Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας στην “στέγη” της Λευκάδας, τον Προφήτη Ηλία

1

Πανέμορφο το δειλινό σήμερα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, πάνω απ΄την Εγκλουβή, όπου ψάλθηκε ο Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας λόγω της αυριανής γιορτής του προφήτη-προστάτη της Εγκλουβής.

Ο δροσερός Μαΐστρος που φυσούσε ενισχυμένος εκεί στα ψηλά, (το υψόμετρο είναι πάνω από χίλια μέτρα) έδιωξε την υγρασία, εξασφαλίζοντας φωτογραφικό πεδίο δράσης με ανεμπόδιστη την ορατότητα ως τους Αντίπαξους κι ακόμα παραπέρα, μέσα στα ενδότερα των Ηπειρώτικων βουνών και πολύ πέρα απ΄τα  νησιά μας Μεγανήσι, Κάλαμο και Άτοκο!

Ο κόσμος όμως λιγοστός, λιγότερος από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως έφταιξε η κρίση που αποθαρρύνει τον κόσμο να κινείται, ίσως οι πολλές και μεγάλες λακκούβες στο τελικό κομμάτι του δρόμου, απ΄τον Αμμόκαμπο μέχρι το εκκλησάκι, αφού παρότι εντοπίσαμε το πρόβλημα και γράψαμε γι αυτό προ εικοσαημέρου περίπου, επικειμένης της γιορτής, δεν αξιώθηκε η δημοτική μας Αρχή να στείλει ένα συνεργείο για να το βελτιώσει…

Κατά τα άλλα όμως, η ευλάβεια κι η κατάνυξη περίσσεψαν και για όλους όσους βρεθήκαμε εκεί ψηλά ήταν μια ξεχωριστή και απολαυστική εμπειρία.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα απ΄τον φακό του Ν.ΓΑΖΗ:

Και του χρόνου!

2

Εντυπωσιακή κι ανεμπόδιστη…

3

…η θέα…

4

…προς κάθε κατεύθυνση!

5DSC_0036

Ο (επίτροπος) Γεράσιμος Κοντογιώργης πάντα παρών και ενεργός…

6DSC_0027

Οι ευσεβείς προσκυνητές που γιορτάζουν αύριο, ήταν επίσης παρόντες…

7DSC_0125

Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν…

8DSC_0138

Και η Βάσω επί τω έργω…

*****

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *