Η περιφορά των Επιταφίων στον πεζόδρομο της αγοράς της Λευκάδας

1 αρχικη

Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που κατέκλυσε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής την κεντρική αγορά της Λευκάδας περιμένοντας την περιφορά των Επιταφίων των Ι. Ναών της πόλης.

1.ΑΓ. ΜΗΝΑ

Πρώτος, κι ο πιο καλαίσθητα στολισμένος, πέρασε ο Επιτάφιος του Αγίου Μηνά.   

2.ΔΙΔΥΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΑΝ. ΞΕΝΩΝ

Ακολούθησε το “δίδυμο” των Επιταφίων των Αγ. Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων

Πρώτος πέρασε (με κατεύθυνση προς την πλατεία) και με την συνοδία μικρής Φιλαρμονικής ο Επιτάφιος του Αγίου Μηνά, ο οποίος κατά την ταπεινή μας άποψη είχε και τον πιο καλαίσθητο στολισμό. Μετά από αρκετή ώρα ακολούθησαν σε σχηματισμό “διδύμου” οι Επιτάφιοι των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων, ενώ τελευταίος και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση πέρασε με την συνοδία της Φιλαρμονικής και ακολουθούμενος απ΄ τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου σε παράταξη ο Επιτάφιος της Μητροπόλεως, τον οποίον εκτός των ιερέων του συνόδευαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος και ακολουθούσαν οι “επίσημοι”.

3. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Ο Επιτάφιος της Μητρόπολης στην πλατεία, κατά την φάση της επιστροφής…

Φθάνοντας ο τελευταίος Επιτάφιος στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Φιλαρμονική έπαιξε ένα πένθιμο ρέκβιεμ και στην συνέχεια η πομπή πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

4.ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ

Ο …άγνωστος “επίσημος” (με την γραβάτα και το μοντέρνο-σκισμένο τζην) μεταξύ του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη!

Ο εν λόγω εμφανίστηκε από το πουθενά στην περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης στο ύψος του Αγίου Μηνά, αυτοσυστήθηκε σαν Γραμματέας …κάπου, πήρε τη θέση του μεταξύ των επισήμων και κατεγράφη στην τοπική ιστορία σαν ο πρώτος επίσημος με τρύπιο τζην! Πάντως το κοντράστ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον: Δεξιά κι αριστερά οι “δικοί μας επίσημοι” κοστουμαρισμένοι πλην ξεγραβάτωτοι και στη μέση ο άγνωστος γραβατωμένος πλην με τρύπιο τζην! Και μεις που νομίζαμε πως με τους Συριζανέλ τα είχαμε δει όλα…

5.ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ

Κι εδώ οι υπόλοιποι γνωστοί “επίσημοι”. Προσέξτε την απόλυτη ευθυγράμμιση του βηματισμού της πρώτης σειράς…

Καλή Ανάσταση

Και του χρόνου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *