Ανδρέας Κτενάς: «Αλλάζει ριζικά το κυκλοφοριακό περιβάλλον στη Νικιάνα»

Ανδρέας Κτενάς: «Αλλάζει ριζικά το κυκλοφοριακό περιβάλλον στη Νικιάνα»

‘Πράσινο φως’ σε νησίδες, κόμβους και λοιπές παρεμβάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Στην έγκριση της μελέτης για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νικιάνα προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά τη σημερινή (10/12/2022) συνεδρίασή του, ανοίγοντας το δρόμο για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικής νησίδας, κόμβων, νέων πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών & ΑμεΑ, και λοιπές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας επί της Επαρχιακής Οδού Ο2 (Λευκάδα – Βασιλική), στο τμήμα που διασχίζει τον οικισμό της Νικιάνας.

 

«Αλλάζει ριζικά το κυκλοφοριακό περιβάλλον στη Νικιάνα το επόμενο διάστημα, με την κατασκευή νέων κεντρικών νησίδων, κόμβων, πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών & ΑμεΑ, κλπ., στον επαρχιακό δρόμο εντός του οικισμού.

 

Η σημερινή έγκριση της σχετικής μελέτης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Ενός έργου που θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, αλλά και θα αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα της Νικιάνας, καθώς θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ.

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώνουμε μία ακόμα πράξη στην επίπονη πορεία της πλήρους ωρίμανσης του έργου, που ξεκίνησε τον Απρίλιο με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών – συγκοινωνιακών, τοπογραφικών, υδραυλικών, κλπ. – και περιελάμβανε και τη λήψη πολλών εγκρίσεων και γνωμοδοτήσεων από μια σειρά Φορέων και Αρχών.

 

Έργο με έργο κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για ένα πιο σύγχρονο και πιο ασφαλές οδικό δίκτυο στη Λευκάδα, που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων μας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Η μελέτη «Τεχνική Βοήθεια για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης μελετών συντηρήσεων και βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας», προϋπολογισμού 37.000,00 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200001 και εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.» (δ.τ. «Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *