Απολαμβάνοντας τον Πουνέντε στους Μύλους

1 αρχικη

Η θάλασσα έχει την ομορφιά της σ΄οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται. Οι καλύτερες στιγμές της όμως είναι στα άκρα! Που σημαίνει πως χαίρεσαι πραγματικά να την βλέπεις με τις ώρες, ή όταν βρίσκεται σε απόλυτη γαλήνη ή σε μεγάλη θαλασσοταραχή! Τότε είναι που κυριολεκτικά σε μαγεύει και δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις, ιδιαίτερα όταν είσαι και νοιώθεις ασφαλής στην στεριά, κατά τη δεύτερη περίπτωση…

Η εικόνα της “λιπαράς γαλήνης”, ή αυτό που λέμε “θάλασσα-λάδι”, είναι απολαυστική σε κάθε παραλία του νησιού μας, ακόμα και στα ιβάρια. Με την θαλασσοταραχή όμως τα πράγματα αλλάζουν, αφού διαφορετικές παραλίες και με διαφορετική κατεύθυνση του ανέμου μας δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα (και απόλαυση). Πολύ συνοπτικά όμως μπορούμε να πούμε πως όλοι οι ισχυροί (και πάνω) Νότιοι άνεμοι, ο Σιρόκος, η Όστρια κι ο Γαρμπής (ΝΑ, Ν και ΝΔ αντίστοιχα) δημιουργούν θέαμα στις Νότιες παραλίες του νησιού μας, με πρώτη και καλύτερη την απόκρημνη του Ακρωτηρίου Λευκάτας (στη Νηρά). Οι Βόριοι ισχυροί άνεμοι Τραμουντάνα και Γραίγος (Β και ΒΑ) δημιουργούν θέαμα -μικρότερης όμως έντασης και ομορφιάς- στο κομμάτι της παραλίας από την Γυράπετρα μέχρι τον φάρο της Αμμόγλωσσας. Και τέλος οι ισχυροί Δυτικοί άνεμοι ο Γαρμπής, ο Πουνέντης κι ο Μαΐστρος (ΝΔ, Δ, και ΒΔ αντίστοιχα) δημιουργούν το πιο αξιόλογο ίσως θέαμα, σε όλη την Δυτική ακτή του νησιού μας απ΄την Γυράπετρα μέχρι και τον Λευκάτα. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, η θάλασσα είναι πιο κλειστή κι η Ακαρνανία κοντά, πράγματα που δεν ευνοούν τους εντυπωσιακούς κυματισμούς.

Από όλους τους θαλασσωμένους καιρούς, για τους κατοίκους της πόλης ο καταλληλότερος είναι ο πουνέντης, ενώ απ΄ τις παραλίες-παρατηρητήρια μόνο μία: Οι Μύλοι!

Απολαύστε λοιπόν στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί εικόνες της θάλασσας  από φωτογραφίες που τραβήξαμε νωρίτερα (στο δειλινό), βγάζοντας μέτωπο στον μανιασμένο πουνέντη, απ΄την περιοχή των Μύλων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *