Δυο Ρώσοι Αρχιερείς συλλειτούργησαν στον Ι. Ναό της Μητροπόλεως στη Λευκάδα

1

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την “Ρώσικη εβδομάδα στα Ιόνια νησιά” έντονη ήταν η παρουσία των Ρώσων στην πόλη της Λευκάδας κατά το τελευταίο διήμερο. Οι περισσότεροι ανήκαν στην αποστολή για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ναυάρχου-αγίου Ουσακώφ και των υπολοίπων σχετικών εκδηλώσεων. Οι υπόλοιποι ήταν οι άνδρες του πληρώματος της φρεγάτας του Ρώσικου Πολεμικού Ναυτικού “Admiral Grigorovich” που βρίσκεται αγκυροβολημένο στ΄ν ανοιχτά του Κάστρου, αλλά και αρκετές ρωσίδες με τα παιδιά τους που ζουν μόνιμα εγκατεστημένες στην Λευκάδα.

Έντονη όμως ήταν και η Ρώσικη παρουσία στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Λευκάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους ευάριθμους επίσημους και ανεπίσημους Ρώσους πιστούς που εκκλησιάστηκαν εκεί, αλλά και σε μια ομάδα Ρώσων ιερωμένων εντός του Ιερού με επικεφαλείς δυο Αρχιερείς της ομοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τους δικούς μας ιερωμένους.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και σας ενημερώνει:

2

Μπροστά απ΄την Ωραία Πύλη στέκονται οι συλλειτουργούντες Ρώσοι Αρχιερείς: Αριστερά (με τα λευκά άμφια) ο Επίσκοπος Βοσκρεσένκ κ. Σάββας, βοηθός του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυρίλλου και δεξιά (με τα χρυσαφί άμφια ο Μητροπολίτης Σμολένσκ & Ροσλάβλ κ. Ισίδωρος.

3

Αριστερά στην φωτογραφία φαίνονται οι επίσημοι της Ρώσικης αποστολής, μετά τους δικούς μας ιερωμένους οι δυο Ρώσοι Αρχιερείς κι ο νέος με το ράσο δεξιά είναι ο διερμηνέας τους…

4

Ο επίσκοπος Βοσκρεσένκ ενώ δίνει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς…

*****

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *