Τα θαλάσσωσε ο Δήμος με το κομμάτι, φέρνοντας σε απόγνωση τους καταστηματάρχες

ΚΟΜΜΑΤΙ 1

Ο αντιπρόεδρος του Π.Κ. ενώ τοποθετεί εσπευσμένως την Μ. Παρασκευή, λίγο μετά το μεσημέρι, το ταμπλό με την ανακοίνωση για το “κομμάτι” στον Άγιο Σπυρίδωνα…

Αφήσαμε και πέρασε το Πάσχα χωρίς γκρίνιες, αλλά όσο και να το θέλουμε, οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που έχουν ταλέντο να μας ταλαιπωρούν δεν μας αφήνουν ν΄αγιάσουμε. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά τα κουσούρια που μαζεύτηκαν κι αξίζουν δημοσιοποίησης είναι πολλά, για μόλις ένα τριήμερο!

Τέλος πάντων λέμε να ξεκινήσουμε με το έθιμο “κομμάτι” και τα φαιδρά που προηγήθηκαν ή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της αδράνειας των υπευθύνων του Δήμου.

κομματι 2

Αυτό ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης στο ταμπλό που έστησε ο αντιπρόεδρος…

Το πρώτο περίεργο ήταν πως φτάσαμε στην Μεγάλη Παρασκευή κι από πλευράς Δήμου ούτε μιλιά ούτε ακρόαση για το έθιμο. Προφανώς το είχαν ξεχάσει! Κι έπρεπε να αναρτηθεί η απορία μας στο ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ σε συνδυασμό με την πληροφορία (απ΄την Φιλαρμονική) πως το έθιμο θα γίνει στις 12:00 του Μ. Σαββάτου, αλλά και η σχετική απορία άλλων σε άλλο τοπικό σάιτ, για να σπεύσει ο Δήμος να στείλει άρον-άρον (το μεσημέρι) την σχετική ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα, πως το έθιμο θα τηρηθεί. Την ίδια περίπου ώρα έσπευσε κι ο αντιπρόεδρος του Π.Κ. να στήσει (σε ταμπλό) την αντίστοιχη ανακοίνωση στον Άγιο Σπυρίδωνα (με κίνδυνο να του βάλει πρόστιμο ο Νικητάκης για το ταμπλώ…)

*****

Όντως λοιπόν, το έθιμο τηρήθηκε και στις 12:00 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου η Φιλαρμονική παιάνιζε το “εωθινό” ανεβαίνοντας πρώτα και κατεβαίνοντας στην συνέχεια τον πεζόδρομο της αγοράς, ενώ ο κόσμος έρριχνε βροχή τα πήλινα στο λιθόστρωτο!

10

Αυτή ήταν η κατάσταση στην αγορά και στην πλατεία μετά τις διελεύσεις της Φιλαρμονικής, που έφερε τους καταστηματάρχες στα όριά τους…

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το δεύτερο πέρασμα της Φιλαρμονικής ακολουθούσε η σκούπα του Δήμου που μάζευε τα σπασμένα! Έτσι 12-20 λεπτά αργότερα, τίποτε δεν πρόδιδε τα αναρρίθμητα κομμάτια απ΄τα πήλινα που πριν λίγο βρίσκονταν εκεί διεσπαρμένα.

12 13

Και αναγκάστηκαν οι καταστηματάρχες να τα μαζέψουν σε σωρούς!

Πέρασε μισή ώρα, πέρασε μια, πέρασε μιάμιση μετά το πέρασμα της Φιλαρμονικής κι ακόμα να φανεί  η σκούπα. Και δεν ξέρω πότε τελικά έφτασε κι έπιασε δουλειά. Εκείνο που ξέρω όμως, ήταν πως αρκετοί καταστηματάρχες αγανακτισμένοι απ΄αυτή την κατάσταση, πήραν τις σκούπες κι άρχισαν να μεζεύουν σε μικρούς σωρούς οι ίδιοι τα σπασμένα μπροστά απ΄τα μαγαζιά τους! Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως φέτος τόσο οι ξένοι επισκέπτες μας όσο κι οι ετεροδημότες μας, (λόγω και του πενθημέρου) ήταν πολλοί περισσότεροι από κάθε προηγούμενη χρονιά. Κι οι περισσότεροι απ΄αυτούς, εκείνη την ώρα είχαν κατακλύσει την αγορά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *