Με άγχος (στο τέλος) νίκησε η “Νίκη Λευκάδας” τον “Αθηναϊκό” 68-65

1. ΑΡΧΙΚΗ

Ντέρμπυ έκανε στο τέλος η Νίκη το παιγνίδι με τον Αθηναϊκό, ξαναζωντανεύοντας τον  χθεσινό εφιάλτη της Δόξας, που έχασε στα τελευταία δεύτερα με έναν πόντο διαφορά απ΄τον “Δούκα” κι ενώ το ματς φάνταζε δικό της!!  Τελικά όμως δεν συνέβη κάτι παρόμοιο και αφού κοψοχόλιασε κατά το τελευταίο λεπτό τους φίλους της στην εξέδρα, κέρδισε τον μαχητικό Αθηναϊκό με διαφορά τριων πόντων (68-65).

Ήταν ένας αγώνας που ξεκίνησε με νευρικές και άστοχες εκατέρωθεν τις παίχτριες, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει την ομάδα της Λευκάδας να προηγείται με χαμηλό σκορ (33-28). Κατά την διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου πιο σοβαρή η Νίκη, κατάφερε να αποκτήσει ένα σταθερό προβάδισμα 7-10 πόντων και το αποτέλεσμα στη λήξη του να γίνει 50-42. Διατήρησε το προαναφερόμενο προβάδισμα αυτό και στο 4ο ημίχρονο μέχρι περίπου δυο λεπτά πριν τη λήξη, όταν ο Αθηναϊκός ανεβάζοντας εντυπωσιακά την ευστοχία των παιχτριών του, έφερε το σκορ στο τρίποντο 63-60 στα 50,6 δεύτερα πριν τη λήξη, κάνοντάς το ντέρμυ και ξυπνώντας τις εφιάλτες που προαναφέραμε…

Η ολοκλήρωση του τελευταίου λεπτού κράτησε πάνω από δέκα (πραγματικά) λεπτά, εξαιτίας των φάουλ και των τάϊμ άουτ. Με καλάθι της Νίκης, η διαφορά ανέβηκε στους πέντε πόντους (65-60) δώδεκα μόλις δεύτερα πριν την λήξη, για να πέσει στους δυο πόντους (65-63) από τρίποντο της αντίπαλης ομάδας στα 8,7 δεύτερα πριν ηχήσει η κόρνα του τέλους. Ακολούθησε μια επιτυχημένη βολή από φάουλ (απ΄την πλευρά της Νίκης ) και το σκορ ανέβηκε 66-63. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, πέτυχαν από δυο πόντους η κάθε ομάδα και στο τέλος νικήτρια αναδείχθηκε η Νίκη με τελικό σκορ 68-65.

Τελικά αποδείχτηκε μια δύσκολη νίκη, σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία θα ξαναεπισκεφθεί σημειωτέον το κλειστό της Λευκάδας στο προσεχές φάϊναλ φορ του Κυπέλου αφού είναι μια απ΄τις τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί…

Παρακολουθείστε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί στιγμιότυπα απ΄τον αγώνα και κυρίως την εναλλαγή του φωτεινού πίνακα κατά το τελευταίο λεπτό:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *