Ανακοίνωση Επιτροπής Γονέων Τελειοφοίτων Ν. Λευκάδας

 εξετασεις

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ύστερα  από πολλές πιέσεις των γονέων ενημερώνει για τα εξής:

Στις 3-2-16 το Υπουργείο διαβεβαίωσε την Επιτροπή παρουσία Δικηγόρου ότι θα ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης για τους μαθητές του Ν. Λευκάδας και μόνο για τον εξαιρετικό λόγο ότι πράγματι πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ήτοι:

α) τα σχολεία έμειναν κλειστά για τρεις εβδομάδες, β)συνεχόμενους και ισχυρούς μετασεισμούς γ)μαθητές σε κοντέινερ, δ)χαλασμένοι δρόμοι, απροσπέλαστες  περιοχές, ε) 600 ακατάλληλα σπίτια

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ότι δεν πρόκειται να καταστρατηγηθεί το μέτρο από κανένα άλλο νομό.

Η άλλη επίσημη διαβεβαίωση ήταν ότι δεν θ’αδικηθούν οι τελειόφοιτοι έναντι των παλαιοτέρων ανεξαρτήτου συστήματος.

Επίσης το Υπουργείο επέμενε να ενημερωθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία, πράγμα που έγινε.

Δυστυχώς όμως και προς πλήρη απογοήτευσή μας και εντελώς ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο, δεν προτίθεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του αλλά μέσα στο ίδιο ποσοστό δρομολογεί να συμπεριλάβει και όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο  μας ενημέρωσαν ότι προτίθεται να δώσει  δυο ποσοστά και συγκεκριμένα :

Α) ποσοστο  0,5% στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι τελειόφοιτοι όλων των σεισμόπληκτων περιοχών και οι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών με το σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων.

Β) ποσοστό 0,5% για τους υποψηφίους παλαιοτέρων ετών με το σύστημα των 6 μαθημάτων

Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι  στην περίπτωση Α  διαγωνίζονται  περίπου 500 παιδιά για 450 θέσεις και στην περίπτωση Β διαγωνίζονται 14 παιδιά για 450 θέσεις.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία όμως φαίνεται ανένδοτη στο θέμα των ποσοστών.

Εάν αυτό ισχύσει δημιουργούνται δυο τεράστιες  αδικίες :

 Πρώτων  θα είναι μεγάλη αδικία σε βάρος των Λευκαδίων μαθητών, διότι βάζοντας όλους τους σεισμόπληκτους σε ένα ποσοστό δεν εξασφαλίζετε η εισαγωγή υποψηφίων από το Ν. Λευκάδας που είναι και ο κύρια πληγμένος Νομός και συνεπώς  καταστρατηγείται το ευνοϊκό μέτρο της ποσόστωσης.  

 Και δεύτερον θα αποτελέσει σκάνδαλο το γεγονός ότι στο δεύτερο ποσοστό που διαγωνίζονται 14 υποψήφιοι  με το σύστημα των  6 μαθημάτων  θα μπορεί  κάποιος υποψήφιος με 1000 μόρια να εισαχθει  σε οποιαδήποτε υψηλόβαθμη  σχολή απλά και μόνο γιατί δεν έχει ανταγωνισμό.

 

Θεωρούμε ότι το δικαιότερο είναι να δοθεί ξεχωριστό ποσοστό  0.5% για το Ν. Λευκάδας στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι  (τελειόφοιτοι και υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών ανεξαρτήτου συστήματος) με προτεραιότητα στους τελειοφοίτους.  Με αυτό τον τροπο οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν ισότιμα και η προϋπόθεση για την εισαγωγη τους στα ΑΕΙ –ΤΕΙ ακόμη και με το μέτρο της ποσόστωσης θα είναι η βαθμολογία τους.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ, απευθύνθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, διαμαρτυρόμενη εγγράφως για την άδικη αυτή εξέλιξη για  τους  Λευκαδίτες μαθητές και την μέχρι τώρα αδράνειά τους.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι  οι φορείς του τόπου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,  θα σταθούν αρωγοι  στο πλάι των γονέων   και θα παλέψουν για το δίκαιο  αίτημα των τελειοφοίτων μαθητών της Λευκάδας.

ΛΕΥΚΑΔΑ 25/4/2016

Σχολιάστε

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ; ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΥΞΕΙ ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΑΪΖΕΙ Η ΜΑΝΑ. ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΦΩΝΑΞΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ; ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. Ε! ΡΕ! ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *