Μια λαμπρή εθελοντική πρωτοβουλία!

 

1Νικιανα 2

Η εξέλιξη των εργασιών…

Είναι γνωστό πως ο εθελοντισμός στη Νικιάνα είναι πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με τον εθελοντισμό σε άλλες περιοχές του νησιού μας. Με τρεις ενεργούς φορείς να τον υποστηρίζουν και να τον προωθούν ( τον Σύλλογο Επαγγελματιών Νικιάνας και προστασίας περιβάλλοντος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάνας “οι Σκάροι” και την τοπική Κοινότητα Αλεξάνδρου) έχουν πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα και έχουν καταφέρει να υποκαταστήσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις αναιμικές δημοτικές παρεμβάσεις που όπως είναι γνωστό έχει χαμηλώσει τον σχετικό πήχυ σε βαθμό ανυπαρξίας…

3Νικιάνα 4

Έτσι ήταν τα παγκάκια πριν…

Αυτή τη φορά όμως, η εθελοντική εργασία εμπλουτίστηκε και με την ανάληψη ενός καθόλου ευκαταφρόνητου κόστους (που από μετριοφροσύνη δεν μας αποκάλυψαν το ύψος του, όμως δεν ήταν καθόλου αμελητέο): Αγόρασαν με δικά τους έξοδα τα υλικά και “έντυσαν” όμορφα με ξύλινη επένδυση τα τσιμεντένια παγκάκια στην περιοχή του λιμανιού της Νικιάνας! Εμφανείς δράστες ο Νίκος Γράψας, γνωστός για τις τέτοιου είδους επιδόσεις του κι ο δραστήριος πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρου Σπύρος Νίκας.

Όμως σταματάμε εδώ γιατί δεν θέλουμε ενδεχομένως να αδικήσουμε και κάποιον ακόμα που προσέφερε χωρίς να το γνωρίζουμε, αφού πούμε πως εκτός απ΄την επένδυση στα παγκάκια, έκοψαν και τα χορτάρια και τοποθέτησαν και τις δυο πινακίδες (για τα παιδιά και για την απαγόρευση κάμπιγκ!).

Θα τους συγχαρούμε λοιπόν, ευχόμενοι να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους μιμητές…

Σχολιάστε

  1. ΝΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Θέλω να επισημάνω ότι ο Δημήτριος Βρεττός εργάστηκε αφιλοκερδώς, όπως και πολλές άλλες φορές, και τα παιδιά του Θρασύβουλος και Βασίλης βοήθησαν στην ολοκλήρωση της κατασκευής εθελοντικά. Τις πινακίδες τις παραχώρησε ο Δήμος. Εύχομαι η προσπάθεια να βρεί και άλλους μιμητές.
    Ευχαριστώ
    Νίκας Σπύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *