Τεράστια πυργαγιά απειλεί το ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας.

1arxik;h

Πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε σπίτι της οδού Λοχαγού Νικ. Ροντογιάννη, απέναντι απ΄την Δημόσια Βιβλιοθήκη στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκάδας, έχει καταστεί ανεξέλεγκτη  και ήδη έχει κάψει τα δυο διπλανά σπίτια, εκτός του αρχικού, ενώ απειλεί να κάψει  και όλόκληρη την γύρω περιοχή.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής βρέθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα στην περιοχή και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, όμως λόγω των στενών δρόμων, μόνο ένα απ΄τα πυροσβεστικά οχήματα μπορεί να επιχειρεί στο σημείο της πυρκαγιάς. Πάντως το όχημα έχει συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης του δήμου για άμεση και απρόσκοπτη παροχή νερού, ενώ ελήφθη άμεση μέριμνα να γίνει διακοπή νερού στις πιο απομακρυσμένες περιοχής ώστε να αυξηθεί η πίεση του παρεχόμενου νερού στο έργο της κατάσβεσης.

2IMG_2800

3IMG_2856

Το γεγονός όμως ότι τα σπίτια εκεί είναι τα κλασικά ξύλινα (πάνω απ΄το ισόγειο), αλλά και ότι είναι κολλητά μεταξύ τους, κάνει το έργο των πυροσβεστών δυσκολότερο και τον κίνδυνο για ολόκληρη την γύρω περιοχή ακόμη μεγαλύτερο.

1IMG_2803

 

4IMG_2806

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν αποφεύχθηκε η μετάδοση της φωτιάς στα διπλανά σπίτια…

5IMG_2812

6IMG_2819

7IMG_2817

Κι έτσι οι φλόγες γρήγορα έκαναν την εμφάνισή τους πάνω απ΄την σκεπή…

8IMG_2846

9IMG_2861

Και η κατάσταση γρήγορα εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη πύρινη κόλαση…

10IMG_2864

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την εξέλιξη της καταστροφικής αυτής πυρκαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *