Ομιλία Βουλευτή στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Βουλευτή στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 26 Ιανουαρίου 2023

 

Θανάσης Καββαδάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί συγκρούσεις διότι δεν αντέχει τις συγκρίσεις ανάμεσα στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» – Ομιλία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας

 

Ομιλία στην ολομέλεια στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Ο Βουλευτής ξεκίνησε σχολιάζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προκαλώντας για μια ακόμη φορά  ένα κλίμα τοξικότητας, ακρότητας, έντασης και οξύτητας, τόνισε όμως ότι η πρόταση μομφής θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της Κυβέρνησης, η οποία θα επιβεβαιωθεί όχι μόνο στην ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά και στις εκλογές που έρχονται, από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδιώκει τη σύγκρουση διότι δεν έχει προτάσεις και διότι οι συγκρίσεις ανάμεσα στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτικές, ενώ νωπές είναι και οι μνήμες του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, του ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τις γνωστές μεθοδεύσεις.

Τόνισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν λέει τίποτα:

  • Για τις καταγγελίες που γίνονται στο ειδικό δικαστήριο στην υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ Channel», για τον κύριο Καλογρίτσα που χρησιμοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καταγγέλλει ο ίδιος όσα συνέβησαν τότε, ούτε για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που πήγαιναν στο ΣΥΡΙΖΑ, τις μυστικές επαφές και τους σκιώδεις μεσολαβητές όπως ο μυστηριώδης Α2.
  • Για τις υποκλοπές της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ ή την υποκλοπή προσωπικών μηνυμάτων του τότε Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έγινε στόχος γιατί επέμεινε ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πρόβλημα συνταγματικότητας.

Τόνισε ότι οι σημερινοί τιμητές, κάποια στιγμή, θα πρέπει να απαντήσουν αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται για όλα αυτά, αλλά και να απολογηθούν, για την κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων, που εκτυλίχθηκε με την υπόθεση Novartis, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως το είχε αποκαλέσει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ανέφερε ότι η υπόθεση «χτίστηκε» επάνω σε κουκουλοφόρους μάρτυρες, όπως ο «Μάξιμος Σαράφης», αυτόν που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «ήρωα» από το βήμα της Βουλής και που συνελήφθη και κατηγορείται ως ιθύνων νους μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε τον κόσμο με ψεύτικα δάνεια.

Τόνισε ότι επάνω σε αυτόν τον κατηγορούμενο για απάτη στηρίχθηκε ένα κάλπικο κατηγορητήριο ενάντια σε 2 πρώην πρωθυπουργούς, 7 Υπουργούς και έναν κεντρικό τραπεζίτη, μια σκευωρία που τώρα καταρρέει.

Σχολίασε ότι δεν ακούγεται τίποτα από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την διαβόητη, πια, «μικρή Μαρία» του Έβρου, για τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ και τις αναφορές των ΜΚΟ που έσπευσε να αγκαλιάσει από την αγωνία της να σπιλώσει την κυβέρνηση, χωρίς να ενδιαφερθεί ούτε αν θα σπιλώσει τη χώρα ούτε αν θα την φέρει μπροστά σε ένα πιθανό σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, και ως Κυβέρνηση και ως Αντιπολίτευση, ευαγγελίζεται μια δημοκρατία με θεσμούς και διαφάνεια a la carte, όποτε τον συμφέρει. Αντιθέτως, τόνισε, η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα των παρακολουθήσεων ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία αυστηροποίησε και ενίσχυσε τους κανόνες διαφάνειας και ελέγχου για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν ακόμη ζωντανές τις μνήμες του Κράτους που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και:

  • Θυμούνται τη χώρα ξέφραγο αμπέλι απέναντι στις μεταναστευτικές ροές.
  • Θυμούνται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα.
  • Θυμούνται τα capital controls, τις κλειστές τράπεζες, το δημοψήφισμα.
  • Θυμούνται τα πύρινα λόγια περί κατάργησης του μνημονίου «με ένα νόμο και ένα άρθρο» που τελικά εξελίχθηκε στην υπογραφή ενός νέου, αχρείαστου και επώδυνου μνημονίου που μας δέσμευσε για 99 χρόνια.
  • Θυμούνται τη συνειδητή πολιτική επιλογή της άγριας υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, αλλά και τη φτωχοποίηση των πολιτών.
  • Θυμούνται τι έγινε στο Μάτι και στη Μάνδρα – και το θυμούνται πολύ περισσότερο αυτοί που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Τόνισε ότι αυτές οι μνήμες είναι νωπές και ισχυρές στη συνείδηση των πολιτών, όμως ακόμη πιο νωπό και ισχυρό είναι το ορατό και μετρήσιμο έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εδώ και τρεισήμισι χρόνια, ένα έργο που, όπως είπε, συνιστά απάντηση στα πραγματικά προβλήματα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

  • κράτησε όρθια τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία την περίοδο της πανδημίας.
  • Αντιμετώπισε την υβριδική επίθεση στον Έβρο στις αρχές του 2020, που είχε ξεκάθαρο στόχο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
  • Ενίσχυσε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, θωράκισε όσο ποτέ τους ελληνικούς ουρανούς.
  • Έφερε τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ – συμφωνίες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε – όπως δεν ψήφισε την προμήθεια των Rafale και των φρεγατών Belharra, αλλά και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις ευεργετικές για την κοινωνία και την οικονομία.
  • Στήριξε τα νοικοκυριά απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές τάσεις.
  • Δεν επέβαλλε ούτε ένα νέο φόρο ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε 29.
  • Οι πολίτες είδαν αύξηση περισσότερο από 12% στα εισοδήματά τους και μείωση της ανεργίας.
  • Οι συνταξιούχοι βλέπουν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αυξήσεις στις συντάξεις τους.
  • Οι πολίτες είδαν για πρώτη φορά, μείωση των φόρων, όπως του ΕΝΦΙΑ που μειώθηκε 35% – τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται θα καταργούσε.
  • Είδαν μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ατομικά εισοδήματα και επιχειρήσεις.
  • Είδαν την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε μετατρέψει σε μόνιμο φόρο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη. Και η πλειοψηφία των Ελλήνων το αναγνωρίζει – και θα το επιβραβεύσει. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Το πολιτικό αδιέξοδο και η αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οδηγούν στη δημιουργία ενός κλίματος τοξικής αντιπαράθεσης και πολιτικής οξύτητας, που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Προφανώς, γιατί δεν έχει καμία λύση, καμία απάντηση, καμία πρόταση απέναντι σε αυτά τα πραγματικά προβλήματα. Συμφωνούμε όμως σε ένα και μόνο πράγμα: ότι αυτός που θα είναι ο τελικός κριτής, αυτός που θα αποφασίσει, θα είναι ο ελληνικός λαός. Και πολύ σύντομα, θα πάρετε την απάντηση από τους πολίτες στις κάλπες. Αυτονόητα καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας.»

 

 

 

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *