Ανακατασκευή κόμβων, νησίδων & ασφαλτοτάπητα από Καρυώτες μέχρι Παράδεισο

Ανακατασκευή κόμβων, νησίδων & ασφαλτοτάπητα από Καρυώτες μέχρι Παράδεισο

    

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Νέοι ασφαλτοτάπητες σε Καρυώτες, Λυγιά, Λίμνη και Παράδεισο και ανακατασκευή κόμβων και νησίδων

 

Τα έργα βελτίωσης του οδοστρώματος και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας συνεχίζονται. Ένα ακόμα σημείο του δικτύου που ολοκληρώθηκαν εκτενείς ασφαλτοστρώσεις είναι το τμήμα από Σπασμένη Βρύση Καρυωτών μέχρι Παράδεισο Λυγιάς, της Επαρχιακής Οδού (Ε.Ο.) Λευκάδα – Βασιλική. Εκτός από τον νέο ασφαλτοτάπητα, γίνεται και συντήρηση και επισκευή στους κόμβους και τις νησίδες από κυβόλιθο που υπάρχουν στο δρόμο, και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαγραμμίσεις.

 

«Με νέους ασφαλτοτάπητες σε Καρυώτες, Λυγιά, Λίμνη και Παράδεισο, βελτιώνουμε ξανά τον κεντρικότερο οδικό άξονα της Λευκάδας, την επαρχιακή οδό Λευκάδα – Νυδρί – Βασιλική, που ‘σηκώνει’ το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, τόσο κατά τη χειμερινή όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στον προγραμματισμό μας ήταν και η ανακατασκευή των κόμβων και των νησίδων, που είχαν φθαρεί από το χρόνο και τη χρήση.

 

Με τα μέχρι σήμερα έργα, η μεγάλη βελτίωση του κεντρικού άξονα, και γενικότερα ολόκληρου του επαρχιακού οδικού δικτύου, είναι εμφανής σε όλους σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Συνεχίζουμε σταθερά να ενισχύουμε την οδική ασφάλεια, ενώ είναι ιδιαίτερης σημασίας τα νέα έργα που έχουμε δρομολογήσει και ακολουθούν, όπως ασφαλτοστρώσεις, νησίδες Νικιάνα, πεζοδρόμια σε Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Μεγάλο Αυλάκι και Βλυχό, κόμβοι σε Καλλιγώνι, Κωτσόβολο, Πόρο, διασταύρωση Καρυάς, Νικιάνα, Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι, τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας, νέες διαγραμμίσεις, και άλλα.

 

Για την Π.Ε. Λευκάδας είναι ύψιστη προτεραιότητα η ασφαλής και άνετη κυκλοφορία κατοίκων και επισκεπτών στο οδικό μας δίκτυο, που μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από τα έργα μας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Οι παρεμβάσεις σε Καρυώτες, Λυγιά, Λίμνη και Παράδεισο εντάσσονται στο έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», το οποίο περιλαμβάνει συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι, έχει προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την κοινοπραξία «Κ/Ξ ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε. – Π. ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

 

Δείτε βίντεο από τη διέλευση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων από Λυγιά (Παράδεισο) έως Καρυώτες (Σπασμένη Βρύση) στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Y4RVjHcRYaU&list=PL_2mPNUW8A75IjhFFP9E7TgkrdApJCkx6

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *