Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Ηγούμενο Ι. Μ. Φανερωμένης

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Ηγούμενο Ι. Μ. Φανερωμένης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Φανερωμένης

 

Την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης επισκέφθηκε σήμερα (15/12/2022) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδς, Ανδρέας Κτενάς, όπου είχε συνάντηση με τον Ηγούμενο της Ι.Μ., πατέρα Νικηφόρο Ασπρογέρακα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα της Ιεράς Μονής καθώς και θέματα επικαιρότητας.

 

Μεταξύ άλλων, από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, ήταν η αποκατάσταση της Κόκκινης Εκκλησίας στα Πλατύστομα, τη διαχείριση της οποίας έχει η Ι.Μ. Φανερωμένης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον π. Νικηφόρο ότι η «Μελέτη στερέωσης Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησιάς Πλατυστόμων Λευκάδας» – που ξεκίνησε η Π.Ε. Λευκάδας πριν σχεδόν ένα χρόνο και τη χρηματοδοτεί με 57.663,60 ευρώ από το αποθεματικό της – .βρίσκεται σε πολύ ώριμη φάση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το καθαρά μελετητικό κομμάτι και απομένουν μόνο κάποιες εγκρίσεις, για να ολοκληρωθεί εντελώς.

 

Από τη μεριά του ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον κ. Κτενά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα και την πληρότητα της μελέτης, η οποία του παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον ίδιο το μελετητή. Μάλιστα, ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να πιέσει τους αρμόδιους φορείς για την όσο το δυνατό ταχύτερη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *