Έτσι είναι το Πόρτο Κατσίκι σήμερα!

5

Βαριά πληγωμένη απ΄τον πρόσφατο σεισμό η πρόσβαση κι ο περιβάλλων χώρος της διάσημης παραλίας μας Πόρτο Κατσίκι σήμερα, σε αντίθεση με την ίδια την παραλία που περίπου ανεπηρέαστη συνεχίζει να είναι πανέμορφη κι ελκυστική, χρειάζεται αποκατάσταση όσο το δυνατόν νωρίτερα κι οπωσδήποτε πολύ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απ΄την εκεί περιοχή, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να μορφώσει άποψη για το πως έχει σήμερα εκεί η κατάσταση. (Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Γαζή που είχε την καλωσύνη να μας τις παραχωρήσει).

1. ΑΡΧΙΚΗ

Η πλαζ, όπως φαίνεται και τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω φωτογραφία, έχει παραμείνει περίπου αναλλοίωτη απ΄τον σεισμό κι αυτό είναι ένα καλό νέο!

2

3

Πιο πάνω όμως αρχίζουν τα προβλήματα: Εδώ ελαφράς μορφής με τις πτώσεις λίθων…

6

Λίγο πιο πάνω με πλήρη κατάρρευση του πετρότοιχου της σκάλας…

7

Παρόμοιες καταρρεύσεις έχουμε και στον πέτρινο τοίχο του ¨πάρκινγκ”!

4

Αν ρωτάτε για το εντυπωσιακό περασματάκι προς το μικρό ακρωτήρι Βόρεια της πλαζ, παραμένει μεν εντυπωσιακό αλλά πλέον μόνο για το κατάντημά του! Επιβάλλεται το συντομώτερο η απομάκρυνση σίδερων και τσιμέντου και μάλλον θα είναι καλύτερα να το αφήσουμε στην ησυχία του στο μέλλον, γιατί ποτέ αυτό το πέρασμα δεν θα είναι ασφαλές! Φανταστείτε να βρίσκονταν άνθρωποι εκεί την ώρα του σεισμού, είναι βέβαιο πως θα τους χάναμε από καρδιακή προσβολή…

9

Και το “πάρκινγκ” όμως έχει ανοίξει σε διάφορα σημεία κι επιβάλλεται να ελεγχθεί και να επισκευασθεί πριν την θερινή περίοδο…

8

Τέτοια σημάδια του Εγκέλαδου στην άσφαλτο θα βρει αρκετά στην διαδρομή του ο επισκέπτης. Είναι αυτονόητο πως χρειάζονται επιμελημένη επισκευή και με αφορμή τις ζημιές απ΄τον σεισμό, ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει και κάποια χρηματοδότηση για διαπλάτυνση του δρόμου γενικότερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *