Υπογραφή σύμβασης για συντήρηση-επισκευή δημοτικών κτιρίων 81.585,86 Ε

Υπογραφή σύμβασης για συντήρηση επισκευή δημοτικών κτιρίων 81.585,86 Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Λευκάδα, 2/1/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Κάθε επένδυση στον τομέα συντήρησης των δημοτικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας».

 Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την κ. Αναστασία Βούλγαρη, ανάδοχο του έργου: «Συντήρηση – επισκευή δημοτικών κτιρίων δήμου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 81.585,86€, και χρηματοδότηση ΣΑΤΑ 2021.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες συντήρησης και επισκευής Δημοτικών κτιρίων στις κοινότητες:

Καρυώτες – Κοινοτικό γραφείο

Aντικατάσταση 6 παραθύρων και μίας θύρας εισόδου με κουφώματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης.  Θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης των υφισταμένων και τοποθέτησης των νέων.

Δρυμώνας – Κτίριο πρώην δημοτικού σχολείου, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείτε ως γραφείο της τοπικής κοινότητας, ενώ έχει χρήση και ως ο μοναδικός χώρος εκτέλεσης διαφόρων εκδηλώσεων του οικισμού (συνεδριάσεις πολιτιστικών συλλόγων κλπ).

Aντικατάσταση της σκεπής και τοποθέτηση υψηλής αντοχής αναπνέουσα στεγανωτική μεμβράνη, τοπικές επισκευές επιχρισμάτων και κατασκευή νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Χρωματισμός κτιρίου.

 

 

 

Εξάνθεια – Χώρος εκδηλώσεων/Πνευματικό κέντρο (2ο όροφος)

Aντικατάσταση 5 παραθύρων και 4 θυρών εξωστών με κουφώματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης.  Θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης των υφισταμένων, τοποθέτησης των νέων.

 

Εύγηρος – Πρώην δημοτικό σχολείο/Γραφείο τοπικής κοινότητας

Aντικατάσταση μεταλλικών κουφώματα με νέα κουφώματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης των υφισταμένων, τοποθέτησης των νέων.

 

Μαραντοχώρι – Εκτέλεση εργασιών επισκευής στο κτίριο του ρολογιού που βρίσκεται δίπλα από το πρώην κοινοτικό γραφείο.

Θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση τοπικών βλαβών, στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα οφειλόμενων στην διάβρωση του οπλισμού, με χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και αναστολέων διάβρωσης. Στην συνέχεια θα επιχριστεί εσωτερικά το κτίριο. Θα αντικατασταθούν τα μεταλλικά κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου. Θα πραγματοποιηθεί διάστρωση των δαπέδων με πλακάκια και τέλος θα χρωματιστεί εσωτερικά το κτήριο.

 

Με σκοπό την ασφαλή χρήση των δημοτικών κτιρίων από τους κατοίκους των κοινοτήτων, και για την επαρκή κάλυψη των δραστηριοτήτων τους, ο δήμος συνεχίζει το έργο της συντήρησης και του ευπρεπισμού της ακίνητης περιουσίας του δήμου μας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *