Τσεκουράτη απάντηση του Πάνου Γαζή στην δημαρχιακή παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

ΓΑΖΗΣ Παν.

Απάντηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Πάνου Γαζή στους 18 Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Προς:
Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης
Κοινοποίηση:
1) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
(με την παράκληση να αναγνωσθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο)
2) Μέσα Ενημέρωσης Λευκάδας

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την απάντηση που δημοσιεύουν οι 18 εναπομείναντες συνάδελφοι της παράταξης που μαζί εκλεγήκαμε στο Δήμο Λευκάδας.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο κ. Δήμαρχος έπειτα από την δημοσίευση των λόγων που με ανάγκασαν να ανεξαρτητοποιηθώ. Λυπάμαι ειλικρινά, δεν ήταν στις προθέσεις μου, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ πάντα το λόγο μου και να υπηρετώ αξίες και ιδανικά. Αυτό έκανα από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά και αργότερα ως Αξιωματικός του Στρατού και στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και ως Δάσκαλος. Τώρα θα αλλάξω και θα υποκύψω;

Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Δεν έχω μάθει να παίζω «παιχνίδια εξουσίας» ούτε να είμαι αγκιστρωμένος σε αυτή. Προφανώς το γνώριζε αυτό ο κ. Δήμαρχος και γι’ αυτό έπαιζε παιχνίδια στην πλάτη μου. Όπως για παράδειγμα τα ψέματα που έλεγε εις βάρος μου στην επιτροπή αγώνα των σεισμοπλήκτων της Νοτιοδυτικής Λευκάδας προκειμένου να δικαιολογήσει δικές του αδυναμίες και ανικανότητες. Ας είναι. Δε θέλω να πω περισσότερα και καλό είναι να μην προκληθώ εκ νέου. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία η οποία γνωρίζει καλά τον καθένα μας και τι αυτός πρεσβεύει.

Όσο για τους συναδέλφους μου, απορώ και αναρωτιέμαι:

– Γιατί δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να μιλήσουν ανάλογα και στην επιστολή παραίτησής μου από Αντιδήμαρχος όταν έθετα τους ίδιους λόγους;
– Τους ίδιους λόγους έθετε στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κοντογιώργης. Γιατί πάλι δεν απαντήσατε; Μήπως τότε δεν είχατε προσλάβει την έμμισθη συνεργάτη του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου για να σας συντάξει την απάντησή σας και εσείς να την υπογράψετε;
– Γιατί αρκετοί συνάδελφοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας μου έλεγαν άλλα από αυτά που τώρα υπογράφουν δημόσια;
– Γιατί εκφράζουν άποψη, και την υπογράφουν μάλιστα δημόσια, άτομα που δεν πατούσαν σε συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου; (π.χ. Γεωργία Λώλη & Τριλίβας Χρήστος); Επειδή προκλήθηκα κε Πρόεδρε, παρακαλώ να εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο 68 του Ν. 3852/2010 και να ενημερώσετε άμεσα τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες, ειδικά της Δημοτικής Συμβούλου κας Λώλη (ο κ. Τριλίβας δικαιολογείται λόγω προβλήματος συγκοινωνίας) από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, η παράλειψη αυτής της υποχρέωσής σας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Όσο για την ανεξαρτησία μου που δήλωσα και στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησής μου, πριν την εκφράσετε και στην απάντησή σας , μήπως να ρωτούσατε τον «άφαντο Αρχηγό» της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», τι ακριβώς συμφωνήσαμε πριν με θερμοπαρακαλέσει να ενταχθώ σε αυτή; Καλό είναι να θυμηθεί τα λόγια που του είπα όταν του έδινα το χέρι. Αν δεν τα θυμάται, θα του τα θυμίσω εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όφειλε να σας είχε ενημερώσει. Δε θα απολογηθώ εγώ σε εσάς. Αυτός πρέπει να απολογηθεί σε εσάς.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο και η ψήφος όσων με τίμησαν συνέβαλαν ξεκάθαρα στο να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Δημάρχου ο κος Δρακονταειδής και η στενή του παρέα. Τους διαβεβαιώνω όμως ότι από τη θέση πλέον του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα είμαι πιο μαχητικός για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών, αφού έχω απαλλαγεί από το βάρος του κινδύνου να πλήξω την πολιτική συνοχή και το κύρος της Κίνησης και ούτε θα μπορεί να χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά μου προσβλητική, προκλητική, απαράδεκτη και εκτός πολιτικής γραμμής της παρατάξεως την οποία προφανώς αποφάσισε μόνος του ο Δήμαρχος μαζί με λίγους (3 τον αριθμό).

Τέλος, ο κος Δήμαρχος έχει συγκεντρώσει γύρω του μια ομάδα ανθρώπων (έμμισθων συμβούλων-συνεργατών – συμβουλευτική εταιρεία) και παρατρεχάμενων, που ασκούν όμως δημοτική εξουσία και κατευθύνουν το έργο της Δημοτικής Αρχής με τις πληρωμένες από τους δημότες συμβουλές – εισηγήσεις τους, χωρίς αυτοί να έχουν ουδεμία ευθύνη, ενώ απεναντίας γι’ αυτά θα λογοδοτούμε εμείς που μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας.

Οι αποδέκτες της παραπάνω έκκλησής μου ας αναλογιστούν τη στάση τους και τις ευθύνες τους. Ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας. Ο Δήμος Λευκάδας και οι δημότες του. Γι’ αυτούς θα αγωνιστώ, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί κριτές όλων μας. Σ’ αυτούς είμαστε υπόλογοι και σε κανέναν άλλον.

Με τιμή

Πάνος Γαζής

Δημοτικός Σύμβουλος

====================================================

(Σημείωση σύνταξης: Η επιστολή του κ. Γαζή απευθύνεται και απαντά στην επιστολή που υπογράφεται απ΄τους 18 δημοτικούς συμβούλους της δημαρχιακής πλειοψηφίας, την οποία δημοσιεύσαμε στις 5-2-2016).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *