Ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το νέο νοσοκομείο Λευκάδας

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Σημαντική καθυστέρηση στο έργο της ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας»

Κύριε Υπουργέ,

Η δημοπράτηση του νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας προϋπολογισμού 36.000.000 ευρώ, εγκρίθηκε επί θητείας στο Υπουργείο Υγείας του Ανδρέα Λοβέρδου και με την μέριμνα του τότε βουλευτή Λευκάδας, Σπύρου Μαργέλη, με την υπ’αριθμ. 1049/22-06-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Μεταξύ άλλων, το νέο νοσοκομείο προβλέπεται να στεγάσει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία, Παθολογικές Μονάδες, Χειρουργείο, Μαιευτική, Μονάδα Ψυχιατρικού Τομέα, Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας κ.ά. Επίσης, στη σχετική μελέτη περιλαμβάνονται εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ανεξάρτητου κτιρίου Ε.Κ.Α.Β., δύο θυρωρεία, συνεργείο επισκευής ασθενοφόρων και παρεκκλήσι.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Πολάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα, δήλωσε, πως με την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου, η δημόσια υγεία στο νησί, πραγματικά περνάει σε ένα άλλο επίπεδο.

Όμως δυστυχώς από ενημέρωση που έγινε στα μέλη της ΝΕ Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφτηκε πρόσφατα το εργοτάξιο μάθαμε ότι η υλοποίηση του έργου φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση. Αν λάβουμε υπόψη την απαίτηση παράδοσης του έργου 48 μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες. Βασική προϋπόθεση για την παράδοση του έργου, είναι να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως όλες οι απαραίτητες υποδομές, ώστε να διεξαχθούν με επιτυχία οι προβλεπόμενες δοκιμές. Χαρακτηριστική όμως περίπτωση καθυστέρησης είναι η κατασκευή της αποχέτευσης του Νοσοκομείου στο πίσω μέρος του εργοταξίου, διαδικασία που έχει ‘’κολλήσει’’, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Τέλος ενώ οι οικοδομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, καθώς και η προμήθεια – εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού έχουν προχωρήσει, ελάχιστα έχουν γίνει σε σχέση με τη στελέχωση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

  1. Είναι σε θέση ο Δήμος Λευκάδας να συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, ώστε το νέο νοσοκομείο να παραδοθεί έγκαιρα;

  2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης του νέου νοσοκομείου, ώστε με την καταληκτική ημερομηνία παράδοσής του, να παρέχει τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του στους πολίτες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *