Ολοκληρώθηκε η ταυτοποιηση των μεταναστών

φουσκωτο 8,20

Σ΄αυτήν εδώ την 8μετρη ανώνυμη φουσκωτή βάρκα είχαν στριμωχτεί 29 άνθρωποι με τ΄ όνειρο να φτάσουν στην Ιταλία, για ένα καλύτερο μέλλον. Το ταξίδι όμως (και το όνειρο) διακόπηκαν ανώμαλα στ΄ανοιχτά  της Λευκάδας… Και πάλι καλά να λένε, γιατί θα μπορούσαν να έχουν πολύ χειρότερη τύχη!…

Ολοκληρώθηκε πριν από λιγο η ο έλεγχος κι η ταυτοποίηση των μεταναστών που επέβαιναν στο άνευ ονόματος και λοιπών στιχείων φουσκωτό σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε το πρωί από πλωτό του Λιμενικού στο λιμάνι της Λευκάδας, μετά το σήμα κινδύνου που είχε δώσει 15 περίπου μίλια Δυτικά της Λευκάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και των ταυτοποιήσεων διαπιστώθηκε πως στο σκάφος υπήρχαν 24 ενήλικες και 5 παιδιά ηλικίας 4, 7, 12, 16 και 17 ετών. Κατά εθνικότητα κατανέμονται ως εξής:

15 Σομαλοί

7 Ιρακινοί

4 Πακιστανοί

3 Σύροι.

Όσοι εξ αυτών διαθέτουν υπηρεσιακά σημειώματα σε ισχύ (που είναι 17) θα αφεθούν ελεύθεροι ως το απόγευμα. Όσοι δεν διαθέτουν καθόλου υπηρεσιακά σημειώματα θα συλληφθούν για παράνομη είσοδο στη χώρα και όσοι είχαν ληγμένα σημειώματα θα προσαχθούν για να τους εκδοθούν νέα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *