Ο αντίλογος της Αντιπολίτευσης στον απολογισμό του Δημάρχου

DSC04369
Στην προηγούμενη ανάρτησή μας δημοσιεύσαμε τον απολογισμό (δηλαδή την εισήγηση) του Δημάρχου Λευκάδας στο ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (15-2-2016) που αφορά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής (Για να την δείτε μπείτε στο: «www.fortsalefkada.gr/epikairotita/29154/»
Καθυστερήσαμε κάπως να δημοσιεύσουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση γιατί ήταν μεγάλος ο όγκος σημειώσεων κι απομανητοφώνησης των κομματιών που μας ενδιαφέρουν, οπότε ελπίζουμε στην κατανόησή σας. Εφόσον λοιπόν αφού δημοσιεύσαμε την άποψη του δημάρχου, με ολόκληρη την εισήγησή του, θεωρήσαμε σωστό να δημοσιεύσουμε και την άποψη της αντιπολίτευσης, αν όχι όλων των μελών της, τουλάχιστον κάποιες τοποθετήσεις που τις βρήκαμε αυτούσιες, σε συνδυασμό με τα σημαντικότερα που είχαμε σημειώσει.

Αρχικά λοιπόν οι δυο επικεφαλείς των δύο μεγαλύτερων συνδυασμών απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος με το ξεκίνημα της συνεδρίασης είχε κάνει τον δικό του “απολογισμό” έχοντας αναφερθεί στα αριθμητικά στοιχεία των συνεδριάσεων που έχουν γίνει και καταθέτοντας την ικανοποίησή του για την θετική παρουσία του στην άσκηση των καθηκόντων του…

DSC04300
Βασ. Αραβανής (προς πρόεδρο του Δ.Σ.): «…Φαίνεσθε πεσμένος κ. πρόεδρε. Κι επίσης κυριαρχεί ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να κυριαρχείτε εσείς!»

DSC_0005
Σπύρος Μαργέλης (προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.): Έπρεπε να είσθε πρόεδρος ολόκληρου του Δ.Σ. Είπατε πως το Δ.Σ. είχε καθοριστικό ρόλο. Αυτό είναι λάθος. Επικυρωτικό ρόλο είχε το Δ. Σ. …
Και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο: «Πρέπει να λειτουργήσει περισσότερο η Δημοκρατία. Που αυτό φαίνεται απ΄ τον σεβασμό που δείχνουμε στη μειοψηφία. Δεν επικαιροποιήσαμε λοιπόν παλιές μελέτες. Και δεν φέραμε νέες μελέτες. Δεν λέω πως δεν ολοκληρώσαμε τίποτα. Όμως δεν σχεδιάσαμε τίποτε νέο… Σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο στο Νυδρί, δεν τολμήσαμε να κάνουμε τίποτε για το φέρυ-μπόουτ και δεν τολμήσαμε να κάνουμε τίποτε για τα ημερόπλοια…».

DSC04309
Θωμάς Καββαδάς: «Κύριε δήμαρχε θα πρέπει να σας κρίνουμε σήμερα με βάση αυτό, (κι εμφάνισε το προεκλογικό πρόγραμμα της δημαρχιακής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» που είχε τη μορφή εφημερίδας και τίτλο ¨η Λευκάδα αλλάζει»), για το οποίο σας ψήφισαν οι πολίτες. Η Λευκάδα λοιπόν δεν αλλάζει. Είπατε ψέματα δηλαδή στον Λευκαδίτικο λαό».
Από τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι τρεις γυναίκες της αντιπολίτευσης , (που συμβαίνει όλες τους να ανήκουν στον συνδυασμό «Ανοίγουμε πανιά»), ήταν αυτές που έκαναν την πιο δυναμική αντιπολίτευση στην δημοτική Αρχή!

DSC_0002

Η Μαριάννα Καρφάκη, αρχίζοντας την τοποθέτησή της είπε: «Εγώ, αντίθετα με όσους δήλωσαν ευτυχείς για τον απολογισμό, δεν αισθάνομαι καθόλου ευτυχής. Και πριν πω οτιδήποτε άλλο θα πω ότι καταλήξαμε τώρα εμείς να μιλάμε σε κενό, αφού ο κόσμος έφυγε.
Αυτό δεν είναι απολογισμός, μόνο τέτοιος δεν είναι. Τι έγινε με την υποθαλάσσια; Είχατε πει πως θα μας λέγατε, ακόμα τίποτα…»
Δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να έχουμε την συνέχεια της τοποθέτησης της κας Καρφάκη…

Σωτηρία

Η Σωτηρία Γαζή διακρίθηκε ιδιαίτερα σαν Α΄Αντιπρόεδρος του Σώματος, αφού σ΄ αυτή την συνεδρίαση ήταν πολλές οι φορές που αντικατέστησε τον πρόεδρο, είτε επειδή αυτός ήθελε να τοποθετηθεί είτε για άλλο λόγο.. Μπορούμε να πούμε πως ήταν αυτή που σαν προεδρεύουσα -επιτέλους- επιβλήθηκε στην διαδικασία, διακόπτοντας και τον δήμαρχο όταν χρειάστηκε, κάτι που δυστυχώς δεν έχουμε δει απ΄ τον πρόεδρο μέχρι τώρα…
Λακωνική αλλά πολύ ουσιαστική ήταν η σύντομη τοποθέτησή της για τον απολογισμό: «Δεν έχω ξαναβρεθεί σε συνεδρίαση απολογισμού, αλλά πιστεύω ότι το σημερινό μόνο απολογισμός δεν είναι. Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος έπρεπε να μιλήσει περισσότερο ή λιγότερο. Δεν ξέρω αν οι επικεφαλείς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έπρεπε να μιλήσουν περισσότερο ή λιγότερο. Αυτό που βλέπω είναι ότι κανένας τοπικός φορέας δεν παραβρέθηκε. Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων και οι δημότες που παραβρέθηκαν δεν θέλησε να μιλήσει κανείς. Αυτό είναι λυπηρό και θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Τέλος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούω ότι δεν έχουμε λεφτά, η χώρα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση και ότι παραλάβαμε ένα Δήμο διαλυμένο. Κύριοι δεν τα γνωρίζατε όλα αυτά από πριν;;;; Δεν ήσασταν τόσα χρόνια αντιπολίτευση;;;; Δεν ξέρατε τι επικρατούσε;;;;»

EYA2

Η Εύα Κατωπόδη σφυροκόπησε με δυναμισμό της δημοτική Αρχή, και αναφερόμενη σ’ όλο σχεδόν το εύρος του έργου της αποδόμησε τους δημαρχιακούς ισχυρισμούς. Είπε η κα Κατωπόδη παίρνοντας τον λόγο:
« …Ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε,
(και απευθυνόμενη στον προηγούμενο ομιλητή τον εντεταλμένο Καρυάς Στάθη Βλάχο):
Κύριε Στάθη Βλάχο,
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ξεχάσει μόνο την Καρυά, όπως σωστά είπατε, αλλά και όλα τα χωριά μας.

(Και απευθυνόμενη στον δήμαρχο): Παρότι στο τέλος της εισήγησής σας παραδεχθήκατε κύριε δήμαρχε ότι κάνατε λιγότερα πράγματα από όσα θα μπορούσατε να είχατε κάνει, ομολογώ πως εκπλήττομαι από την αυταρέσκεια της δημοτικής αρχής. Που σημαίνει πως ή έχετε αποκοπεί εντελώς απ΄ την κοινωνία και δεν γνωρίζετε την άποψή της, ή πως απλά προσπαθείτε να την παραπλανήσετε. Οποιοδήποτε όμως απ΄ τα δυο και να συμβαίνει κύριοι της δημοτικής αρχής, να είσθε βέβαιοι πως σε λίγο θα αναγκάζεσθε να κυκλοφορείτε απ΄ τα στενά… Κι ο λόγος της κοινωνικής δυσαρέσκειας έχει να κάνει με το γεγονός, πως όχι μόνο δεν λύσατε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλ΄ αντίθετα προκαλέσατε νέα, που κάνουν τη ζωή των δημοτών δυσκολότερη, σε μια ήδη πολύ δύσκολη συγκυρία.
Δεν είσθε όμως μόνο η πιο αναποτελεσματική και πιο ζημιογόνα διοίκηση που είχε ποτέ ο Δήμος. Είστε -και με διαφορά- κι η πιο αντιδημοκρατική στον τρόπο λειτουργίας σας. Δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε οι πράξεις σας που ανάγκασαν τρεις δημοτικούς σας συμβούλους , από τους πρωτεύσαντες μάλιστα του συνδυασμού σας και που ουσιαστικά σας έδωσαν τη νίκη, να σας εγκαταλείψουν πρόωρα, καταγγέλλοντας πως λειτουργείτε σαν μια κλειστή παραταξιακή ομάδα, με αδιαφανή τρόπο λήψης αποφάσεων.
Και οι δικές μας όμως εμπειρίες από την συμμετοχή μας στις διάφορες επιτροπές, καταλήγουν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα: Λειτουργείτε αυθαίρετα κι αγνοείτε συστηματικά οποιαδήποτε πρόταση της αντιπολίτευσης!
Στην μέχρι τώρα θητεία σας, δεν σχεδιάσατε και δεν δρομολογήσατε ούτε ένα αξιόλογο έργο, ένα έργο πνοής απ΄ αυτά που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, παρά αναλωθήκατε σε αναρίθμητες μικρές εργολαβίες, όλες με απ΄ ευθείας αναθέσεις, όπως παραδεχθήκατε σήμερα.
1,5 χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας -και παρά τα μεγάλα λόγια που λέγατε πριν εκλεγείτε αλλά και παρά την έκδοση της ΚΥΑ- η άμμος από τα έργα της αμμόγλωσσας δημιουργεί και σήμερα τα απεχθή βουναλάκια που βλέπουμε στο ΤΑΟΛ και στους Μύλους, ή διασκορπίζεται και χάνεται οριστικά, αντί να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό των παραλιών του δήμου μας.
Στα ιχθυοτροφεία: Από τον Αύγουστο οι μπούκες που είναι στον δίαυλο είναι τελείως χαλασμένες! Αποτέλεσμα είναι η διαφυγή του ιχθυοπληθυσμού! Τι έκανε γι αυτό ο Δήμος; Η απάντηση είναι τίποτα! Πως μετά περιμένουμε ν΄ αυξήσουμε τα έσοδα με τέτοια κατάσταση;
Σε όποιο τομέα της δράσης σας όμως κι αν κοιτάξει κανείς, θα βρει μια μικρή ή μεγάλη σας αποτυχία. Ας δούμε τι συνέβη στην ύδρευση – αποχέτευση:
Από την αρχή της θητείας σας, μια απ΄ τις πρώτες αποφάσεις σας ήταν να αυξήσετε τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Και με δεδομένο πως αυτοί οι λογαριασμοί υποτίθεται πως είναι ανταποδοτικοί, θα περίμενε κανείς πως τουλάχιστον θα βελτιώνονταν η παροχή αυτών των υπηρεσιών. Όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο και τα προβλήματα αυξήθηκαν δραματικά.
Η πόλη κυρίως, αλλά και οι τουριστικοί οικισμοί το καλοκαίρι , μυρίζουν περισσότερο τώρα απ΄ όσο πριν. Οι διακοπές στην υδροδότηση, ιδιαίτερα στην τουριστική περίοδο, είναι πολύ πιο συχνές από πριν, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους δημότες, στους επισκέπτες και στις επιχειρήσεις. Ομολογουμένως παραλάβατε ένα μεγάλο χρέος των αντλιοστασίων προς την ΔΕΗ και απ΄ τον πρώτο χρόνο κιόλας της θητείας σας καταφέρατε να το αυξήσετε κατά 500 χιλιάδες ευρώ περίπου. Πού θα φθάσετε άραγε το χρέος μέχρι να φύγετε;
Εντυπωσιασμένη απ΄ τον γραπτό απολογισμό σας για τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό, διασταύρωσα τα γραφόμενα και διαπίστωσα απίστευτες υπερβολές: Για παράδειγμα στον Καστό, το pilar που τοποθετήθηκε στο λιμάνι δεν λειτουργεί, το πυροσβεστικό όχημα, όχι μόνο δεν επισκευάστηκε αλλά ούτε καν μετακινήθηκε, η αποκατάσταση στις λακκούβες του περιφερειακού δρόμου δεν ήταν παρά τα απομεινάρια τσιμέντου μιας ιδιωτικής μπετονιέρας και η αντικατάσταση κάποιων καμένων λαμπτήρων στο λιμάνι και στον οικισμό, καταχωρήθηκαν στην λίστα σαν δυο μεγάλα έργα!
Και για τον Κάλαμο όμως διαπιστώνονται οι ίδιες υπερβολές: Εμφανίζεται σαν «έργο της δημοτικής Αρχής» η διαμόρφωση των θερινών δρομολογίων (της συγκοινωνίας με τον Μύτικα), η οποία σημειωτέον, είναι διαφορετική απ΄ την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου! Παρεμπιπτόντως, σήμερα ο Κάλαμος δεν έχει συγκοινωνία λόγω απαγορευτικού, που σημαίνει πως οι μαθητές του έχουν πρόβλημα με το σχολείο, γιατί δεν ακούσατε την πρόταση που σας κάναμε ώστε να λυθεί εν μέρει έστω αυτό το πρόβλημα…
Μας παρουσιάζετε σαν εργασίες συντήρησης το βάψιμο ενός δωματίου στο κοινοτικό κατάστημα-ιατρείο και την τοποθέτηση τριών σωμάτων air condition που είναι δωρεά ιδιώτη! Και για τις «συνεχιζόμενες διαδικασίες» ηλεκτροδότησης του γηπέδου 5Χ5 και της πλατείας που αναφέρει η λίστα της ΔΕ Καλάμου, θα πούμε μόνο πως ακόμα δεν έχει κατατεθεί ούτε καν η σχετική αίτηση στη ΔΕΗ! Ενώ οι ασφαλτοστρώσεις και η κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης που αναφέρουν είναι έργα του προηγούμενου αντιδημάρχου, που χρηματοδοτήθηκαν από τις δημόσιες επενδύσεις του 2013!
Παρόμοιες δήθεν …«επιτυχίες» εμφανίζετε σε όλους τους τομείς:
-Οι παιδικές χαρές παραμένουν στα χάλια τους, χωρίς πιστοποίηση, κι εσείς θριαμβολογείτε πως πιστοποιήσατε μια απ΄ τις 43 που υπάρχουν συνολικά.
-Η καθαριότητα σ΄ ολόκληρο το Δήμο ποτέ δεν ήταν χειρότερη.
-Οι δημοτικοί δρόμοι κι η σήμανσή τους το ίδιο.
-Η ξύλινη Γέφυρα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης μας είναι και παραμένει σαπισμένη από τότε που αναλάβατε!
-Εξ αιτίας των ιδεοληψιών σας στοχοποιείτε τα καταστήματα σε μια δραματική οικονομική συγκυρία που οι καταστηματάρχες παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά, ενώ προσπαθείτε να βρείτε χρήματα απαγορεύοντας αναίτια τη στάθμευση παντού και πιέζοντας τις αστυνομικές υπηρεσίες να κόβουν αφειδώς κλήσεις στους δημότες!
-Τα πολιτιστικά σωματεία για πρώτη φορά έχουν εγκαταλειφθεί απ΄ τον Δήμο χωρίς καμιά ενίσχυση. Και παρότι φραστικά συμφωνήσατε, ουδέποτε εφαρμόσατε το σύστημα μοριοδότησης που σας προτείναμε.
-Η ανεπάρκειά σας για την παροχή οποιασδήποτε αρωγής στους σεισμόπληκτους συνδημότες μας είναι γνωστή και καταγεγραμμένη, αφού 3 μήνες μετά το σεισμό, δεν έχουν εισπράξει ακόμη ούτε καν το επίδομα άμεσων αναγκών! Προβάλετε σαν αιτία τη γραφειοκρατία, αλλά δυστυχώς για σας, υπάρχει το αντίστοιχο προηγούμενο της Κεφαλονιάς, που είναι απ΄ ευθείας συγκρίσιμο…
Τελειώνοντας, θα ήθελα να καταθέσω την απορία μου, γιατί ενώ οι εκθέσεις των αρμοδίων της δημοτικής αρχής ήταν έτοιμες απ΄ τις 3-2-2016 σε μας παραδόθηκαν στις 12-2-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6 το απόγευμα!
Μήπως η καθυστέρηση αυτή στόχευε να μας στερήσει την δυνατότητα πρόσθετης πληροφόρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο;
Ευχαριστώ πολύ»

Kabb.

Ο Θανάσης Καββαδάς, δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής, στην κύρια τοποθέτησή του είπε:
«Κυρία Πρόεδρε,
Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που δεν αναφέρετε στον Απολογισμό, από στιγμή που είπατε να ενσωματώσουμε τις ερωτήσεις στις τοποθετήσεις μας.
Πριν μερικές μέρες είχε ακουστεί ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκατασταθούν στις κατασκηνώσεις του Πασά. Ο Δήμος με Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι αυτές οι φήμες είναι ανυπόστατες και ότι κατόπιν επικοινωνίας του με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαβεβαίωνε ότι «το ενδεχόμενο δημιουργίας οποιασδήποτε δομής σχετικής με το προσφυγικό στη Λευκάδα, ουδέποτε έχει συζητηθεί ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο». Την προηγούμενη Πέμπτη κατά την ψήφιση του ν/σ για τις Τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Δρίτσας είπε αυτολεξεί ότι «πρόσφυγες και μετανάστες θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα». Ερωτώ τον κ. Δήμαρχο να μας απαντήσει: σε περίπτωση που ζητηθεί από την κυβέρνηση να φιλοξενήσουμε κι εμείς πρόσφυγες και μετανάστες τι προτίθεστε να κάνετε;
Είναι στα θετικά Δημοτικής Αρχής ότι γίνεται απολογισμός. Έπρεπε όμως από τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος είναι εισηγητής η εισήγησή του να έχει δοθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.
Έχει περάσει περίπου το 1/3 της θητείας σας ως Δημοτική Αρχή, και δεν ξέρω εάν είστε ικανοποιημένοι από το έργο που έχετε κάνει έως τώρα.
Αυτό το γνωρίζετε εσείς και η παράταξή σας. Εάν δούμε τα όσα είχατε εξαγγείλει με βάση το πρόγραμμά σας (την εφημερίδα που είχατε εκδώσει) και τι έχετε κάνει έως σήμερα, πιστεύω ότι δεν είστε ευχαριστημένοι.
»Κύριε Δήμαρχε,
Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες, να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός και ένα χρονοδιάγραμμα για το υπόλοιπο της θητείας σας.
Για έργα που θα αφήσουν το στίγμα σας αλλά θα ωφελήσουν και τη Λευκάδα.
Δυστυχώς έως σήμερα δεν έχετε προχωρήσει σε τίποτα σημαντικό, έχετε εγκλωβιστεί στη καθημερινότητα, έτυχε και ο σεισμός, εξαιτίας του οποίου, ενώ δεν θα έπρεπε, βάλατε όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα.
Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, όπως λέει και ο σοφός λαός μας.
Θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή, παρά τις δυσκολίες, και να προχωρά τα έργα του Δήμου ,και να επουλώσει τις πληγές του σεισμού.
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον απολογισμό που μας φέρατε.
Ο απολογισμός που μας φέρατε είναι ελλιπής , γιατί δεν υπάρχει σε μας ο απολογισμός όλων των αντιδημάρχων. Μας κάνατε εσείς κ. Δήμαρχε ένα αναλυτικό απολογισμό αλλά σε κάποια, δεν αναφερθήκατε αναλυτικά ή δεν αναφερθήκατε καθόλου. Και όταν μιλάμε για απολογισμό, μιλάμε για συνολικό απολογισμό. Και τι εννοώ:
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια αναλυτική αναφορά στο μεγάλο θέμα των απορριμμάτων και τι μέλει γενέσθαι; Και εδώ θα κάνω μια ερώτηση: Ως Δήμος είχαμε χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο με 666.000 ευρώ, για τη μεταφορά απορριμμάτων από το σημείο που θα κατασκευαστεί το ΜΟΠΑΚ (Μονάδα Προεπεξεργασίας Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης) στον υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ.
Πληροφορούμαι ότι έχετε κάνει σε άλλους Δήμους έγγραφο να δεχθούν τα σκουπίδια μας και δεν ξέρω εάν το Σώμα το γνωρίζει αυτό. Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα μεταφερθούν τα σκουπίδια σε άλλο ΧΥΤΑ από τη στιγμή που ο Δήμος χρηματοδοτείται με το ανωτέρω ποσόν. Επίσης θέλω να ρωτήσω, εάν υπάρχει ενδεχόμενο να μην προχωρήσουμε στην κατασκευή του ΜΟΠΑΚ και τα σκουπίδια να μεταφερθούν στο εργοστάσιο που γίνεται στα Γιάννενα, που κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ.
Ερωτώ λοιπόν: Υπάρχει αυτή η σκέψη από πλευράς υπουργείου; Εάν τα σκουπίδια που θα μεταφερθούν σε άλλο Δήμο θα επιβαρύνει τους Δημότες;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια αναφορά στο Αγκυροβόλιο Βασιλικής και τι έχει γίνει έως τώρα; Σε τι ποσοστό έχει υλοποιηθεί; Δεν καταφέραμε να απορροφήσουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και δεν αναφέρομαι μόνο στην παρούσα Δημοτική Αρχή, και πάμε να ολοκληρώσουμε το έργο, παίρνοντας ένα ποσό 12.200.000 ευρώ από Εθνικούς πόρους. Ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλες επενδύσεις.
Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει μια αναφορά για το βιολογικό του Νυδριού και τι συνδέσεις έχουν γίνει; Να ξέρουμε σε τι στάδιο βρίσκετε;
Αναφερθήκατε στα σχέδια Πόλης; Σε αυτό το μεγάλο καρκίνωμα που χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους χωρίς να λύνεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Είπατε για το σχέδιο του Νυδριού ότι θα τελειώσει σε ένα χρόνο. Επειδή το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές αυτό, εάν γίνει θα πάω τάμα στη Φανερωμένη.
Τι γίνεται με τη μελέτη του Αι Γιάννη;
Πότε θα γίνει δημοπράτηση για να κατασκευαστεί το έργο και να μπορέσουμε να προσαμμώσουμε την παραλία του Αι Γιάννη; Έχουμε ψηφίσει στο Δ.Σ αρκετές μελέτες προσάμμωσης για τις δυτικές παραλίες και είναι από τις πρώτες που ψηφίσαμε στην αρχή της θητείας σας. Υποστηρίζατε ότι σε τρεις μήνες θα έχουμε στα χέρια μας τις αδειοδοτήσεις από την Αντιπεριφέρεια Λευκάδος. Στο μεταξύ μας ζητήθηκαν περιβαλλοντικές μελέτες από τη αποκεντρωμένη. Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα δεν έχουμε αποτέλεσμα. Και έχω μια μεγάλη απορία: Χρειάζονται περιβαλλοντικές μελέτες για τις Δυτικές παραλίες που θα ρίξουμε την άμμο και δεν απαιτούνται περιβαλλοντικές μελέτες για το βουνό που υπάρχει στους Μύλους;
Τέλος του 2014 ξηλώσατε τις πινακίδες που οδηγούσαν στα καταλύματα για διευκόλυνση των τουριστών. Το είχα θίξει προσωπικά το θέμα πριν την έναρξη της σεζόν του 2015. και μου υποσχεθήκατε ότι θα λυθεί. Πάμε για τη νέα σεζόν και ακόμα δεν έχουμε τις πινακίδες.
ΤΕΙ: Με το ΤΕΙ τι γίνεται; Επιτρέπεται να μην υπάρχει καμία αναφορά στο απολογισμό σας για να γνωρίζει και το Σώμα που βρισκόμαστε; Το ίδιο συμβαίνει και με το θέατρο. Που είναι αυτές οι ενέργειες; Δε γίνεται πουθενά αναφορά.
ΥΔΡΕΥΣΗ: Σε ό,τι αφορά την Ύδρευση, έκανε αναλυτική ενημέρωση ο κ. Αντιδήμαρχος αλλά έπρεπε να τα έχουμε και γραπτώς όπως είπαμε στην αρχή. Εάν έγιναν ενέργειες και που, εάν δεν έγιναν, εάν υπάρχουν προβλήματα, εάν θα ξεκινήσει τέλος πάντων κάτι. Πολλές περιοχές υπέφεραν πέρυσι το καλοκαίρι από έλλειψη νερού και επίσης θέλω να αναφερθώ στον κατάλογο των έργων αποκατάστασης του Δήμου Λευκάδας από το σεισμό που καταθέσατε στο υπουργείο, όπου αναφέρεστε σε ένα ποσό 550.000 ευρώ για την κατασκευή δεξαμενής στη θέση Αηδονάκι Περιγιαλίου και αντικατάστασή του καταθλιπτικού αγωγού από τη γεώτρηση έως τη δεξαμενή Περιγιαλίου. Σας έχω πει κ. Αντιδήμαρχε και κ. Δήμαρχε, και επαναλαμβάνω, γιατί να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο και να μην πάνε τα χρήματα αυτά σε κάποιο άλλο έργο ύδρευσης;
Γιατί για το έργο αυτό υπάρχει μελέτη, που επανεντάχθηκε στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ ευρώ που δίνει λύση στον ανατολικό άξονα του νησιού, που η μελέτη προβλέπει την κατασκευή δύο δεξαμενών, μιας στο Αηδονάκι και μιας στη Λυγιά και γίνεται αλλαγή δικτύου ύδρευσης 14 χιλιάδων μέτρων. Οπότε από τη στιγμή που η μελέτη είναι έτοιμη να εντάξουμε το ανώτερο έργο στο νέο ΕΣΠΑ και όχι να διαθέσουμε 550.000 ευρώ για μέρος του έργου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Λέτε για εξασφάλιση πίστωσης 300 χιλιάδων ευρώ για το γήπεδο Τσουκαλάδων. Γνωρίζω προσωπικά ότι ο κ. Βεργίνης έκανε μια προμελέτη για το γήπεδο των Τσουκαλάδων, και έδωσε και τις κανονικές διαστάσεις, και εξασφάλισε και τα 300 χιλιάρικα από τον κ. Ανδριανό., Και ερωτώ: Πως εξασφαλίζετε εσείς; Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο, όλοι μπορούμε να κάνουμε. Για τι απολογισμό συζητάμε;
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Σας είχαμε πει, και μάλιστα εγώ ο ίδιος, από το Νοέμβριο του 2014 ότι πρέπει να αναθέσει ο Δήμος μελέτες σε αρμόδια γραφεία, ώστε το καλοκαίρι του 2015 να προχωρήσουμε στη διαδικασία εξομοίωσης με ζώνη Λιμένα. Υποσχεθήκατε τότε ότι θα αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα θα ασχοληθεί ένας μηχανικός. Εγώ σας είχα πει ότι δεν θα προλάβει μόνον ένας μηχανικός και για τα 9 λιμάνια, χωρίς να θέλω να απαξιώσω την υπηρεσία. Τελικά έχουμε το χαρακτηρισμό μόνο ενός Λιμανιού, του Νυδριού. Και προχωράτε όπως είπατε για τη Βασιλική και το Περιγιάλι. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο χαρακτηρισμός Λιμάνια επιφέρει σημαντικά έσοδα στο Δήμο.
Τουριστικό Περίπτερο: Αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στο κάστρο. Μας είχατε πει ότι θα γίνει δημοπράτηση του Ιούλιο του 2015. Ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες.
Παιδικές χαρές: Αναφέρεστε στις παιδικές και ότι μόνο μία έχει πήρε πιστοποιητικό καταλληλότητας. Μα αυτή η πλατεία που βρίσκεται η παιδική χαρά είναι καινούργια. Εγκαινιάστηκε τον 7ο του 2014. Από την άλλη λέτε ότι στοχεύετε να πιστοποιήσετε ακόμα 7 το 2016. Και σας ερωτώ: με τις υπόλοιπες 35 τι γίνεται; Ποια είναι η ασφάλεια των παιδιών; Έχετε αντίληψη των ευθυνών σας;
Ενημερώνω ότι το Μάιο του 2015 ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης, με εγκύκλιο καλούσε τους Δήμους να ξηλώσουν τις επικίνδυνες παιδικές χαρές, εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές και δε έχουν τη προβλεπόμενη πιστοποίηση. Υπογραμμίστηκε μάλιστα ότι σε περίπτωση ατυχήματος ,ακόμα και εάν έχει τοποθετηθεί πινακίδα ότι δεν διατίθεται πιστοποίηση, και ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή συνοδών, ο Δήμος εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το συμβάν.
Επίσης σε απάντηση που πήρα χθες από ερώτηση που καταθέσαμε βουλευτές στη Βουλή, μας γνωστοποιεί ο υπουργός ότι εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών έχει κατανεμηθεί στου Δήμους της χώρας, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους για επενδύσεις (Σ.Α.Τ.Α) για το έτος 2015 και μέχρι σήμερα το ποσό των 58.609.960 ευρώ, για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και δράσεις για τις παιδικές χαρές»
—————————-
Σ΄ αυτό το σημείο προκλήθηκε περίπου θερμό επεισόδιο απ΄ την παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Νικητάκη, ο οποίος σε πολύ έντονο ύφος έθεσε ζήτημα υπέρβασης του χρόνου απ΄ τον βουλευτή!…
Παρενέβη μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος Πάνος Γαζής για να θυμίσει πως όταν μιλούσε ο πρώην βουλευτής στο Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε του ετέθη χρονικός περιορισμός, μολονότι δεν ήταν και δημοτικός σύμβουλος.
Τελικά όμως σταμάτησε εκεί ο βουλευτής, και απλά διευκρίνισε (εκ των υστέρων) ότι « Πρόθεσή μου ήταν να αναφερθώ στο σεισμό, τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί (καταβολή έκτακτου επιδόματος, έργα υποδομών και μάλιστα εν όψη της τουριστικής περιόδου κ.τλ. ) και στην αναποτελεσματικότητα των κινήσεων του Δήμου».

222
Ο κ. Ευτ. Ζουριδάκης που πήρε μετά το λόγο έδωσε συγχαρητήρια στην δημοτική Αρχή για τον Απολογισμό, λέγοντας μάλιστα πως συνιστούσε και στον προηγούμενο δήμαρχο (σ.σ. με την παράταξη του οποίου ήταν δημοτικός σύμβουλος) να κάνει κάτι αντίστοιχο, όμως δυστυχώς δεν τον άκουσε κι έτσι αδίκησε τον εαυτό του. Συνεχάρη επίσης την δημοτική Αρχή για το χιλιάρικο που έδωσε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, λέγοντας την εκτίμησή του πως έτσι γίνεται έργο. Όμως είπε πως ο δήμαρχος εκτέθηκε με τις πρόσφατες έκτακτες προσλήψεις (λόγω του σεισμού) που έκανε ο ίδιος, ενώ μπορούσε και έπρεπε αυτή τη δουλειά να την αναθέσει σε μια επιτροπή ώστε να μην μπορεί κανείς να πει τίποτε.

ΕΔΡΑ Δ.Σ.

Ο δημοτικός σύμβουλος και Β΄Αντιπρόεδρος Φίλιππος Σκληρός, έθεσε επιγραμματικά κάποια ζητήματα ενδιαφέροντος Νότιας Λευκάδας: 1. Για την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, 2. Για την Πόντη, 3. Για την λίμνη ανάμεσα σε Κοντάραινα και Βουρνικά(;), 4.Για τις πολλές καταπατήσεις που γίνονται στην περιοχή Εύγηρο-Σύβοτα-Μαραντοχώρι, όπου υπάρχουν πάνω από 40 κοινοτικά κτήματα, όπως είπε και λίγο-λίγο αλλάζουν σύνορα και 5. Τι θα γίνει στα σεισμόπληκτα χωριά Αθάνι-Δράγανο –Κομηλιό;

DSC_0112
Ο Ηλίας Κοντογεώργης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είπε:
«Η σημερινή συνεδρίαση αφορά τον απολογισμό. Επειδή κι εγώ είχα θέση ευθύνης, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα στο Δήμο, θ’ αναφερθώ – απολογηθώ γι’ αυτή.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, μου ανατέθηκε από τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή το χαρτοφυλάκιο του εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου για θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.
Εκεί παρέμεινα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, δηλαδή για 50 μέρες.
Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σ’ ένα τομέα που δεν υπήρχε μέχρι τότε στο Δήμο. Ούτε γραφείο υπήρχε, ούτε υπάλληλος, ούτε αιρετός σ’ ένα σημαντικό πόστο για την λειτουργία και την εικόνα ενός Δήμου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, όφειλα να φέρω εις πέρας μια σημαντική εκδήλωση που είχε αναλάβει ο Δήμος μας. Την διοργάνωση του διεθνούς κοινωνικού forum «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά», του διαλόγου μεταξύ των λαών και της πολιτιστικής ανταλλαγής, που έλαβε χώρα στη Λευκάδα από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Κατά γενική ομολογία, η διοργάνωση κύλισε άψογα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αυτό αποτυπώνεται και στις θερμές ευχαριστίες της Ρωσικής αποστολής αλλά και στα δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου εκείνης της περιόδου.
Μου δόθηκαν αρμοδιότητες, χωρίς κανένα εργαλείο.
Ο τομέας χρειαζόταν στελέχωση, κάτι που δεν φαινόταν αφού ο κ. Δήμαρχος ήταν εξόχως κατηγορηματικός “Λεφτά δεν υπάρχουν”.
Αφού δεν υπήρχαν χρήματα για έναν έστω εξειδικευμένο υπάλληλο, η μόνη λύση ήταν να πάρω ένα ράτζο από το σπίτι μου και να εργαστώ ο ίδιος εκεί αμισθί, πάνω σ’ ένα αντικείμενο που το γνωρίζω επαγγελματικά πολύ καλά.
Αν όμως το έκανα αυτό θα έπρεπε να εγκαταλείψω τη δουλειά μου απ’ την οποία βιοποριζόμουν.
Έτσι, αναγκάστηκα να παραιτηθώ προκειμένου να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου, αφού έτσι κι αλλιώς ο ελεύθερος χρόνος που είχα δεν αρκούσε για την στοιχειώδη λειτουργία του τομέα ευθύνης μου.
Επιπροσθέτως, οι επαγγελματικοί μου σχεδιασμοί θα δημιουργούσαν ζήτημα ασυμβατότητας μεταξύ του υπεύθυνου Τύπου του Δήμου και των τοπικών media.
Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου 2014 κατέθεσα εγγράφως την παραίτησή μου, επικαλούμενος μόνο τους επαγγελματικούς λόγους αφού δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα στην παράταξη που εκλέχθηκα ευελπιστώντας ότι στην πορεία μπορούν ν’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα.
Ευτυχώς για τον Δήμο, λίγο αργότερα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο κ. Δήμαρχος – τράβηξε άσσο απ’ το μανίκι – βρήκε τα χρήματα που απαιτούνταν για την στελέχωση, προσλαμβάνοντας την αποτυχούσα υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές την οποία προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ.
Στην συνέχεια παραιτήθηκα από τη πλειοψηφία για λόγους τους οποίους έχω κάνει γνωστούς δημόσια και νομίζω πως δεν χρειάζεται να επανέλθω.
Η λειτουργία του Προεδρείου είναι σε θετική κατεύθυνση. Εκτιμώ όμως πως ο κ. Πρόεδρος μερικές φορές αδικεί τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος πως μπορεί πολύ καλύτερα. Εδώ θα ήθελα να σταθώ στα λόγια του κ. Αραβανή ο οποίος προηγουμένως στάθηκε στο ότι “ο πρόεδρος είναι πολύ πιεσμένος”. Συμφωνώ κι εγώ.
Παρακολουθώντας συνεδριάσεις Δ.Σ. άλλων δήμων, έχω παρατηρήσει πως τα προεδρεία, χωροταξικά βρίσκονται σε χωριστό χώρο μέσα στην αίθουσα από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους και αντιδημάρχους.
Ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε κι εμείς αυτό. Το καταθέτω ως πρόταση.
Επιπλέον θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις προς την δημοτική αρχή.
Για το θέμα της διάθεσης της άμμου. Λέχθηκε προηγουμένως πως είμαστε στην τελική ευθεία των διαδικασιών προκειμένου η άμμος να διατεθεί στις παραλίες μας. Γνωρίζετε αν θα προλάβουμε την σεζόν που έρχεται;
Επίσης θα ήθελα μια ενημέρωση, αν γνωρίζετε για τα έργα που “τρέχει” η Περιφέρεια στην περιοχή του Ελλομένου, δεδομένου του ανοίγματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος, σε ποιό σημείο βρίσκονται, όπως την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Νυδριού, το F στην παραλία.
Αν πρόκειται να προχωρήσουν οι αναπλάσεις όψεων των κτιρίων στην πόλη της Λευκάδας, στο Νυδρί και την Βασιλική.
Αν υπάρχει πλάνο αξιοποίησης των πρώην αμερικάνικων βάσεων.
Με δεδομένο πως με την εφαρμογή και του 3ου μνημονίου ο κοινωνικός ιστός είναι υπό κατάρρευση, υπάρχει πλάνο δράσης για περίπτωση γενικευμένης φτώχειας ή νομίζετε κι εσείς πως αντί της φτώχειας έρχεται η ανάπτυξη;»

DSC_0012

Ο Πάνος Γαζής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον, τοποθετήθηκε ως εξής
«1. Έκανα τον απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας με την παραίτησή μου από τη δημοτική ομάδα. Πρέπει να προσεχτούν όμως δύο πράγματα. Η εθελοντική ομάδα και η καταγραφή των χώρων καταφυγής προκειμένου για να δημιουργηθεί και το σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση σεισμού που θα πρέπει να υποβάλει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι) στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι, σας παρακαλώ, να συγκεντρώσετε τους εθελοντές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εθελοντική ομάδα, διότι με το υπ’ αρίθμ. 9266/14.01.2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015 να δηλωθούν οι συμμετέχοντες προκειμένου να διενεργηθεί η εκπαίδευσή τους σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στον κο Γεωργουλόπουλο έχω ήδη παραδώσει φάκελο με τις αιτήσεις των εθελοντών και τα τηλέφωνά τους. Με απόφαση του Δημάρχου θα πρέπει να οριστεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας (αντικαταστάτης μου), διότι με ευθύνη του θα πρέπει να αποσταλλούν τα στοιχεία αυτά στη Γενική Γραμματεία Π.Π.
2. Με τους χώρους καταφυγής του πληθυσμού τι θα κάνετε; Οι υπάλληλοι προχωράνε; Δεν πρόκειται να γίνει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του σεισμού, αν δεν εξοπλιστούν οι συγκεκριμένοι χώροι,
3. Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων. Δεν έπρεπε να είναι όλοι εδώ σήμερα; Να μας πουν για τα μεγάλα ή τα μικρά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή τους; Έχουν γραφεία οι περισσότεροι από αυτούς; Είναι εξοπλισμένα όπως θα έπρεπε; Σήμερα θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ για να ακουστούν. Δεν τους δώσατε ούτε μια αρμοδιότητα. Δεν ακούσαμε ούτε ένα Πρόεδρο να μιλάει εδώ μέσα σήμερα.
3. Προγράμματα ΕΣΠΑ. Ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι για την διεκδίκηση τέτοιων προγραμμάτων στο ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ;
Προχωρήσατε στην προετοιμασία προτάσεων για την νέα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020, Adrion, IPA Ελλάδα-Αλβανία, IPA Ελλάδα-Ιταλία, Balkan κ.α.); Ακόμα αιρετοί και στελέχη συμμετέχουν σε προπαρασκευαστικές συναντήσεις, ημερίδες ώστε η νέα προγραμματική περίοδος να μας βρει έτοιμους;
4. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ
Τι παρεμβάσεις έγιναν στους Καταρράκτες και στον κεντρικό δρόμο του Νυδριού με τον φωτισμό;

5. Λαϊκές Συνελεύσεις
Γίνονται όχι όπως προβλέπει ο Καλλικράτης. Από δω και πέρα να αναρτώνται τα Πρακτικά σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου.
6. Που είναι η αποκέντρωση που υποσχεθήκαμε προεκλογικά; Έχουν ερημώσει τα πρώην Δημαρχεία. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και για τα απλά. Όλα σχεδιάζονται από το κέντρο. Η επαρχία με τις επιλογές σας να παίρνετε υπαλλήλους από τις Δημοτικές Ενότητες ερημώνει. Αναγκάζονται να φεύγουν και τα παιδιά από τα σχολεία. Θα πρέπει άμεσα να ενισχύσετε τις Δημοτικές Ενότητες. Έχουν μαζευτεί πολύ υπάλληλοι στο Διοικήτηριο. Υπάρχει συνωστισμός.
Δώστε μας μια εικόνα. Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν στην κάθε Δημοτική Ενότητα;
7. Εμποδίσατε την σύσταση νέων υπηρεσιών όπως του Συμπαραστάτη του Δημότη, ο οποίος θα δεχόταν τις καταγγελίες δημοτών και θα ασκούσε έλεγχο στη Διοίκηση του Δήμου».
Των άλλων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις παρεμβάσεις.

DSC04373

Δευτερολογία Δημάρχου:
Στην δευτερολογία του ο δήμαρχος απάντησε ως εξής σε κάποια απ΄τα ερωτήματα που του τέθηκαν:
-Για τις προσαμμώσεις στον Αη-Γιάννη είπε πως δεν έχουμε πάρει άδεια απ΄ την αποκεντρωμένη Διοίκηση.
-Για το ΤΕΙ είπε πως η διορθωτική πράξη έχει τελειώσει και επίσης περιμένουμε την αποκεντρωμένη.
-Για το Θέατρο είπε πως το έργο απεντάχθηκε στις 28-9-2014 και ότι αν απ΄την πολιτεία δεν υπάρξει διόρθωση, δεν μπορεί να γίνει τίποτε.
-Για το γήπεδο των Τσουκαλάδων είπε ότι αυτοί δεν γνώριζαν τίποτε γιατί τα 2/3 των χρημάτων είχαν πάει στην Αργολίδα την πατρίδα του Ανδριανού (υπουργός Αθλητισμού επί Ν. Δημοκρατίας). Και συνέχισε λέγοντας πως κάθε φορά που είχαμε εκλογές ο κ. Βεργίνης ανακοίνωνε το έργο…
-Για την απομάκρυνση των ημεροπλοίων απ΄ το λιμάνι του Νυδριού είπε: Επισήμως ζητήσαμε να φύγουν απ΄ το Νυδρί, να πάνε στο Περιγιάλι. Όμως αρνείται ο Λιμενάρχης για λόγους ασφάλειας. Συνεπώς μην λένε κάποιοι πως κωλώσαμε. Εμείς καθόλου δεν κωλώνουμε, γιαυτό και οι μισοί βαποράδες δεν μου μιλάνε. Όμως ποσώς με ενδιαφέρει αυτό.
-Λιθιές που περπατάνε μετά την 1-9-2014 (σ.σ. που ανέλαβε ο ίδιος) δεν υπάρχουν.(Σ.σ. Η τελευταία απάντηση αφορούσε την ερώτηση δημότη, πως κάποιες λιθιές εκεί προς την Γύρα, κατά την διάρκεια του χειμώνα περπατάνε 7-8 μέτρα προς το ιβάρι…)
Και του χρόνου…
Ν.Φ.Γ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *