Όταν ο εθελοντισμός συνδυάζεται με την μάθηση

1ΛΑΡ9

Lets Do It Greece 2016

 Όταν ο εθελοντισμός συνδυάζεται με τη μάθηση.

Ήταν μια ξεχωριστή δράση. Από τη μια εθελοντισμός, από την άλλη μάθηση. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, που επισκέφθηκαν τη Λευκάδα, συνδύασαν την εκδρομή τους με την πανελλαδική δράση Let’s Do It Greece 2016 και απέδειξαν ότι το σχολείο είναι ένας χώρος δημιουργίας, αλλά και συνεργασίας.

Η επιθυμία τους ήταν απλή. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από τη Λάρισα ήθελαν να αφήσουν στο νησί της Λευκάδας το δικό τους αποτύπωμα. Συντονίστηκαν με την εθελοντική οργάνωση Equal Society, το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας και το Δήμο Λευκάδας και οργανώθηκε μια από κοινού εθελοντική δράση.

Η ιδέα που έπεσε ήταν να συνδυαστεί ο εθελοντισμός με τη μάθηση. Το πρόγραμμα της Κυριακής 17 Απριλίου περιλάμβανε καθαρισμό της εισόδου της πόλης και κεντρικών σημείων της, ορατές και «αόρατες» πλατείες. Οι μαθητές, αλλά και όσοι συμμετείχαν στη δράση θα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την ιστορία της πόλης και του νησιού, όσο και για την αρχιτεκτονική των κτιρίων.

Ιδιαίτερα τα παιδιά των δύο Γυμνασίων, της Λάρισας και της Λευκάδας, θα είχαν μια ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και επίσης να κατανοήσουν ότι η συνένωση των δυνάμεων τους είναι μια ευγενής άποψη για το πώς μπορούν να χτίσουν το μέλλον τους σε καλύτερες βάσεις.

2ΛΑΡ7

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεναγήθηκαν στην πόλη παράλληλα μαζεύοντας σκουπίδια που είχαν εγκαταλειφτεί. Η μια ομάδα ακολούθησε τη διαδρομή της δυτικής παραλίας, ενώ η άλλη κινήθηκε από το κέντρο τη πόλης. Το ραντεβού συνάντησης ήταν η ιστορική πλατεία του Μαρκά και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, όπου μοιράστηκαν αναμνηστικά, χρήσιμο έντυπο υλικό της Λευκάδας, σ’ όλα τα παιδιά των σχολείων.

Είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη βραδιά το καλωσόρισμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο ξενοδοχείο Ionian Blue που διέμεναν, από τον  Αντιδήμαρχο κ. Μάρκο Νικητάκη εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας, ενώ ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης τους μίλησε για το δίκτυο εθελοντισμού του νησιού αλλά και την ιδέα του εθελοντισμού.

3ΛΑΡ8

Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε με 53 μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου και συνοδούς την Δ/ντρια κα. Παλαιομίχα Ρούλα, τον Υ/ντή κ. Γραββάνη Στέφανο, τους εκπαιδευτικούς κ. Παρίση Χρήστο, κα. Στεργιούλα Παναγιώτα και  κ. Μπρισίμη  Αχιλλέα. Εκ μέρους του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας συμμετείχαν μαθητές και η εκπαιδευτικός κα Μαρία Τασσοπούλου. Σημαντική ήταν η παρουσία της κας. Μαρίας Ρούσσου, Προϊσταμένης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, η οποία καλωσόρισε τους μαθητές στην είσοδο της πόλης και τους μίλησε για την ιστορία της.

«Περάσαμε υπέροχα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν τη δράση μας, το Δήμο Λευκάδας, το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας και την Equal Society» δήλωσε η Διευθύντρια κα. Ρούλα Παλαιομίχα και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά αποχώρησαν από το νησί ενθουσιασμένα. Πιστεύω ότι η Λευκάδα έμεινε στην καρδιά τους ως το φιλόξενο νησί των εφηβικών τους χρόνων».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *