Άδοξο τέλος για το μεταμεσονύκτιο “Φεστιβάλ της πλατείας” της Πέμπτης προς Παρασκευή

1DSC_0796

Τελευταίο χορευτικό συγκρότημα του 54ου Φεστιβάλ φολκλόρ στο Ανοιχτό Θέατρο την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο “ΠΗΓΑΣΟΣ” Λευκάδας, ο οποίος μάλιστα εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε απ΄τους θεατές.

Αμέσως μετά την λήξη της συγκεκριμένης παράστασης στο Ανοιχτό εγκαταστάθηκε εκεί ο Ορφέας προκειμένου να κάνει την τελική πρόβα του, αφού θα χόρευε την επόμενη βραδιά, (Παρασκευή).

Αρκετοί χορευτές λοιπόν απ΄τον ΠΗΓΑΣΟ, αλλά και κάποιοι “πονηρεμένοι” απ΄τους θεατές, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία με την ελπίδα πως θα γίνει το άτυπο μεταμεσονύκτιο φεστιβάλ εκεί, όπως και τις προηγούμενες βραδιές. Αρκετά αργότερα η “δύναμη της πλατείας” ενισχύθηκε και με χορευτές του Ορφέα που εν τω μεταξύ είχαν τελειώσει την πρόβα τους και κατέφθασαν εκεί για τον ίδιο λόγο. Μέχρι να γίνουν όλα τούτα όμως η ώρα είχε περάσει και το χορευτικό μεταμεσονύκτιο πανηγύρι της πλατείας άρχισε με μεγάλη καθυστέριση, γύρω στις δυο και μισή.

Φυσικό -και μάλλον αναμενόμενο- ήταν λοιπόν που κάποιος ενοχλημένος περίοικος ειδοποίησε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα τα όργανα της τάξης κατέφθασαν και διέκοψαν άδοξα το φεστιβάλ της πλατείας. Έτσι οι (πάρα πολύ καλοί) μουσικοί αποχώρησαν, αφήνοντας αμήχανους και με την όρεξη τις πολλές δεκάδες των χορευτών που μόλις είχαν ζεσταθεί για τα καλά!

Κατανοούμε την ανάγκη των κατοίκων -που δεν είναι δα και πολλοί στην περιοχή- να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, όμως λίγο αυξημένη ανοχή νομίζω πως αξίζει να επιδεικνύεται για τούτη την ξεχωριστή εβδομάδα του φεστιβάλ, σ΄ένα νησί που θέλει να λέγεται και να είναι τουριστικό…

Παρόλα αυτά όμως, οι “πιστοί” του χορού πρόλαβαν και πήραν τη δόση τους, έτσι για να μην πάει εντελώς χαμένη η βραδιά… Δείτε τους:

2DSC_0756

Εξαιρετική η ορχήστρα της πλατείας, και με χάλκινα παρακαλώ!…

3DSC_0769

Οι χορευτές ανταποκρίνονται άμεσα…

4DSC_0830

Έτσι δεν αργεί ο χορευτικός κύκλος να καλύψει όλη την πλατεία…

5DSC_0853

Όμως κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία που καταφθάνει…

6DSC_0806

Η απότομη διακοπή φέρνει αμηχανία κι απογοήτευση…

7DSC_0847

Και σε λίγο το πεντοφάναρο έμεινε μόνο του να φωτίζει μια έρημη πλατεία…

*****

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *