Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου σας καλεί στην αγωνιστική υποδοχή του υφυπουργού Υγείας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 4:00 μ.μ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΟΛΑΚΗ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας πανελλαδικά και στη περιοχή μας είναι πλέον δραματική.

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης της περιοχής μας  που αποτελούνται από τα περιφερειακά ιατρεία, το ΠΕΔΥ, το Κ.Υ. Βασιλικής και το Κ. Ψυχικής Υγείας   υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο και οι παροχές περιορίζονται  σε ανεπαρκή «βασικά πακέτα», ψίχουλα δηλαδή.

Αλλά και στο νοσοκομείο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Βαθύτατα υποστελεχωμένο, και  με τις ελλείψεις που υπάρχουν  σε  ιατρικό , νοσηλευτικό,  παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς, ως δευτεροβάθμιο νοσοκομείο τις διευρυμένες ανάγκες σε παροχές υγείας του λευκαδίτικου λαού.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ,με έμμεσες και άμεσες πληρωμές, την ώρα που οι κρατικές δαπάνες για την υγεία συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση. Εκατοντάδες εξετάσεις δεν αποζημιώνονται από το ΕΟΠΥΥ, η φαρμακευτική δαπάνη που καλούνται να πληρώσουν από τη τσέπη τους τα λαϊκά στρώματα έχει απογειωθεί  και η υγεία του λαού γίνεται ένα πανάκριβο εμπόρευμα και ατομική υπόθεση του καθενός.

Οι συγχωνεύσεις είναι προ των πυλών, τμήματα και κλινικές θα κλείσουν, προσωπικό θα μετακινηθεί και θα απολυθεί, «επιδοτούνται» έτσι  οι μεγαλέμποροι της υγείας και ο ιδιωτικός τομέας από την απαξίωση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Η χρεοκοπία της δημόσιας υγείας δεν έχει αιτία την έλλειψη πόρων αλλά είναι συνειδητή επιλογή και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποτελεί εργαλείο για την ταυτόχρονη προώθηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας. Όσο η υγεία του λαού αποτελεί «κόστος» τόσο θα θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας και της  ανταγωνιστικότητας του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΟΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΖΕΤΑΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ ΛΑΟ  ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ

  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη υγεία
  • Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, κατάργηση των εργολάβων και των ατομικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά συγχώνευση ή κλείσιμο κλινικής ή τμήματος του νοσοκομείου, αναβάθμιση του νοσοκομείου με νέο οργανόγραμμα που ανταποκρίνεται  στις διευρυμένες και πραγματικές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας του Λευκαδίτικου Λαού.
  • Ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με πλήρη στελέχωση με όλες της βασικές ειδικότητες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

 

ΤΟ Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *