Πως προβάλλει ο ίδιος ο Π.Σ.Α.Π. την επίσκεψή του σε σχολεία της Λευκάδας

ΠΣΑΠ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ο τρόπος κι η σοβαρότητα που ο ίδιος ο Π.Σ.Α.Π. προβάλλει την επίσκεψή του σε σχολεία της Λευκάδας μέσω του δικού του σάιτ:


Εκπρόσωποι του Π.Σ.Α.Π. πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σχολεία της Λευκάδας επ’ ευκαιρία της παρουσίας και συμμετοχής της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Π.Σ.Α.Π. σε φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο νησί με σκοπό τη στήριξη κοινωφελών σκοπών.

Οι επισκέψεις αυτές στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τα επαινετικά σχόλια που δεχθήκαμε από όλους τους παρισταμένους, εκπαιδευτικούς και γονείς, όσο και από την προσέλευση δεκάδων νεαρών μαθητών με τους γονείς τους, οι οποίοι κατέκλυσαν το Στάδιο Λευκάδας, όπου έλαβε χώρα, λίγες ώρες μετά τις επισκέψεις, ο φιλανθρωπικός αγώνας ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική ομάδα του Π.Σ.Α.Π., στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνονται πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 και στις ομάδες του Τηλυκράτη Λευκάδας και του Πανλευκάδιου.

Η μεγάλη προσέλευση των νεαρών μαθητών, σε συνέχεια των ενημερωτικών- εκπαιδευτικών μας επισκέψεων σε σχολεία του νησιού, μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση επιβεβαιώνοντας εμπράκτως ότι οι μικροί ήρωες, καθίστανται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κοινωνοί των μηνυμάτων που προωθούμε κατά της βίας και του ρατσισμού αλλά και υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών, συμμετέχοντας ενεργά στη στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών, ανταποκρινόμενοι θετικά στα ερεθίσματα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Π.Σ.Α.Π..

Ειδικότερα αντιπροσωπεία του Π.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκπαιδευτικής εκστρατείας που οργανώνει από τον Ιανουάριο του 2015, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την ενεργό αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας.

Κατά τις επισκέψεις αυτές, μας παρασχέθηκε για μία ακόμη φορά η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να αλληλοεπιδράσουμε γόνιμα και ουσιαστικά πρωτίστως με τα παιδιά αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, σε μια προσπάθεια καλλιέργειας και προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους, διάδοσης των αξιών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι» με στόχο τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων αθλητών και μελλοντικών φιλάθλων.

Και στα δύο σχολεία, η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, η συνάντηση με τα παιδιά παραγωγική και απόλυτα δημιουργική. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής κ. Παναγιώτης Γαζής όσο και ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος επεφύλαξαν ένθερμη υποδοχή στην αντιπροσωπεία του Π.Σ.Α.Π., επικροτώντας το επίπεδο κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου, ενώ και η συνεργασία μας με τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, αντιστοίχως υπήρξε, άψογη και καθοριστικής σημασίας για την ομαλή και επιτυχή ολοκλήρωση των επισκέψεών μας.

Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο της Βασιλικής, στο πλαίσιο της οποίας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσώπησαν μέλη της νέας Διοίκησης του Π.Σ.Α.Π. και ειδικότερα, ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Πούλιος, ο Ταμίας Ιωάννης Λαζανάς, οι Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Βασίλειος Παπαδόπουλος, με την παρουσία και του ειδικού συνεργάτη του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και του φωτορεπόρτερ Γεωργίου Φιλιππίδη. Κατά την επίσκεψη παρευρέθηκε και ο δημοσιογράφος Γεώργιο Πολίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσέλευσή μας στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην πρωινή προσευχή, μετά το πέρας της οποίας οι μικροί μαθητές απήγγελαν των εθνικό ύμνο με παράλληλη ανάταση της σημαίας, μια στιγμή που υπήρξε για όλους εμάς ιδιαίτερα συγκινητική.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της επίσκεψής μας αυτή μας παρασχέθηκε η ευκαιρία να βραβεύσουμε τη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής Νικόλ για την αξιέπαινη πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς στην οποία προχώρησε, όταν λίγο καιρό πριν δώρισε τα μαλλιά της υπέρ των παιδιών εκείνων που πάσχουν από την επάρατη νόσο. Με την βράβευση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ειδικό συνεργάτη του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, θελήσαμε όχι μόνο να ξεχωρίσουμε και να συγχαρούμε εμπράκτως τη νεαρή μαθήτρια, αλλά και να αναδείξουμε τέτοιου είδους πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, οι οποίες αποτελούν θετικά πρότυπα προς μίμηση για όλους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μας παρουσίασης και σχετικών διαδραστικών δραστηριοτήτων, που σκοπούν στην εμπέδωση από τα παιδιά των συνθημάτων κατά της βίας και του ρατσισμού, προωθώντας τις καμπάνιες «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών», οι νεαροί πρωταγωνιστές προσέφεραν στους εκπροσώπους του Π.Σ.Α.Π. αναμνηστικά δώρα και ενθύμια του νησιού της Λευκάδας.

Η δεύτερη επίσκεψη εκπροσώπων του Π.Σ.Α.Π. πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Λευκάδας στο πλαίσιο της οποίας παρευρέθηκαν, επίσης, οι ποδοσφαιριστές της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Π.Σ.Α.Π. και ειδικότερα, οι: Άγγελος Μπασινάς, Κωνσταντίνος Φρατζέσκος, Σωκράτης Κοψαχείλης, Ιωάννης Σφακιανάκης, Θεόδωρος Παχατουρίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μάκης Μπελεβώνης και Ευάγγελος Ψαρρής, όπως και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Λευκάδας Σπυρίδων Πολίτης.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Π.Σ.Α.Π. απευθύνθηκαν στους νεαρούς μαθητές, με πρώτο τον Άγγελο Μπασινά, ενημερώνοντάς τους για ζητήματα που άπτοντα του αθλητισμού και της εκπαίδευσης σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους με στόχο την αντιμετώπιση παθογενών κοινωνικών φαινομένων εντός και εκτός γηπέδων. Ειδικότερα, στους μαθητές έγινε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την βία, τον ρατσισμό, το doping, τη σημασία της προστασίας της υγείας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να επιδεικνύουν, με όποια ιδιότητα προσεγγίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και συνολικά τον αθλητισμό, φίλαθλο πνεύμα.

Σημειώνεται δε ότι ο Άγγελος Μπασινάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και δεδομένης της πολυετούς επαγγελματικής του εμπειρίας σε ομάδες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική εκστρατεία του Π.Σ.Α.Π. αποτελεί μια πρωτόγνωρη και αξιέπαινη κοινωνική πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της κοινωνικής διάστασης του ποδοσφαίρου και δημιουργικής σύζευξης του αθλητισμού με την εκπαίδευση.

Οι καταξιωμένοι συνάδελφοι, αποτελώντας πρότυπα αθλητών και όχι μόνο, επικοινώνησαν ουσιαστικά με τους νεαρούς μαθητές, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με στόχο την εμπέδωση των θετικών κοινωνικών προτύπων που προωθούμε κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία καθ’ όλη της διάρκεια της παρουσίασης και των δραστηριοτήτων που επακολούθησαν επέδειξαν αξιέπαινη πειθαρχία.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Λευκάδας οι διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Μπασινάς και Θεόδωρος Παχατουρίδης απένειμαν βραβείο στον μαθητή του σχολείου, Γεράσιμο, ως πρότυπο συμπεριφοράς, για την ενεργό συμμετοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδήλωσης στο σχολείο του αλλά και για τις υψηλές σχολικές του επιδόσεις. Στη συνέχεια δε ακολούθησαν βραβεύσεις και άλλων μαθητών του σχολείου, από καταξιωμένους ποδοσφαιριστές, για τις ξεχωριστές αθλητικές του επιδόσεις και τις διακρίσεις τους σε διάφορά αθλήματα.

Αναφέρεται δε ότι, στο πλαίσιο των ανωτέρω επισκέψεων, διανεμήθηκε δωρεάν αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά βραχιολάκια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού, αλλά και υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών προωθώντας τις κοινωνικές εκστρατείες του Π.Σ.Α.Π.

Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω επισκέψεων οι νεαροί μαθητές ανέμεναν με ιδιαίτερη προσμονή το φιλανθρωπικό αγώνα που ακολούθησε το ίδιο απόγευμα στο Στάδιο της Λευκάδας ανυπομονώντας να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της επόμενης «35ης Γιορτής του Ποδοσφαιριστή» θα βραβευθούν τα σχολεία της Λευκάδας, από κοινού με άλλα σχολεία της Επικράτειας τα οποία έχουμε ήδη επισκεφθεί ή θα επισκεφθούμε εντός του έτους, με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της άψογης συνεργασίας μας με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά αλλά και την ανάδειξη της εκπαιδευτικής μας εκστρατείας συνολικά.

Πηγή:psap.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *