Οι αντιδράσεις για τον ΧΥΤΥ εντείνονται. Νέα (διευρυμένη) συνέλευση στην Εγκλουβή

1IMG_1719

Θειακός-Χόρτης-Μελάς- Ρεκατσίνα: Το παρόν και το παρελθόν της Αυτοδιοίκησης σε συνύπαρξη…

Νέα λαϊκή συνέλευση είχαμε χθες το βράδυ  στην πλατεία της Εγκλουβής, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης στον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει τον ΧΥΤΥ στον Αμμόκαμπο. Η συνέλευση αυτή μάλιστα, που ήταν η δεύτερη κατά σειρά, ήταν και διευρυμένη, αφού παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων ή ιδιώτες από όλη την ορεινή Λευκάδα και όχι μόνο.

2IMG_1731

Όρθιος ο προεδρεύων Ηλίας Κούρτης…

Έτσι εκτός απ΄τον πρόεδρο της Εγκλουβής Ηλία Κούρτη που προήδρευε, είδαμε να παρευρίσκεται στην συνέλευση η πρώην δήμαρχος Καρυάς Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα,  ο πρώην δήμαρχος Απολλωνίων Μάκης Μελάς, ο πρόεδρος της Εξάνθειας Γιάννης Γράψας, ο πρόεδρος των Πλατυστόμων Κ.. Θειακός, ο τοπικός σύμβουλος Χορτάτων Γιάννης Χόρτης, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καρυάς Σπύρος Κατωπόδης, οι δυο (ανεξάρτητοι) δημοτικοί σύμβουλοι, (ο εγκλουβησάνος) Ηλίας Κοντογεώργης κι ο Πάνος Γαζής, και αρκετοί δημότες προερχόμενοι κυρίως απ΄τα δυο χωριά, Εγκλουβή και Καρυά.

Εντύπωση προς στιγμήν έκανε η απουσία των εν ενεργεία προέδρων της Καρυάς και Πηγαδησιάνων. Σήμερα το πρωί όμως το μυστήριο λύθηκε, όταν σε σχετική μας ερώτηση, τόσο η Μαρία Πετράκη, πρόεδρος της Καρυάς όσο και ο Σπύρος Σάντας πρόεδρος των Πηγαδησιάνων δήλωσαν άγνοια των γεγονότων, αφού κανείς δεν τους ειδοποίησε! (Σημαντική πιθανόν λεπτομέρεια: Και οι δυο πρόεδροι ανήκουν στον συνδυασμό “Ανοίγουμε Πανιά” με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Μαργέλη…)

Η γενικότερη εντύπωση απ΄αυτήν την συνέλευση ήταν  πως υπάρχει καθολική άρνηση των κατοίκων να δεχθούν εγκατάσταση ΧΥΤΥ στον Αμμόκαμπο κι ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους θεωρεί πως η επιλογή ήταν μεθοδευμένη εκ του γεγονότος πως λόγω του μικρού πληθυσμού, θα υπάρξει και μικρότερο πολιτικό κόστος για την δημοτική παράταξη…

3

Αριστερά (με το λαχανί μπλουζάκι) ο δημ. σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης, δεξιά με το γκρί κοντομάνικο ο δημ. σύμβουλος Πάνος Γαζής και ακριβώς πίσω του (όρθιος με το κίτρινο μπλουζάκι) ο δικηγόρος κ. Στραγαλινός.

Αφού λοιπόν ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τον ενδεικνυόμενο τρόπο αντίδρασης, μετά και την συμβουλή ντόπιου δικηγόρου που παρευρίσκονταν στην συνέλευση, αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, αποτελούμενη κυρίως απ΄ τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και ξεκίνησε άμεσα η συλλογή υπογραφών.  Συμφωνήθηκε νέα λαϊκή συνέλευση για την Πέμπτη το βράδυ στην πλατεία της Καρυάς και την επομένη να βρεθούν όλοι στο Διοικητήριο, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *