Νέος Τηλυκράτης 2014: Η χθεσινή κρίσιμη Γενική του Συνέλευση

1DSC_0009

Μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ Λευκάδας διαφορετική απ΄τις συνηθισμένες, έγινε το απόγευμα της Κυριακής (26-6-2016) στο ξενοδοχείο “ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ” της Λευκάδας, αφού διαφορετικές και κρίσιμες είναι και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει τελευταία η ιστορική ομάδα.

Μετά τις περίπου …τυπικές διαδικασίες, που αφορούσαν την αλλαγή ονόματος από Α.Ο.Ν. Τηλυκράτης 2014″ σε Α.Ο. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ και τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης που ψηφίστηκαν ομόφωνα, άνοιξε η συζήτηση για το γνωστό θέμα του γηπέδου και για την διαφωνία που έχει ξεσπάσει τελευταία με την δημοτική Αρχή γι αυτό το ζήτημα.

Κόκκινο πανί για την πλειοψηφία των μελών έχει γίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Σπύρος Πολίτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μεροληπτεί υπέρ του Πανλευκάδιου και εναντίον του Τηλυκράτη.

Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε η Γενική Συνέλευση.

Βλάχος Τ.  Ο πρόεδρος Τριαντάφυλλος Βλάχος που πήρε πρώτος τον λόγο δεν μάσησε τα λόγια του: “Πέρυσι τον Ιούνιο ο κ. Πολίτης είχε δώσει μια συνέντευξη, είπε, και είχε πει πως θα ήταν καλύτερα αν μια Λευκαδίτικη ομάδα ήταν στην Γ΄Εθνική. Εμείς κάναμε πράξη όλα όσα είπε ο εντεταλμένος. Και πάνω σ΄ αυτή τη βάση προχωρήσαμε. Το θυμάται ο κ. Πολίτης; Είχε πιεί; Ήταν άρρωστος;

Τώρα λοιπόν ο κ. Πολίτης μιλάει για ισότητα και να έχει ο καθένας το κομμάτι του, και ο Πανλευκάδιος και η Κατούνα! Λέει πως θέλουμε να πετάξουμε τον Πανλευκάδιο απ΄ το γήπεδο, συδαυλίζοντας την όποια αντιπαλότητα υπάρχει.

Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι η ανάγκη που έχουν οι ομάδες που είναι στην Γ΄Εθνική. Ανάμεσα λοιπόν στην ανάγκη και στο δίκαιο, ο κ. Πολίτης έχει επιλέξει το δίκαιο…

Ότι και να γίνει εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Μιλήσαμε με πολλούς κι έχουμε μια πολύ καλή βάση ατόμων που μπορούν να μας βοηθήσουν. Επίσης έχουμε μιλήσει με τον Παναιτωλικό και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι επίσης θα βοηθήσουν με παίχτες κ.λ.π. Όμως χωρίς γήπεδο πως θα μπορούσε να γίνει; Αν κάποιος θέλει να ηγηθεί σ΄ αυτή την προσπάθεια, εγώ θα είμαι δίπλα του να βοηθήσω”.

Βαγενάς Γ., Ο Γιώργος Βαγενάς που πήρε στην συνέχεια το λόγο είπε: “Αρκετές φορές ακούσαμε (σ.σ. απ΄τους δημαρχιακούς) πως θα βοηθήσουν. Η πρόταση του κ. Πολίτη είναι μια προπόνηση παραπάνω στον Τηλυκράτη. Ποιος σοβαρός προπονητής όμως θα δεχθεί να δουλέψει μ΄αυτούς τους όρους; Αν ξέραμε απ΄ την αρχή αυτό το πράγμα, θα κάνουμε άλλο σχεδιασμό ή θα μέναμε στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Με 80% τριφύλλι στο γήπεδο, θα τρέχουμε στην Πάτρα, στο Αγρίνιο ή όπου υπάρχει γήπεδο επιπέδου Γ΄ Εθνικής…

Όπου μπορούσε (σ.σ. ο εντεταλμένος) μας έβαλε τρικλοποδιά.

Προτείναμε να τοποθετήσουμε ένα στέγαστρο. Προτείναμε επίσης την αλλαγή του χορτοτάπητα στο κέντρο που είναι καμμένο. Προτείναμε να το κάναμε εμείς, είτε δίνοντας τα χρήματα είτε βάζοντας την εργασία…

Μας τα είχανε πει: Παιδιά αυτοί θα σας δώσουν μια μέρα παραπάνω προπόνηση. Κι εμείς δεν το πιστεύαμε και γελούσαμε…”

Στην συνέχεια άρχισαν να τοποθετούνται τα μέλη.

Σωτήρης Γρηγόρης  Ο Σωτήρης Γρηγόρης έδωσε μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα λέγοντας: “Θεωρώ πως κάνετε λάθος. Έχετε πέσει στην παγίδα. Αυτοί περιμένουν στα τηλέφωνα να τους πουν ότι ο Τηλυκράτης διαλύθηκε…”

Ο πρόεδρος Τριαντάφυλλος Βλάχος είπε:”Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θα παίξουμε και στον Αη-Γιάννη αν χρειαστεί”.

Ακούστηκαν διαφορες απόψεις και πολλά παράπονα για την εχθρική συμπεριφορά του εντεταλμένου αθλητισμού όπως …”Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον δήμαρχο. Ούτε με τον θεσμό του εντεταλμένου έχουμε. Πώς όμως μπορεί να είναι κάποιος δίκαιος και αμερόληπτος όταν κυκλοφορεί με το μπουφάν του Πανλευκάδιου; Ζητάμε τα κλειδιά για τα αποδυτήρια και τα ζητάμε απ΄τον …φροντιστή του Πανλευκάδιου! Κι αυτός μας έλεγε: Σε δυο ώρες, κι αν σας αρέσει!…

“Δεν μπορούμε όμως να πολεμήσουμε τον επιτετραμμένο. Να πολεμήσουμε τη Νίκη Βόλου; Να την πολεμήσουμε. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν (σ.σ. τον εντεταλμένο) τον έχει ο δήμαρχος εκεί πέρα, που είναι συνεργάτης στην Ακαδημία του Πανλευκάδιου. Το κάναμε θέμα στον δήμαρχο και μας είπε πως δεν είναι πλέον…

Σπύρος Φέτσης  Ξεκάθαρος υπέρ της ένωσης και της ύπαρξης μιας μόνο ομάδας ήταν ο  Σπύρος Φέτσης που πήρε το λόγο μετά: “Μιλάμε εδώ μιάμιση ώρα και μιλάμε για τον Μποέμη και τον Πανλευκάδιο. Έτσι γίνονται οι ομάδες; Η Λευκάδα με 7.000 κατοίκους, δεν μπορεί να έχει 4 ομάδες στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Μια ομάδα μπορεί να συντηρηθεί, όχι τέσσαρες. Οι παίχτες φτιάχνουν τις ομάδες κι όχι οι παράγοντες”.

Πρόεδρος Τ. Βλάχος: “θέλεις να μας πεις την πρότασή σου;”

Φέτσης: “Εγώ την πρότασή μου της έχω πει…”

Γιώργος Βαγενάς: “Όσον αφορά την συνένωση Τηλυκράτη και Πανλευκάδιου μας έβαλαν έναν όρο: Διάλυση των Ακαδημιών του Τηλυκράτη και να μείνουν οι Ακαδημίες του Πανλευκάδιου! Το  αρνηθήκαμε. Και τους προτείναμε να ενωθούν οι δυο Ακαδημίες με νέο όνομα π.χ. Λευκάδα”.

Χ “Το πλάνο της ομάδας το έχουμε φτιάξει, θέλουμε το γήπεδο”, δήλωσε ο Βαγγέλης Ανυφαντής που πήρε μετά το λόγο και συνέχισε: “Δεν ζητήσαμε αποκλειστικότητες. Ζητήσαμε απ΄το δήμαρχο να έχουμε το γήπεδο και να φιλοξενείται για τους αγώνες του ο Πανλευκάδιος”.

Στάθης Δουβίτσας Ο Στάθης Δουβίτσας έκανε μια άλλη, δική του προσέγγιση: “Γιατί δεν ζητάμε έναν χώρο απ΄ το δήμο, ώστε να φτιάξουμε έναν χώρο προπόνησης;”

Μπάμπης Καλός  Μάλλον ενωτικός εμφανίστηκε ο Μπάμπης Καλός που είπε: “Συγχαρητήρια στην διοίκηση. Φέτος μπορεί να είναι ο Τηλυκράτης στην Γ΄Εθνική και η Λευκάδα μπορεί να έχει μια μόνο ομάδα. Υπάρχουν φωνές στον Πανλευκάδιο που θα μπορούσαν να συζητήσουν. Πρέπει να ενταθεί η πίεση προς την δημοτική Αρχή. Εκτιμώ πως αν πάμε με χαρτί και με μολύβι για τις υποχρεώσεις θα έχουμε αποτέλεσμα…”

Πρόεδρος Τ. Βλάχος: “Θέλετε να κάνουμε μια επιτροπή να επισκεφθούμε αύριο το δήμαρχο;”

Η ανταπόκριση ήταν θετική και ορίστηκε μια επιτροπή από τους Τριαντάφυλλο Βλάχο, Βασίλη Κατωπόδη, Μπάμπη Καλό και Βασίλη Μελά η οποία θα επισκεφθεί τον δήμαρχο.

Την Τετάρτη η επιτροπή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των επαφών της και στην συνέχεια θα διενεργηθούν εκλογές, την ίδια μέρα, απ΄τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 9:00μ.μ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *