Μεγάλη πυρκαγιά στην χωματερή της πόλης (των Αλυκών)

αρχική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα -και μαίνεται μέχρι τώρα (αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 28-8-15)- στον σκοπιδότοπο  της πόλης στις Αλυκές της Λευκάδας, που είναι και η μόνη χωματερή που είναι ανοιχτή και συνεχίζει να λειτουργεί στο νησί.

1

Η φωτιά που είναι εμφανώς μεγαλύτερη από άλλες αντίστοιχες του παρελθόντος, γίνεται προσπάθεια ν΄ αντιμετωπισθεί με επίγεια δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, με χωματουργικά μηχανήματα του δήμου που επιχειρούν επιχωμάτωση, καθώς και με δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα που ήρθαν από την βάση του Ακτίου.

2

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι πυρκαγιές σε σκουπιδότοπους πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται, αφού συχνά κουφοκαίουν και αναζωοπυρώνονται για καιρό.

Προς το παρόν και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (ΒΔ ασθενείς άνεμοι), ο πυκνός καπνός που βγαίνει άφθονος απ΄την πυρκαγιά δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ατμόσφαιρα της πόλης. Όμως είναι πολύ πιθανό να έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα και ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και διοξίνες αν οι άνεμοι στραφούν από Νότιες διευθύνσεις, παρότι ο βουλευτής μας, θυμίζω, σε αντίστοιχη περίπτωση του παρελθόντος και σαν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (και) τότε, είχε σπεύσει να μας διαβεβαιώσει πως δεν κινυνεύαμε, γιατί δεν είχαν γίνει μετρήσεις (στις τοξίνες) που να τεκμηριώνουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου καπνού!…

3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *