Μεγανησιώτες αγωνιζόμενοι για το σχολείο τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

1 ΔΑΓΛΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας που συνεδρίαζε χθες (Παρασκευή 27-2-2016) το απόγευμα, βρέθηκε ο δήμαρχος και μια αντιπροσωπεία Μεγανησωτών δημοτικών συμβούλων και δημοτών, ζητώντας την συμπαράσταση του σώματος στον αγώνα τους να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό σχολείο τους και από τεταρτάξιο γίνει τριτάξιο.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν επισκεφθεί την πρωτοβάθμια Διεύθυνση Παιδείας του Νομού μας, απ΄όπου και έχει ξεκινήσει το πρόβλημα, χωρίς  να βρουν ουσιαστική ανταπόκριση όμως στο πρόβλημα, αφού η συγκεκριμένη Διεύθυνση υποχρεούται να εφαρμόσει το νόμο που κατατάσσει τα σχολεία ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών τους, χωρίς να συνυπολογίζει άλλες κρίσιμες ιδιαιτερότητες, όπως φέρ΄ ειπείν τις δυσκολίες που συνεπάγεται η νησιωτικότητα κι η ανάγκη να ενθαρρυνθεί η παραμονή (ακόμα κι η επιστροφή) κατοίκων σ΄ένα μικρό κι απομονωμένο νησί.

2DSC04610

Η Μεγανησιώτικη αντιπροσωπεία (με εξαίρεση τον τελευταίο της σειράς -μπροστά στον Γραμματέα- που είναι ο πρόεδρος του Δραγάνου) παρακολουθεί με προσοχή τα τεκταινόμενα…

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην πράξη το Δημοτικό σχολείο του Μεγανησίου είναι ήδη υποβαθμισμένο (τριτάξιο) κατά τα τελευταία χρόνια, όμως ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται για να κρατηθεί τεταρτατάξιο τυπικά και ν΄αποφευχθεί παραπέρα υποβάθμιση, τώρα που αναμένεται αύξηση των παιδιών κατά τις επόμενες χρονιές, τόσο απ΄ τα επερχόμενα παιδιά του Νηπιαγωγείου όσο κι από δρομολογημένες μεταστεγάσεις-επιστροφές Μεγανησιώτικων οικογενειών της Αθήνας…

Ο δήμαρχος κ. Δάγλας διάβασε στο σώμα ένα ψήφισμα συμπαράστασης στο αίτημά τους και η αντιπροσωπεία ζήτησε να ψηφιστεί απ΄το Δ. Σ. Λευκάδας.

Δυστυχώς ούτε κι αυτή τη φορά αποφεύχθηκε απόπειρα πολιτικής σπέκουλας, ( ο δήμαρχος Λευκάδας για παράδειγμα, πρότεινε αλλαγή στο ψήφισμα σε μια προσπάθειά του να ενοχοποιήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σαν τους δημιουργούς του επίμαχου νόμου, λόγω μνημονίου), για να τον πληροφορήσουν όμως -προς έντονη απογοήτευσή του- πως ο νόμος ισχύει απ΄ το 1985!

Τελικά συμφωνήθηκε (περίπου ομόφωνα) να γραφεί και να ψηφιστεί ένα άλλο, πιο ολιγόλογο και πιο προσεγμένο ψήφισμα, αφού και οι ίδιοι οι συντάκτες του αρχικού παραδέχτηκαν πως εκείνο ήταν γραμμένο πρόχειρα στο γόνατο.

Το ουσιαστικό όμως της υπόθεσης ήταν πως επιτέλους, αυτό ήταν το πρώτο -μετά τα εφτά ψηφίσματα του Δ.Σ. Λευκάδας που προηγήθηκαν- που αφορούσε ένα καθαρά τοπικό ζήτημα και δεν αποτελούσε κομματική παραγγελία ή δημιούργημα κομματικής σκοπιμότητας. Γι αυτό και δεν υπήρξε καμιά διαμαρτυρία ή άρνηση απ΄ τους δημοτικούς συμβούλους που στα προηγούμενα ήταν κάθετα αντίθετοι…

 

Σχολιάστε

  1. Εδω δεν εχει που να βαλει τα μπαλετα το καλοκαιρι, και τα σιτιζει μια φορα την ημερα, τοσους μεταναστες που θα τους βαλει; τι θα τους σιτιζει; σαπια φρουτα απο προγραμμα του ΕΣΠΑ; η θα τους παρατησει μετα στην τυχη τους και αλιμονο στα σπιτια μας; Γιατι αν πεινας και κρυωνεις τι θα κανεις; ….. Αφου δεν υπαρχουν σωστες υποδομες για να ζησουν αυτοι οι ανθρωποι με αξιοπρεπεια, τους στιβαζουν σα τα ζωα και μετα….
    Κριμα ειναι τοσος κοσμος ομως, αφου δεν χωρανε; Γιατι δεν λεει μαζι με την κυβερνηση ΟΧΙ, προκειμενου να υποχρεωθουν ολα τα κρατη να τους βοηθησουν! Αλλα βρηκαμε ωραιο τροπο να υπιβαθμισουμε την Ελλαδα κα την Λευκαδα για αλλη μια φορα. Κουτσοι, στραβοι ολοι στον Αγιο Παντελεημονα. Αλλα ξεχασα, και ΟΧΙ να πουν ΝΑΙ θα εννοουν. Κλεινουν τα μαγαζια το χειμωνα, κανονιστε να μη δουλεψουν ουτε το καλοκαιρι, και μπουμε και εμεις στην ουρα για σισιτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *