ενάντια στην μη έγκριση των ομάδων προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου, των Λυκειακών Τάξεων Καρυάς.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                                              Ο Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                                                                                           Βεργίνης Αθανάσιος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *