Δημοπράτηση επέκτασης δικτύου αποχέτευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Λευκάδα, 10/5/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Δημοπρατούμε ένα ακόμα μεγάλο έργο, αυτό της επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης σε περιοχές της Λευκάδας, του Νυδριού και της Βασιλικής».

 

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 9/5/2023, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και ο καθορισμός της ημερομηνίας της δημοπράτησης του έργου «Επέκταση δικτύων αποχέτευσης Δ.Ε. Λευκάδας, Νυδριού και Βασιλικής», προϋπολογισμού 4.491.436,62€ με ΦΠΑ.

 

Το παραπάνω υποέργο είναι μέρος της πράξης: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Λευκάδας», στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», με το ποσό των 9.272.778,62€. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

 

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου έχει ορισθεί την 20η Ιουνίου 2023, με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών την 23η Ιουνίου 2023.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλες τις περιοχές των Βαρδανίων και Περιβολίων-Δορυφόρου του σχεδίου πόλεως Λευκάδας, του οικισμού Φρυνίου, και σε περιοχές του Νυδριού-Μεγάλου Αυλακίου και Βασιλικής-Πόντης.

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός δήλωσε: «Με την υλοποίηση αυτού του έργου επιλύουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας, την ενσωμάτωση των ως άνω περιοχών στο αποχετευτικό δίκτυο. Επενδύουμε στις υποδομές που είναι άκρως απαραίτητες για να πάμε τον τόπο ΜΠΡΟΣΤΑ».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *