Ένα “ΦΩΤΟκύτταρο” με επίκεντρο τη φωτογραφία γεννήθηκε χθες στη Λευκάδα

1

Η κα Μπόικου (στην φωτογραφία δεξιά), ενώ εισαγάγει τους ακροατές στα “μυστικά” της φωτογραφίας.

Μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που τους συνδέει το μεράκι και το ενδιαφέρον τους για την φωτογραφία, αποφάσισαν χθες και προχώρησαν στην ιδρυτική τους Συνέλευση με σκοπό η ομάδα τους να μεγαλώσει και να μετεξελιχθεί σε Σύλλογο με το όνομα “ΦΩΤΟκύτταρο” (εξ ου και ο τίτλος του άρθρου)! Έτσι χθες (Τετάρτη 11-11-2015) το βραδάκι οργάνωσαν την Ιδρυτική τους Συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου και αρκετοί ήταν οι συντοπίτες μας που ενδιαφέρθηκαν και παρευρέθηκαν, μόλο που η δημοσιοποίηση της εκδήλωσης δεν ήταν κι απ΄τις καλύτερες…

Κεντρική προσκεκλημένη ήταν η διακεκριμένη φωτογράφος κα Αναστασία Μπόικου (από την Καστοριά) που έριξε κατ΄ ευθείαν στα βαθιά το ακροατήριο, μπαίνοντας κατ΄ ευθείαν στα ενδότερα (στην “ακτινογραφική” θεώρηση, όπως χαρακτηριστικά είπε) της φωτογραφίας και παραλείποντας την “φωτοτυπική” της διάσταση, δηλαδή την απλή απεικόνιση.

2

Ένα απ΄τα φωτογραφικά θέματα που αναλύθηκαν στο βίντεο-γουώλ…

Γεγονός είναι πως κατά την διάρκεια της ομιλίας της αιχμαλώτισε τους θεατές-ακροατές, ενώ καθόρισε με σαφήνεια σαν το ουσιοδέστερο στοιχείο ενός επιτυχημένου φωτογραφικού θέματος, την εξασκημένη ματιά, που μπορεί να εντοπίζει και να “συλλαμβάνει” το θέμα. Γιαυτό και συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να βλέπουν κάθε εικαστική δημιουργία, (μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικης, φωτογραφίας, γλυπτικής κ.λ.π.) που εξασκούν τη ματιά κι αποκαλύπτουν το βαθύτερο καλλιτεχνικό περιεχόμενο των έργων. “Ο καθένας βλέπει διαφορετικά πράγματα κοιτάζοντας ένα εικαστικό έργο” εξήγησε. Στη συνέχεια μίλησε για τα τρία σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία, απ΄τα οποία κυρίως εξαρτάται μια επιτυχημένη φωτογραφία και που είναι η γωνία λήψης, η σύνθεση κι ο φωτισμός. Παράλληλα η ομιλήτρια στο βίντεο-γουώλ έδειχνε διάφορες φωτογραφίες αποκαλύπτοντας και περιγράφοντας το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά τους.

3

Το ακροατήριο παρακολουθεί με ενδιαφέρον…

Μετά την ομιλία, η αρχική ομάδα διάβασε το καταστατικό του υπό δημιουργία Συλλόγου και ακολούθησε εγγραφή (ιδρυτικών) μελών απ΄ τους παρευρισκόμενους, η οποία (για όσους ενδιαφέρονται) θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 8:00 το βράδυ στον “Ιανό” μέσα στην Μαρίνα Λευκάδας.

Ακολούθησε μικρός μπουφές με σνακ κι αναψυκτικά.

4

Η προσωρινή διοικούσα εξηγεί τα διαδικαστικά…

5

Κι οι εγγραφές άρχισαν…

Ενημερωτικά θα πούμε ότι η εγγραφή κάθε μέλους απαιτεί δέκα ευρώ και η συνδρομή ενός έτους δεκαπέντε, η συνολικά δαπάνη δηλαδή είναι εικοσιπέντε ευρώ.

Το ρεπορτάζ καθώς και το Φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *