Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα

εκθ. αρχική
Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα τέχνης Θ. Στάμος, η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα με τίτλο «Τα δέντρα που αντάμωσαν τη θάλασσα».
Η ζωγράφος απεικονίζει στα έργα της  εικόνες με δέντρα και θάλασσα, εικόνες που η μικρή πατρίδα της, η Λευκάδα, της προσφέρει απλόχερα. Είναι, όπως λέει η ίδια, τοπία της ψυχής της που κουβαλάει μέσα της ως μνήμη και νοσταλγία και δημιουργούν ένα φυσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζει και πορεύεται και δημιουργεί.
 Χρησιμοποιεί κυρίως λάδια που τα δουλεύει  με σπάτουλα, μια τεχνική που της δίνει τη δυνατότητα να αποδώσει το ελληνικό φως, που διαλύει τις φόρμες και εξαφανίζει τις λεπτομέρειες, ενώ το αποτέλεσμα πολλές φορές θυμίζει ψηφιδωτό.
Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε και τις πανάρχαιες τεχνικές όπως  «εγκαυστική», που έδωσε τα περίφημα  φαγιούμ και «νωπογραφία», μια τεχνική σε νωπό σοβά με την οποία έγιναν οι περίφημες τοιχογραφίες ανά τους αιώνες.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 2 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά  10:00-13:00 το πρωί και 19:00-22:00  το απόγευμα.
(Οι φωτογραφίες είναι του Ν. Ζαβιτσάνου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *