Τέσσερις σεισμοί έγιναν αισθητοί κατά το τελευταίο 12ωρο

σεισμ-φος

Τέσσερις σεισμοί (μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ) με επίκεντρα πάνω ή κοντά στη Λευκάδα έγιναν αισθητοί κατά το τελευταίο δωδεκάωρο κι ανησύχησαν τους Λευκαδίτες, αφού φάνηκε πως ο Εγκέλαδος είναι πάντα εδώ και δεν μας ξεχνά.

Ο πρώτος έγινε στις 21:53 της Τετάρτης (10-2-2016) και ήταν μεγέθους 3,1 σε βάθος 5 χλμ, με επίκεντρο μεταξύ Αγίου Πέτρου και Μανάση.

Ο δεύτερος έγινε στις 01:02 της Πέμπτης (11-2) και ήταν μεγέθους επίσης 3,1 σε βάθος 5 Χλμ. με επίκεντρο στη θάλασσα, ανάμεσα στον Λευκάτα και το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς.

Ο τρίτος έγινε στις 04:26  της Πέμπτης και ήταν ίδιου μεγέθους με τους δυό προηγούμενους (3,1 Ρίχτερ) σε βάθος επίσης 5 χλμ. και επίκεντρο στη θάλασσα περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου της Κεφαλονιάς.

Κι ο τέταρτος που έγινε στις 07:00 το πρωί και κούνησε το νησί μας περισσότερο απ΄όλους, ήταν ελαφρώς ισχυρότερος απ΄τους προηγούμενους, μεγέθους 3,2 σε βάθος 5 χλμ. με το επίκεντρό του να καταγράφεται απ΄το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανάμεσα από Χορτάτα και Μανάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *