Μεγάλη η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

ΑΡΧΙΚΗ

Επικεφαλής της πορείας το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας…

Σημαντικά μεγαλύτερη απ΄ ότι συνήθως ήταν η σημερινή κινητοποίηση και συγκέντρωση μπροστά στον Άγιο Μηνά καθώς κι η πορεία προς το Διοικητήριο που ακολούθησε, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργείας και της κινητοποίησης διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και άλλων φορέων, για τα οικονομικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών, των μισθωτών και των συνταξιούχων, εξ αιτίας του μνημονίου και των προαπαιτουμένων του αλλά και για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που φαίνεται πως πλησιάζουν γοργά!

1

Μεγαλύτερη ήταν σε σχέση με προηγούμενες φορές η συγκέντρωση…

Εκτός απ΄το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας, το ΠΑΜΕ και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου,  που για μια ακόμη φορά απετέλεσαν τον κεντρικό πυρήνα της κινητοποίησης κι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, τα σωματεία εργαζομένων Ο.Τ.Α. και ΠΕ Λευκάδας καθώς και η ΛΑΕ, οι φοιτητές και άλλοι μαζικοί φορείς ήρθαν να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν την κινητοποίηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμη είχε ο χώρος στα …μετόπισθεν της κινητοποίησης, στην πλατειούλα πίσω απ΄το περίπτερο, όπου εντοπίσαμε μερικούς “βαθμοφόρους” της δημοτικής Αρχής αλλά και μερικούς “ντροπαλούς” γνωστούς οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος!…

2Ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Αλέξανδρος Βεροιώτης…

Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας Αλέξανδρος Βεροιώτης, ο οποίος πέρα απ΄την γνωστή ρητορική του χώρου στον οποίο ανήκει για τα μονοπώλεια της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, δεν απέφυγε να στυλιτεύσει την συμπεριφορά “διαδηλωτών” μελών και φίλων του κυβερνητικού κόμματος, που είναι γνωστοί απ΄τα παλιότερα “κυβερνητικά” συλλαλητήρια εναντίον υποτίθεται των δανειστών και οι οποίοι προσπάθησαν με τον τρόπο τους να αλλιώσουν την κινητοποίηση…

4

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν τα “μετόπισθεν”…

Μετά την ομιλία έγινε πορεία προς το διοικητήριο, έξω απ΄την είσοδο του οποίου εγκατέστησαν τα πανώ τους το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ καθώς και το σωματείο ΟΤΑ Λευκάδας.

5

6

Ενώ αντίστοιχη εγκατάσταση ενός δικού του πανώ έκανε έξω απ΄το Νοσοκομείο Λευκάδας και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ:

4 σχόλια

  1. βαλεντινα

    ο βουλευτης μας ηταν στην απεργια;

  2. “Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμη είχε ο χώρος στα …μετόπισθεν της κινητοποίησης, στην πλατειούλα πίσω απ΄το περίπτερο, όπου εντοπίσαμε μερικούς «βαθμοφόρους» της δημοτικής Αρχής αλλά και μερικούς «ντροπαλούς» γνωστούς οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος!…”
    1. Μόνο ντροπαλοί δεν είμαστε
    2. Στα μετόπισθεν ήταν και οπαδοί άλλων κομμάτων
    3. Ρεπορτάζ γιατί γίνανε δύο πορείες κάνατε; γιατί τότε θα καταλαβαίνατε γιατί ήμασταν στα “μετόπισθεν”.

    • 1.Εγώ γράφω αυτά ακριβώς που εισέπραξα.
      2.δυο πορείες δεν αντιλήφθηκα
      3.Εσείς είστε ελεύθερος -και σας διευκολύνουμε- να πείτε τη δική σας άποψη, (που αν ήταν και ενυπόγραφη θάταν ακόμα καλύτερα…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *