Ερώτηση βουλευτή για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b8

Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς καταθέτει ο Βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Π. Κουρουπλή, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Καββαδάς τονίζει ότι «με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ. Καρυάς, αποδυναμώνεται η αστυνόμευση στην ορεινή Λευκάδα και η εξυπηρέτηση των κατοίκων, οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν πλέον μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα οικεία αστυνομικά τμήματα, γεγονός που συνεπάγεται όχι μόνον έξοδα και δαπάνες, αλλά και την παρατεταμένη ταλαιπωρία τους». Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει στο γεγονός ότι «Η αποδυνάμωση της αστυνόμευσης στην περιοχή θα καταστεί περισσότερο έντονη κατά τους θερινούς μήνες, στους οποίους ο πληθυσμός του νησιού δεκαπλασιάζεται από την έλευση τουριστών».

Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του συγκεκριμένου Α.Τ., ο κ. Καββαδάς τονίζει ότι «η διατήρηση του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, πέραν του ότι εξασφαλίζει την επαρκή αστυνόμευση, δεν επιβαρύνει ουσιαστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η στέγαση των υπηρεσιών γίνεται σε δημόσια κτίρια, και ως εκ τούτου η κατάργηση αυτού δεν αποφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ερωτά μεταξύ άλλων τους αρμόδιους Υπουργούς «πώς διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας» μετά την κατάργηση του Α.Τ. Καρυάς, πόσα χρήματα πρόκειται να εξοικονομήσει το κράτος από το κλείσιμο του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος και, τέλος, ζητά συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλιστεί η αστυνόμευση στην ορεινή Λευκάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *