Εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)

%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-2 

 Τα ΕΠΑΛ χορηγούν δύο τίτλους σπουδών, Επαγγελματικό Πτυχίο και Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο του Γενικού

Μέχρι την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου είναι η προθεσμία για τις εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας. Τα δύο σχολεία της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι συστεγαζόμενα και λειτουργούν σε πρωινή (8.15΄) και νυχτερινή (18.50΄) βάρδια αντιστοίχως. Το δημόσιο κτίριο των ΕΠΑΛ, με επάρκεια αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, σχεδιαστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων, και εργαστήρια βρίσκεται δίπλα στο ΚΤΕΟ και στην Πυροσβεστική μέσα στην πόλη της Λευκάδας.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου. Στην Β΄ τάξη εγγράφονται και απόφοιτοι Λυκείου για απόκτηση επαγγελματικού Πτυχίου παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας, απαλλασσόμενοι από τα Γενικά μαθήματα.

Πέρα από τους γενικούς εκπαιδευτικούς στόχους το ΕΠΑΛ έχει ως μέλημα την δημιουργία επαγγελματιών επιπέδου 4, για την στελέχωση των επιχειρήσεων και των παραγωγικών μονάδων. Με την νέα μεταρρύθμιση η Επαγγελματική Εκπαίδευση αναβαθμίζεται με επιπλέον:

  • Μεταλυκειακό έτος Μαθητείας με εργασία, μισθό και ασφάλιση. Κατόπιν εξετάσεων Πιστοποίησης αποκτάται Πτυχίο επιπέδου 5.
  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους Τομείς μέσω πανελλαδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα: α) Στα ΤΕΙ και στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό ποσοστό θέσεων. β) Στα ΑΕΙ με ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%
  • %ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1

Λειτουργούν τέσσερις τομείς ειδικοτήτων στην Β΄ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ:

  • ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ λειτουργεί ο Τομέας Μηχανολογίας.

Η Τεχνική‐Επαγγελματική Εκπαίδευση προσφέρει στους μαθητές μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των προσωπικών κλίσεων και δεξιοτήτων τους, χάρη στις διαφορετικές ειδικότητες που παρέχει και τις πολλές ώρες πρακτικών ασκήσεων, που περιλαμβάνουν τα προγράμματα σπουδών της και πραγματοποιούνται στα εξοπλισμένα Εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Διαθέτει πέντε μηχανολογικά εργαστήρια, τρία ηλεκτρολογικά, δύο εργαστήρια πληροφορικής και εργαστήριο λογιστικών εφαρμογών.

Κατά το τρέχον Σχολικό έτος λειτουργούν στην Λευκάδα οι εξής Ειδικότητες στην Γ΄ τάξη:

1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας

Α) Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών (Τομέας Μηχανολογίας)

Β) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων (Τομέας Ηλεκτρολογίας)

Γ) Τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ (Τομέας Πληροφορικής)

Δ) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (Τομέας Οικονομίας)

Εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας

Α) Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχ/κός Τεχνολ. Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Τομέας Μηχανολογίας)

Β) Τεχνικός Οχημάτων (Τομέας Μηχανολογίας)

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26450-23327 και 23320, στον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ. Αναστάσιο Στάμου, και στον Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Χαλκιόπουλο Ιωάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *