Νοίκιασαν 300τ.μ. δημοτικό ακίνητο στα Σύβοτα για 4,16 ευρώ την ημέρα!

ΣΥΒΟΤΑ 2

Απίστευτο κι όμως αληθινό σκάνδαλο της δημοτικής μας Αρχής: Νοίκιασαν 30 τετραγωνικά δημοτικό κτίριο με 270 τ.μ. οικόπεδο και μάλιστα με άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ελάχιστα μέτρα απ΄την πλαζ στα Σύβοτα με 125 ευρώ το μήνα, (που σημαίνει για μόλις 4,16 ευρώ την ημέρα!) Το σκάνδαλο αποκάλυψε με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δίαυλος” Κώστας Γρηγόρης ρωτώντας χαρακτηριστικά: “Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, τότε τι είναι;”

***

Ολόκληρη η ερώτηση του Κώστα Γρηγόρη που έγινε στην προ ημερησίας διατάξεως διαδικασία των ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής είχε ως εξής:

«Κύριε Νικητάκη και οικονομική επιτροπή, μια ερώτηση θέλω να κάνω για το κατάστημα στα Σύβοτα. Διαβάζω στο Διαύγεια ότι προσήλθε ένας και το νοικιάζουμε 30 τετραγωνικά με 270 τετραγωνικά χώρο εξωτερικό μέσα στα Σύβοτα 125 ευρώ! Σκεφθήκατε ν΄ ακυρώσετε την απόφαση όπως είχατε κάνει αντίστοιχα και με τον Άγιο Νικήτα;  Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, τότε τι είναι;»

Η αντίδραση του δημάρχου για την συγκεκριμένη ερώτηση ήταν η εξής: «Θα απαντήσει ο κ. Νικητάκης, αλλά δείτε τώρα… Το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας… Τι λέτε ρε παιδιά; 

Σοβαρά έ, σοβαρά έ, σοβαρά έ! (είπε με δυνατή φωνή που πρόδινε την ταραχή του, της οποίας η ένταση αυξάνονταν την κάθε φορά!) ξαναρωτάω για τρίτη φορά, ήρεμα, ηρεμότατα. Απαντάω λοιπόν στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας. Για να τ΄ ακούσουν όσοι τ΄ ακούν, Γιατί προφανώς δεν γράφονται αυτά που θα πω. Θα μπουν στον Καιάδα, όπως και άλλα πολλά…» Κι άρχισε να μιλάει για καταπατήσεις στην περιοχή …Αθανίου, ενώ για το πάπλωμα, δηλαδή για τα Σύβοτα, τσιμουδιά!

***

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης ανέλαβε ν΄ απαντήσει για τα Σύβοτα, αφού άλλωστε σ΄ αυτόν απευθύνονταν η ερώτηση. Και είπε: «Τηλεγραφικά: Αντιπαρέρχομαι βέβαια την έκφραση  ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, είναι πολύ πιασάρικη βέβαια, αλλά είναι πολύ άστοχη και πολύ άτοπη. Βρήκαμε ένα οικόπεδο, ένα ακίνητο ακαταχώρητο, ανύπαρκτο για το δήμο, το ανακαλύψαμε δηλαδή, βρήκαμε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, ένα οικόπεδο αδιαμόρφωτο, αποφασίσαμε να γίνει μια δημοπρασία με 1.500 ευρώ τέλος πάντων, έγινε η δημοπρασία, προσήλθε ένας».

Εκείνος ο ένας που προσήλθε όμως, προφανώς ξέχασε να μας πει ο κ. αντιδήμαρχος, μόνο τυχαίος δεν ήταν, αφού αποτελεί για πολλά χρόνια κομματικό στέλεχος στον κεντρικό τοπικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε δυο φορές υποψήφια βουλευτής, ενώ και στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος! Διευκρίνισε πάντως ο αιρετός ότι η οικονομική επιτροπή έπρεπε να κατακυρώσει την δημοπρασία για να μην γυρίσει πίσω την απόφαση η αποκεντρωμένη, όπως έγινε στον Άγιο Νικήτα κι ότι στο ξεπούλημα, πρέπει να συνυπολογισθεί κι η αποκατάσταση του εγκαταλειμμένου κτιρίου(των 30 τετραγωνικών)!. Και κατέληξε: «Τώρα θα μου πείτε γιατί ξεκινήσαμε την τιμή τόσο χαμηλά; Αυτό να το ρωτήσετε. Αυτό είναι άλλο θέμα… (Και μας άφησε με την περιέργεια χωρίς να μας πει ούτε γιατί έβαλαν τον πήχυ τόσο χαμηλά, ούτε ότι η μίσθωση είναι για 6 χρόνια κι ούτε πως ότι το «εγκαταλειμμένο ακίνητο» έχει και την προίκα του, που είναι μια άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η δική μας άποψη:

Εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να κατανοήσουμε, ακόμα και να συμπαρασταθούμε στον εκνευρισμό του δημάρχου, υπό μια προϋπόθεση: Να τον δούμε, να κοιτάξει τους Λευκαδίτες στα μάτια και να τους πει ευθαρσώς πως ναι, την συγκεκριμένη μίσθωση την έκαναν στην προσπάθειά τους να προασπίσουν τα συμφέροντα του δήμου! Τόσο απλά…

Υ.Γ. πρέπει επειγόντως να μάθουμε την τιμή του καπουτσίνο στα Σύβοτα, για να δούμε αν το ημερήσιο ενοίκιο φθάνει για έναν καφέ!
   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *