Σεισμόπληκτοι: Το θέατρο του παραλόγου

σεισμ-τοι

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Εμείς οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας αποφασίσαμε να παραβρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιανουαρίου προκειμένου αφενός να ακουστούν οι θέσεις μας, αφετέρου να πάρουμε κάποιες απαντήσεις επίσημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει. Στελέχη της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως ποτέ δεν έχει έρθει στο ΔΣ του Δήμου τακτικό ή έκτακτο θέμα προς συζήτηση για τους σεισμόπληκτους, όχι μόνο της Νοτιοδυτικής Λευκάδας, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δηλαδή, 62 μέρες μετά δεν έχει γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα το μείζον θέμα του νησιού… τον σεισμό της 17ης Νεομβρίου.

Πριν από τη προκαθορισμένη ώρα της πρόσκλησης του συμβουλίου προσπαθήσαμε όπως κάθε μέρα να έρθουμε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους που κρατάνε τα κλειδιά σε επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βρεθήκαμε λοιπόν να συνομιλούμε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου του ζητήσαμε να διαβάσουμε στο σώμα άρθρο μας με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για την κωλυσιεργία του Δήμου και της Περιφέρειας σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου. Με πολύ μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον πρόεδρο να μας λέει πως στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν πολύ σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση από το θέμα – πρόβλημα το δικό μας. Όμως θα επέτρεπε να διαβαστεί γρήγορα – γρήγορα. Με το κείμενο μας ενημερώσαμε το σώμα και αιτηθήκαμε την συζήτηση του ως θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως. Δυστυχώς για εμάς το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 14 έναντι 10(*) αποφάσισε τη μη συζήτηση του θέματος ως έκτακτο.

Στα δικά μας αυτιά ακούστηκαν παράλογα κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, όταν το συμβούλιο αποφάσισε την απλή ενημέρωσή μας εμείς αποχωρίσαμε διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε να ενημερώνει τις άδειες από εμάς καρέκλες. Επίσης ο πρόεδρος Δ.Σ. ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβούλιο ορίστηκε στις 3 το μεσημέρι γιατί υπήρχε η γιορτή του Αγίου Αθανασίου(**), ξεχνώντας πως εμάς οι άγιες μέρες που πέρασαν μας βρήκαν στον δρόμο.. Το θέατρο του παραλόγου!!!

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα έρθει τακτικό θέμα προς συζήτηση στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 15 μέρες από σήμερα, που θα προστεθούν στις 62 μέρες που μετράμε ήδη από τον σεισμό… δηλαδή θα χρειαστούν συνολικά 76 ημέρες για να ξεκινήσουμε να συζητάμε…. Εκεί πραγματικά χάνεις την ψυχραιμία σου.. βλέπετε εμείς που είμαστε έξω από τα σπίτια μας, έξω από τα μαγαζιά μας, χωρίς οδικό δίκτυο, μετράμε όχι μόνο τις μέρες αλλά και τις ώρες ακόμα και τα λεπτά!!!

19/1/2016
Οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας

[Σημείωση Σύνταξης:

(*) Θα ήταν ίσως χρήσιμο να διευκρινιστεί, ότι οι (14) αρνητικές ψήφοι στο αίτημα των σεισμοπλήκτων προέκυψαν από (13) της δημαρχιακής παράταξης συν (1) του επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος”, ενώ οι 10 θετικές ψήφοι ήταν ολόκληρης της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

(**) Δεν το είπε ο πρόεδρος του Δ. Σ. αυτό αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος, για να του απαντήσει μάλιστα μια σύμβουλος της παράταξης Μαργέλη “τι μας λέτε τώρα κε δήμαρχε, εδώ οι άνθρωποι βρίσκονται τόσο καιρό έξω απ΄τα σπίτια τους κι εσείς μιλάτε για γιορτές;”

Υ.Γ. Στην ένταση και την βαθιά απογοήτευση της στιγμής βέβαια, είναι εντελώς φυσικό να συμβαίνουν τέτοιου είδους λαθάκια. Εμείς πάντως  θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να το αποκαταστήσουμε…]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *