Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και πολύ σοβαρές ενδείξεις πως υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου που μετέβαλλε την υποσχεθείσα αρχικά θέση της δημοτικής Αρχής!
Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στην εισήγησή του μόνο θετικός δεν ήταν για την ποσόστωση, όπως τουλάχιστον λένε οι ενδιαφερόμενοι γονείς των μαθητών πως τους είχε υποσχεθεί. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν ξεκάθαρα αρνητικός κι αυτό είναι που εγείρει σοβαρές υποψίες, ότι η κατάργησή της αποτελεί προειλημμένη απόφαση-παραγγελία του υπουργείου. Δεν εξηγείται διαφορά η αιφνίδια μεταστροφή του Δημάρχου, ο οποίος ενώ μια μέρα πριν διαβεβαίωνε τους ενδιαφερόμενους γονείς πως η ποσόστωση θα ψηφιστεί απ΄ την παράταξή του, (άρα κι απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο), στην εισήγησή του ήταν ξεκάθαρα αρνητικός πράγμα που οδήγησε στην καταψήφιση του αιτήματος των γονέων για ποσόστωση…
Είπε λοιπόν ο δήμαρχος στηνξ είσήγησή του, πως το μόνο σοβαρό επιχείρημα σε αυτή την ιστορία είναι το δεδικασμένο της Κεφαλονιάς και μόνο αυτό. Και συνέχισε: «Προφανώς το επιχείρημα να στηρίξουμε τον τόπο μας είναι εύλογο και αυτονόητο. Η στήριξη όμως ενός τόπου δεν είναι εύλογη και αυτονόητη όταν στηρίζουμε και αιτήματα που ενδεχομένως να μην εκπέμπουν και καλά μηνύματα.
Έχουμε την πληροφόρηση ότι η Κεφαλονιά το έχει ζητήσει για τέταρτη χρονιά και πιθανώς και τα Γιάννενα. Εμείς στη δημοτική μας ομάδα έχουμε απόψεις και υπέρ της ποσόστωσης αλλά και κατά. Οι συνάδελφοί μου είναι ελεύθεροι, όπως πάντα, να ψηφίσουν ότι θέλουν. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να εκπέμψουμε αρνητικά μηνύματα στα παιδιά μας. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα έρθει αύριο η επόμενη τάξη, που είναι τώρα στη Β΄Λυκείου, να ζητήσει το ίδιο αίτημα επειδή θα το έχει πάρει η Κεφαλονιά. Και φοβάμαι πως και του χρόνου την ίδια περίοδο θα κάνουμε την ίδια κουβέντα. Προφανώς αυτό που λέω δεν είναι δημοφιλές αλλά αυτή είναι η γνώμη μου και την λέω πολύ καθαρά. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει να ψηφίσει αυτή την απόφαση, είναι προφανές και αυτονόητο από τον θεσμικό μου ρόλο ότι αυτή την πρόταση εγώ θα την υποστηρίξω εκεί που πρέπει και το εννοώ. Γιατί αν δεν ήθελα να την υποστηρίξω θα το έλεγα επίσης, όπως το έκανα και τώρα».
Μια δεύτερη και πολύ σοβαρή ένδειξη που ενισχύει την θεωρία της υπουργικής παρέμβασης την τελευταία στιγμή, είναι ότι ολόκληρος ο στενός κομματικός πυρήνας (της έδρας) της δημοτικής Αρχής (Περδικάρης, Νικητάκης, Σέρβος), ψήφισαν αρνητικά, κατά τη στιγμή μάλιστα που ο πρώτος είχε ψηφίσει θετικά πέρσι, όταν ήταν ο γιός του τελειόφοιτος Λυκείου και συνεπώς ήταν λογικό και αναμενόμενο το ενδεχόμενο να τραβήξει πάνω του την οργή των γονέων, πράγμα που τελικά και έγινε…
Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοίγουμε πανιά» κ. Μαριάννα Καρφάκη τάχθηκε υπέρ της ποσόστωσης λέγοντας «Εγώ δεν θα κατηγορήσω τους γονείς της Λευκάδας. Δεν ζητάνε διορισμό στο δημόσιο. Να τους ανοίξουμε μια πόρτα ζητάνε για να συνεχίσουν μια τεράστια προσπάθεια με αμφίβολη πορεία. Εγώ μιλάω εδώ από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της πόλης της Λευκάδας, δε μιλάω από τη θέση του Υπουργείου Παιδείας που έχει την υποχρέωση να θεσμοθετήσει τους κανόνες. Αλλά αυτούς τους κανόνες που έχει ήδη θεσμοθετήσει εγώ δεν τους κάνω αποδεκτούς. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σκληροί και άδικοι για τα παιδιά. Και δεν το λέω εγώ μόνο, το λένε όλοι οι ειδικοί, όλοι οι εκπαιδευτικοί. Πρώτον αμφισβητώ το σύστημα γιατί το έχω βιώσει, ξέρω ότι δεν προσφέρει τίποτα στα παιδιά. Δεύτερον, η Κεφαλονιά, λέει, έχει βλάβες, η Λευκάδα δεν είχε βλάβες; Η Κεφαλονιά, λέει, δεν τις έχει αποκαταστήσει. Εμείς τις έχουμε αποκαταστήσει;
Την επιτυχία στο Πανεπιστήμιο, την δίνουν οι φροντιστές, η οργάνωση, και το περισσότερο χρήμα. Τρίτον, εγώ από ποια θέση θα δω το δίκαιο; Ποιο δίκαιο να εξετάσω; το δίκαιο της Λευκάδας σε σχέση με τα παιδιά όλης της Ελλάδας, που είναι λίγο άδικο ας πούμε, ή το δίκαιο των παιδιών της Κεφαλονιάς σε σχέση με τα παιδιά της Λευκάδας που αδικεί την Λευκάδα. Ποιο δίκαιο να υπερασπιστώ; Το σύστημα είναι σκληρό. Αν στα παιδιά μας μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα, εγώ θα είμαι με τους γονείς και τα παιδιά μας γιατί είμαι δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας, ούτε της Κεφαλονιάς, ούτε της υπόλοιπης Ελλάδας… Κι επειδή είμαι και μητέρα, ξέρω πόσο σκληρό και δύσκολο είναι το σύστημα και πόσο χρήμα θέλει στη συνέχεια».
Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Λευκάδα μας” κ. Βασίλης Αραβανής, τάχθηκε επίσης υπέρ του αιτήματος της Επιτροπής Γονέων στηλιτεύοντας το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. “Πρέπει να στηρίξουμε την πρόταση των γονέων. Σ΄ ένα εκπαιδευτικό σύστημα νεφελώδες δεν θα στηρίξουμε τον Δήμο μας και τα παιδιά του Δήμου μας; Θα ‘ταν παράταιρο. Τους ήρωες θα κάνουμε; Εμείς θα φτιάξουμε την παιδεία στην Ελλάδα;” ρώτησε.
Ο κ. Θωμάς Καββαδάς, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είπε πως θα μας δώσουν την ποσόστωση γιατί δεν τους κοστίζει τίποτα. «Είναι βούτυρο στο ψωμί τους αυτές οι διεκδικήσεις. Τα παιδιά μας πρέπει να δώσουν εξετάσεις όπως θα δώσουν όλα τα παιδιά της χώρας μας. Χωρίς καμιά σκιά στη σταδιοδρομία τους. Και να βάλουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται για τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους κι έχουμε ευθύνες γι αυτό. Οι καθηγητές και οι επιστήμονες που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα έχουν διπλάσια ευθύνη. Να μην αφήσουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που έτσι κι αλλιώς υλοποιεί στον τόπο μας αντιλαϊκές πολιτικές, και δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, να κατρακυλήσει στο λαϊκισμό και στην δημαγωγία»…
Ο κ. Κώστας Γληγόρης, επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος”, δήλωσε πως όπως και πέρυσι δεν ψήφισε, έτσι δεν θα το ψηφίσει και φέτος για τους ίδιους λόγους. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τι κάνει η Κεφαλονιά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δεν την ψηφίζω την εισήγηση”.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Γαζής μεταξύ άλλων είπε: «Ντροπή σε όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν τους σεισμούς για να προωθήσουν αυτή την αδικία. Θα πρέπει να έρθουμε όλοι μας στη θέση των γονιών της υπόλοιπης ταλαίπωρης αυτής χώρας αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε κοινωνία. Πρόκειται για μια εντελώς απαράδεκτη πολιτική απόφαση. Κανένας φορέας που ασχολείται με σεισμούς και όλα αυτά δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Ήταν απόφαση καθαρά πολιτική η οποία υπονομεύει την ίδια την αξιοπιστία του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων. Άποψή μου είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση από την κεντρική διοίκηση συνεχίζουν να πριμοδοτούν την ήσσονα προσπάθεια με μοναδικό γνώμονα το μικροπολιτικό όφελος. Είναι για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Γι αυτό και δεν θα ψηφίσω».
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Κοντογεώργης είπε: “Πέρσι είχα ταχθεί υπέρ της ποσόστωσης μόνο για τα παιδιά της νοτίου Λευκάδας, δεδομένου πως μόνο αυτά είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από το σεισμό Ομολογώ πως τελικά έπεσα πολύ έξω. Όχι μόνο χώρεσαν τα παιδιά όλης της Λευκάδας αλλά βολέψαμε και την γειτονιά! Η οποία μάλιστα έχει την τύχη να έχει και ένα Υπουργό που νοιάζεται για τους ψηφοφόρους του»… Στην συνέχεια αφού ανέφερε ότι ουσιαστικός και αντικειμενικός λόγος για να πάρουν τα παιδιά της Λευκάδας ποσόστωση, δεν υπάρχει, είπε: «Επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με ένα αίτημα ρουσφετολογικού χαρακτήρα και μάλιστα ζητείται και η θεσμική κάλυψη. Σε τέτοιες λογικές προσωπικά δεν πρόκειται να συναινέσω».
Η κ. Εύα Κατωπόδη απ΄ την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλυσε μεθοδικά εξ αρχής την κατάσταση κάνοντας και τις απαραίτητες συγκρίσεις, λέγοντας: «Αρχές του 2014 η Κεφαλονιά χτυπήθηκε από έναν σεισμό που της προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές. Σχεδόν αμέσως κηρύχτηκε σεισμόπληκτη και είδαμε την μισή τότε κυβέρνηση και ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό να μετακομίζουν στο νησί για επί τόπου αντιμετώπισης της κατάστασης. Παράλληλα όλοι οι Κεφαλλονίτες μαζί με αυτούς της διασποράς, σαν μια γροθιά, ενεργοποιήθηκαν και πίεσαν για βοήθεια προς κάθε κατεύθυνση. Η ποσόστωση για τους μαθητές του νησιού τους ήταν ένα απ΄ τα ευεργετικά μέτρα που πέτυχαν και μάλιστα για τρεις χρονιές μέχρι σήμερα…
Στις 17 Νοέμβρη του 2015, ένας εξίσου καταστροφικός και επιπλέον φονικός σεισμός έπληξε τη Λευκάδα. Κηρυχτήκαμε κι εμείς σεισμόπληκτοι, έστω και με καθυστέρηση. Με τη νέα κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν ευτυχήσαμε να δούμε κυβερνητικά κλιμάκια στον τόπο μας και παρόμοια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν είδαμε αντίστοιχη ομοψυχία και κινητοποίηση των Λευκαδιτών, ιδίως για το ευεργετικό μέτρο της ποσόστωσης που τελικά εφαρμόστηκε φέτος. Αντί αυτού βλέπουμε ένα κλίμα μιζέριας, γκρίνιας και άρνησης, που φούντωσε κατά τις τελευταίες μέρες εν όψει αυτής εδώ της συζήτησης. Επειδή όμως κάποιοι θέτουν εδώ ζήτημα ηθικής τάξης, αξιοκρατίας και ισότητας θα προτιμούσα τις ευγενικές αυτές αρχές να τις εφάρμοζαν διαχρονικά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, δεδομένου πως πολλοί από αυτούς είχαν συμμετάσχει ενεργά στη μεγάλη πληγή της παραπαιδείας και κυρίως των ιδιαίτερων μαθημάτων συχνά με τους καθηγητές του δημόσιου σχολείου, τα οποία όχι μόνο είναι ολέθρια από άποψη διαπαιδαγώγησης και ηθικής αλλά και ενισχύουν την φοροδιαφυγή και την ανεργία. Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δική μας δουλειά εδώ στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας. Οι συνδημότες μας μας έστειλαν εδώ για να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του δικού μας νησιού και από αυτή την οπτική αισθάνομαι πως δεν έχω το δικαίωμα να μην απαιτήσω ισονομία και ισοπολιτεία για τον τόπο μου και ενός ευεργετήματος για τα παιδιά μας που έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλους ομοιοπαθείς δήμους.
Δεν είμαι αρμόδια κι ούτε προτίθεμαι να πάρω την ζυγαριά και τη μεζούρα για να μετρήσω και να συγκρίνω τις ζημιές των σεισμών σε Κεφαλονιά και Λευκάδα. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως ένα σχεδόν χρόνο μετά τον σεισμόοι μαθητές της Βασιλικής κάνουν μάθημα σε κοντέηνερ, υπάρχουν πλήθος σπιτιών κατεδαφισμένα ή ακατοίκητα και πάνω από 600 χαρακτηρισμένα πως έχουν ανάγκη από ενισχύσεις και επισκευές. Αλλά είναι μεγάλο λάθος να περιορίζουμε τις επιπτώσεις του σεισμού μόνο στις υλικές ζημιές και στις χαμένες σχολικές ώρες. Γιατί οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά είναι κατά πολύ χειρότερες, αφού χωρίς αμφιβολία τα αποσυντονίζουν και διαταράσσουν καθοριστικά την συστηματική μελέτη τους. Από την άλλη πλευρά είναι πολύ σημαντικό πως τα παιδιά που εισάγονται με την ποσόστωση, δεν στερούν θέσεις παιδιών απ΄ την υπόλοιπη Ελλάδα. Για όλους αυτούς τους λόγους, ασφαλώς και ψηφίζω για την συνέχιση της ποσόστωσης».
Η κ. Ασπασία Γρηγόρη της ίδιας παράταξης είπε «η ποσόστωση ξεκίνησε ως μια κυβερνητική επιλογή για την ικανοποίηση κάποιων πέρυσι, μπορώ να δεχτώ ότι ήταν ένα έκτακτο γεγονός, είχε συνέπειες και σωστά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επεκταθούν αυτές οι ρυθμίσεις και για τα παιδιά της Λευκάδας. Αυτό όμως έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους δήμους ακόμη και πολύ μακρινούς, δείχνοντας ότι παίρνουμε μια αφορμή για να επεκτείνουμε ένα μέτρο κι εκεί που δεν πρέπει. Το 2003 δεν υπήρξε ποσόστωση για εκείνα τα παιδιά που έδιναν πανελλήνιες. Και θεωρώ ότι φέτος κανείς δεν μπορεί να πει ότι διατηρούνται οι συνέπειες του περσινού σεισμού. Λίγο νωρίτερα κάναμε ένα ψήφισμα για την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων Καρυάς. Και θα αναρωτηθώ: Αυτά τα παιδιά που τους καταργούν το σχολείο στο μέσον της χρονιάς και τα υποχρεώνουν σε αλλαγή περιβάλλοντος, αιφνίδια κιόλας, γιατί να μην δικαιούνται ποσόστωση;»
Ο κ. Βαγγέλης Θερμός απ΄ την πλευρά της πλειοψηφίας τοποθετήθηκε υπέρ της ποσόστωσης λέγοντας: «Τι ζητάνε τα παιδιά; Ζητάνε μια ποσόστωση. Όχι εις βάρος των παιδιών της υπόλοιπης Ελλάδας. Εάν ένα πανεπιστήμιο δέχεται 100, να δεχτεί 101, όχι 99. Δεν μας αρέσει να μορφωθεί ένας παραπάνω; Απ’ ότι ακούω δεν αρέσει σε κάποιους. Δεύτερον, ενοχλούμαστε, λέει, που θα βοηθηθούν τα παιδιά της Λευκάδας και αν το εγκρίνει ο Υπουργός και αν και αν…;» Και κατέληξε: «Αν υπήρχε σοβαρό θέμα ότι θα μπούνε από την Λευκάδα και την Κεφαλονιά και θα μείνουνε άλλα απ’ έξω, εντάξει, έμπαινε θέμα συζήτησης. Όλα σε αυτή τη ζωή και σε αυτόν τον τόπο που ζούμε είναι όλα ρόδινα, όλα άγια, όλα τίμια; Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση. Δεν νομίζω να ζημιώνει κανένα γονιό ή καμιά οικογένεια σε όλη την Ελλάδα. Όπως και πέρσι λοιπόν θα ψηφίσω θετικά».
Ο αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Κούρτης είπε ότι πέρσι είχε τον άχαρο ρόλο να κάνει την εισήγηση σ΄ αυτό το θέμα. «Όμως πέρσι υπήρχε μια βάση. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δηλαδή δεν θα συμβάλλω, για τον δικό μου κόσμο τον αξιακό, έτσι όπως τον θέλω εγώ, στη θεσμοθέτηση της ευτέλειας στην εκπαίδευση. Θα ήθελα ένα μαθητικό κίνημα να ήταν εδώ και να έλεγε δεν θέλω ποσόστωση, θα κάτσουμε να διαβάσουμε όπως όλα τα παιδιά του κόσμου”.
Ο κ. Σπύρος Πολίτης της πλειοψηφίας είπε ότι πέρυσι είχε τοποθετηθεί αλλά είχε αναντιστοιχία τοποθέτησης και ψήφου. “Είχα πει ότι δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την διαδικασία, σκεπτόμενος ότι κάποια παιδιά είχαν ανάγκη όπως τα παιδιά της νοτίου Λευκάδας αναγκάστηκα να το ψηφίσω και κάλυψε όλη την Λευκάδα. Φέτος δεν θα κάνω το ίδιο λάθος, το λάθος βάλτε το σε εισαγωγικά»…
Ο κ. Νίκος Βικέντιος είπε ότι “δεν δίνουμε δουλειά στα παιδιά. Δεν θα μπορούσα να διαχωρίσω τη νότια Λευκάδα από την υπόλοιπη. Ένας δήμος είναι. Συναινώ να δοθεί η ποσόστωση”.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σέρβος προβληματίστηκε κατά πόσο είναι αρμόδιο το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει αν θα ισχύσει η ποσόστωση. «Πέρσι υπήρχε μια κατάσταση και είπαμε να απαλύνουμε τον πόνο των μαθητών με κάποια μοριοδότηση των ικανοτήτων τους. Υπάρχουν και κοινωνικά φαινόμενα όμως, εκτός από τα φυσικά. Δεν άκουσα ποτέ οι επιτροπές γονέων στην Ελλάδα να κάνουν πρόταση για μοριοδότηση των παιδιών των μακροχρόνια ανέργων ή των οικονομικά αδύναμων. Θα έπρεπε;» Και μεταξύ άλλων κατέληξε πως δίνουμε λάθος μήνυμα στα παιδιά. Ο κ. Ευάγγελος Κοντομίχης δήλωσε αντίθετος λέγοντας: «Αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν συνειδήσεις και στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων πρέπει να υπάρχει η αρχή της αξιοκρατίας, αν θέλουμε κάποια στιγμή να αλλάξει αυτή η χώρα. Γι’ αυτό θα καταψηφίσω την πρόταση, όπως θα έκανα και πέρυσι αν ήμουν δημοτικός σύμβουλος”. Ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γκογκάκης και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Κώστας Βλάχος τάχθηκαν υπέρ της ποσόστωσης λέγοντας πως συμφωνούν με το σκεπτικό του Βαγγέλη Θερμού.
Ο δικηγόρος κ. Όλυμπος Παρασκευάς που μίλησε εκ μέρους των γονέων είπε πως εφόσον υφιστάμεθα τις συνέπειες του σεισμού θα πρέπει να δίδεται η ποσόστωση, πέραν του ζητήματος αλληλεγγύης προς όσα παιδιά δυσπραγούν επειδή οι γονείς τους, για παράδειγμα, διέθεσαν τα χρήματά τους για τις ανάγκες που προέκυψαν από το σεισμό. Δεν μιλάμε να συμβαίνει στο διηνεκές, αλλά εάν ξανασυμβεί σεισμός, να είναι ήδη κατοχυρωμένο.
Ακολούθησε ψηφοφορία των Δημοτικών Συμβούλων το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 12 υπέρ της ποσόστωσης και 13 κατά.
Υπέρ της ποσόστωσης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γκογκάκης, Βλάχος Κώστας, Αρβανίτης, Θερμός, Γιαννιώτης, Χαλκιάς, Τριλίβας, Καρφάκη, Κατωπόδη, Βικέντιος, Σκληρός, Αραβανής.
Κατά της ποσόστωσης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Σέρβος, Κατηφόρης, Περδικάρης, Νικητάκης, Πολίτης, Κούρτης, Κοντομίχης, Α.Γρηγόρη Θωμάς Καββαδάς, Φρεμεντίτης, Κ. Γληγόρης, Π. Γαζής, Κοντογεώργης.
Αποχωρώντας απ΄ την αίθουσα συμβουλίων οργισμένοι οι γονείς ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με κάποιους απ΄ τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν το αίτημά τους και οι οποίοι μετά την συζήτηση του θέματος είχαν βγει για να καπνίσουν.
Την μεγαλύτερη οργή τους προκάλεσε η παρουσία εκεί του αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη, στον οποίο επιτέθηκαν λεκτικά με σκληρές εκφράσεις, κατηγορώντας τον πως την περασμένη χρονιά που έδινε το δικό του παιδί εξετάσεις ψήφισε υπέρ της ποσόστωσης και φέτος που δεν έχει προσωπικό ενδιαφέρον ψήφισε κατά! Τον αντιδήμαρχο βοήθησαν ν΄ αποφύγει τα χειρότερα ο δήμαρχος κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου…
ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ