Ηττήθηκε στην παράταση η Νίκη Λευκάδας απ΄τον Πρωτέα Βούλας

αρχικη

Σε ματς θρίλερ εξελίχθηκε ο αγώνας μπάσκετ γυναικών της Α΄Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ της Νίκης Λευκάδας και του Πρωτέα Βούλας, που έγινε την Κυριακή (15-11-2015) νωρίς το απόγευμα στο κλειστό του Δήμου Λευκάδας. Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα για την γηπεδούχο ομάδα που κυνηγούσε στο σκορ τις φιλοξενούμενες, οι οποίες προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους διαφορά, η Νίκη κατάφερε ν΄ ανακάμψει και στο 3ο δεκάλεπτο να ισοφαρίσει (48-48) 2 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του και στην συνέχεια να προηγηθεί!

ισοφάριση

Από εκείνο το σημείο κι ύστερα, το μάτς έγινε ντέρμπυ για πολύ γερά νεύρα, όπου οι δυό ομάδες εναλλάσσονταν με βραχεία κεφαλή στην πρωτοπορεία. Έτσι κύλησε και ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι έφθασαν ισόπαλες στο σφύριμα της λήξης της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στην παράταση.

Ενάμισι λεπτό πριν απ΄την λήξη μάλιστα η Νίκη προηγήθηκε με διαφορά τριών πόντων (68-65), δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες πως αυτή τελικά θα πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα.

ολα καλά

Όχι μόνο όμως δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια (και κατάληξη), αλλά στο τελευταίο λεπτό έγιναν παιδαριώδη λάθη αγωνιστικά και τακτικής. Έτσι κι ενώ η Νίκη είχε προβάδισμα τριών πόντων (70-67), συνεχίζοντας οι παίχτριές της να παίζουν με χαλαρή άμυνα επέτρεψαν στην αμαρκάριστη Σπυριδοπούλου να πετύχει ένα εύκολο τρίποντο και να ισοφαρίσει (70-70), 18 μόλις δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, αντί να κάνουν έστω φάουλ (για δίποντο). Και στα τελευταία αυτά 18 δευτερόλεπτα όμως, (που ήταν όλα για τη Νίκη), αντί να γίνει διείσδυση με σκοπό το καλάθι ή το φάουλ, επιχειρήθηκε ένα βεβιασμένο, αψυχολόγητο (καθότι αχρείαστο) κι εντελώς άστοχο σουτ για τρίποντο(!) που διατήρησε την ισοπαλία κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί χωρίς καθαρό μυαλό οι παίχτριες της Νίκης και με εχθρική την διαιτησία, που έκλεισε τα μάτια σε κάποια κραυγαλέα αμυντικά φάουλ μέσα στην ρακέττα του Πρωτέα, υπέκυψαν στις παίχτριες της αντιπάλου ομάδας που συνέχισαν να είναι εκνευριστικά εύστοχες κι έτσι φθάσαμε στο τελικό 80-86. Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι κατά την διάρκεια της παράτασης σφυρίχτηκαν 4 φάουλ, όλα σε βάρος της Νίκης(!) που είχε και την μοναδική απώλεια (αποβολή με 5 φάουλ της Ψυχογιού), ενώ η αντίπαλη ομάδα της τελείωσε τον αγώνα και την παράταση χωρίς απώλειες, παρότι οι τρείς καλύτριες παίχτριές της ήταν φορτωμένες, απ’ την κανονική διάρκεια του αγώνα ακόμα, με τέσσερα φάουλ η κάθε μια…

τα φάουλ 1

Εδώ βλέπυμε στον φωτεινό πίνακα ότι περίπου στα μισά του 3ου δεκάλεπτου, η Ψυχογού (Νο 10 της γηπεδούχου) έχει μόλις δυο φάουλ, ενώ η Νο 5 του Πρωτέα έχει ήδη 4 φάουλ και παρέμεινε μ΄αυτά για 20 λεπτά, μέχρι και το τέλος της παράτασης! Από κοντά την ακολουθούν στα φάουλ οι Νο 7 και Νο 12 συμπαίχτριές της, (που κι αυτές τλείωσαν αγώνα και παράταση κανονικά…)

τέλος 4ου δεκ.

Στο τέλος του β΄ημιχρόνου και πριν την παράταση, βλέπουμε τρεις παίχτριες του Πρωτέα (Νο 5, 7 και 12 με τέσσερα φάουλ η κάθε μια), ενώ στην γηπεδούχο Νίκη, η Ψυχογιού έχει χρεωθεί με τρία φάουλ.

τελ. παρατ.

Η παράταση (κι ο αγώνας) έληξε και βλέπουμε από πλευράς Νίκης την Ψυχογιού (Νο 10) να έχει αποβληθεί με 5 φάουλ, ενώ οι τρεις του Πρωτέα (Νο 5, 7 και 12) που είχαν από τέσσερα φάουλ στον κανονικό αγώνα, τελείωσαν το παιχνίδι κανονικά… Τα φάουλ της παράτασης είναι ενδεικτικά στο ταμπλώ: 4 στην γηπεδούχο κανένα στην φιλοξενούμενη!

Διαιτητικό δίδυμο ήταν οι κ.κ. Κωνσταντινόπουλος και Δαγλαμήτσος απ΄την Πάτρα...

Το επόμενο παιχνίδι της Νίκης θα είναι με τον Άρη Πετρούπολης εκτός έδρας στις 29-11-2015.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-23, 32-39, 51-52, 70-70

ΝΙΚΗ Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 16, Αργυρού, Καμπουράκη 4, Λιοπύρη, Κρητικού,Ψυχογιού 8, Ισκιόγλου 6, Σμιθ 26, Λογοθέτη, Κρουκ 17, Μεταξά.

ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας (Κτιστάκης): Ρουτάν 23, Κωστάκη 6, Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 16, Σπηλιώτη 2, Ράντζα, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 12, Ράντολφ 23, Χατζηγιακουμή 4, Αναστασοπούλου, Μυλωνάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *