Έκτακτη Γενική Συνέλευση και συζήτηση του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων στην Καρυά

%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-2

1.Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 9 Οκτ 2016 και ώρα 18.00 έλαβε χώρα στο κτήριο του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Καρυάς, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & και Κηδεμόνων του Σχολείου μας με θέμα:

«Μη Έγκριση Ολιγομελών Τμημάτων των Λυκειακών Τάξεων Καρυάς από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων»

  1. Στην Συνέλευση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω:

α. Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Λευκάδας κος Κούρτης Φίλιππος.
β. Προέδρος ΔΕ Καρυάς κα Πετράκη Μαρία.
γ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λευκάδας κος Βλάχος Ηλίας.
δ. Δντης Γυμνασίου & ΛΤ Καρυάς κος Αργυρού Σωτήριος και οι καθηγητές του Σχολείου.
ε. Προέδρος Ένωσης Συλλόγων Γ&Κ Λευκάδας κα Δαμιανή Δήμητρα.
στ. Το ΔΣ του Συλλόγου Γ&Κ Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών.
ζ. Το ΔΣ του Συλλόγου Γ&Κ Νηπιαγωγείου Καρυάς.
η. Το σύνολο σχεδόν των γονέων των μαθητών της Ορεινής Λευκάδας.

  1. Άπαντες οι παρευρισκόμενοι εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους και διαμαρτύρονται για τη Μη Έγκριση των Ολιγομελών Τμημάτων των ΛΤ Καρυάς (για την Α΄ Λυκείου στα μαθήματα Γαλλικών ή Αγγλικών και Καλλιτεχνικών ή Πληροφορικής και για τη Β΄ Λυκείου στις ομάδες Προσανατολισμού) από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και την παραπομπή του θέματος στο Υπουργείο Παιδείας.
  2. Συμφώνησαν να εκδώσουν κοινό ψήφισμα, το οποίο αφού υπογραφεί από το σύνολο των Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ορεινής Λευκάδας, τις Α΄βαθμιες και Β’βάθμιες Συλλογικές Ενώσεις, τα Σωματεία, Συλλόγους, Ομάδες και Συνδέσμους της Ορεινής Λευκάδας, θα επιδοθεί ιεραρχικά σε κάθε όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ της Λευκάδας.
  3. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας, αφού λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Ορεινής Λευκάδας, θα εγκρίνουν τελικώς τα ολιγομελή τμήματα, σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου και όχι ερμηνεύοντας αυτόν κατά γράμμα. Αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους, στην σχεδιαζόμενη εκ νέου υποβάθμιση της περιοχής μας.
  4. Παρακαλούμε για την δημοσίευση – ενημέρωση των αναγνωστών σας.
  5.                                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  6.                                                            ΕΙΡΗΝΗ ΚΤΕΝΑ                                                               ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *